Obavijesti

News

Komentari 52

Ostojić ide protiv Milanovića? 'Moja podrška ide Bernardiću'

Ostojić ide protiv Milanovića? 'Moja podrška ide Bernardiću'
3

Ministar zdravlja Rajko Ostojić (SDP) govorio je o stanju u zdravstvu, ali i o stranci te otvoreno rekao da podržava Davora Bernardića u utrci za zagrebački SDP

VIDEO

U emisiji 'Dnevni red' na 24sata TV-u gost je bio ministar zdravlja Rajko Ostojić. Komentirajući štrajk liječnika, kazao je kako su svi zakonski uvjeti za prekid štrajka davno ispunjeni te da do štrajka nije trebalo ni doći

- Kolega Babić je tijekom štrajka stalno mijenjao uvjete,  a neki od njih su nezakoniti. To je jedan igrokaz koji meni nije jasan. Jamčio sam da ćemo kolektivni ugovor potpisati do 15. rujna, a sad je 3. listopada. Ne znam kome ovo odgovara - rekao je ministar i dodao kako cijelo ljeto poziva za stol kako bi se dogovorili. 

- Liječnički sindikat je reprezentativni sindikat. Molio sam Ivicu da sjednemo i prekjučer smo počeli s razgovorima. Krenulo je, da ne 'zacopram' - rekao je Ostojić. 

Zahvalio je sindikatu sestara na prihvaćanju uvjeta i prekidu štrajka.

- Građane molim za strpljenje, a na liječnike apeliram da ne zaborave našu misiju. Položili smo Hipokratovu zakletvu i moramo pomagati našim pacijentima i liječiti hrvatske građane - poručio je. 

'Nije mi žao što sam ušao u utrku za gradonačelnika'

Priznao je kako nije uspio ispuniti obećanje o smanjenju lista čekanja u bolnicama. 

- Nije bilo sredstava. Kada sam preuzeo, bolnice su bile u kaosu, zapošljavalo se šakom i kapom. Sada uvodimo red u nered, zakon u bezakonje - istaknuo je ministar. 

Na pitanje je li pogriješio što se usred ministarskog mandata posvetio utrci za gradonačelnika, Ostojić je rekao kako je to bila i njegova odluka. 

- Znate splet okolnosti, sve se zna. Neki puta morate napraviti neke stvari i pokazati lojalnost. Onaj tko nije lojalan, neće u životu puno napraviti. Svi u Predsjedništvu znaju zašto sam to prihvatio, ali to neka ostane u četiri zida - rekao je. 

'SDP je sigurno najdemokratskija stranka'

Govoreći o stanju u SDP-u, rekao je kako definitivno misli kako je SDP najdemokratskija stranka. 

- Znate da sam Mirelu Holy maksimalno angažirao u kampanji, vidio sam lojalnost prema onome što je Mirela zastupala, a to su čast i poštenje - rekao je Ostojić. 

Kazao je kako je glasovao za izbacivanje Aleksandre Kolarić iz stranke. 

- Glasovao sam, ali ostavimo to unutar četiri zida. Bilo je tu grešaka, Aleks i ja smo se vidjeli i ona to zna - istaknuo je ministar. 

'Ne bojim se nikoga iz vrha SDP-a'

Na pitanje je li riječ o verbalnom deliktu i vlada li strah u stranci, Ostojić je rekao kako on osobno nije u strahu od nikoga iz vodstva SDP-a. 

- Drugačije kada vas se intervjuira, a drugačije kada pišete kolumnu ili članak. Treba vagati riječi. Što mi je u komentaru Aleksandre Kolarić bilo neprihvatljivo, neću vam reći. Ali ona to zna i s time se složila - istaknuo je ministar. 

U borbi unutar zagrebačkog SDP-a istaknuo je kako svoju podršku daje Davoru Bernardiću

- On je to zaslužio. Podržavam Davora Bernardića, iako i drugi kandidati imaju sjajne kvalitete. To sam davno odlučio - rekao je Ostojić.

Time je javno istupio protiv mišljenja predsjednika stranke Zorana Milanovića koji je nedavno izjavio kako program Davora Bernardića 'razara' stranku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 52

VIDEO

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?
NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka
VREMENSKA PROGNOZA

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka

Do kraja tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme, s kišom i grmljavinom. Na snazi je i žuti meteoalarm za dvije regije zbog nevremena
Detalji nesreće kod studentskog doma: Poginuo je pješak (21), a autom upravljao mladić (20)
POLICIJA TRAŽI SVJEDOKE

Detalji nesreće kod studentskog doma: Poginuo je pješak (21), a autom upravljao mladić (20)

Pješak je prelazio kolnik Selske ceste na obilježenom pješačkom prijelazu dok je na semaforu za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo. Policija poziva eventualne svjedoke s korisnim informacijama da se jave na 192