Obavijesti

News

Komentari 192

SDP: Zbog Šeksova ispada tražimo raspuštanje Sabora

SDP: Zbog Šeksova ispada tražimo raspuštanje Sabora
2

Vrijeme je da ovaj parlament prestane s radom jer je jedan dio zastupnika prešao granicu normalnog ponašanja, rekla je na konferenciji za novinare Milanka Opačić

VIDEO

Nakon ispada potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa (HDZ) i Tomislava Čuljka (HDZ) na sjednici Mandatno-imunitetno povjerenstva (MIP), SDP je na konferenciji za novinare zatražio raspuštanje Sabora.

- Vrijeme je da ovaj parlament prestane s radom jer je jedan dio zastupnika prešao granicu normalnog ponašanja. Krajnje je vrijeme za to jer se Sabor može raspustiti bez većih problema - rekla je potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić. Nastavila je da je HDZ pokušao napraviti presedan u radu Sabora jer želi verbalni delikt proglasiti kaznenim djelom.

- U 20 godina nije se skidao imunitet zastupniku za izgovorenu riječ jer ga Ustav štiti. Izgovorena riječ je jedino sredstvo za rad zastupnika. HDZ za sada u tome nije uspio ali je pokazao da neće prezati ni od čega - rekla je Opačić. Dodala je da je cijeli Sabor, zajedno s građanima, postao talac HDZ-a i njihove prljave kampanje i da vladajuća stranka 'sipa crnilo, blato i prljavštinu u kojoj SDP neće sudjelovati'. Osudila je seksistički napad Šeksa, te da SDP ne želi sudjelovati ni u šovinističkim ispadima vladajućih. Dodala je da su agresija i napadi dosegli vrhunac kad je jedan od zastupnika (op.a. Čuljak) gađao njihova zastupnika bocom. Na pitanje novinara, znači li to da će SDP bojkotirati rad Sabora sve dok se on ne raspusti, Opačić je odgovorila da će u četvrak ujutro sazvati sastanak njihova kluba i da će o tome odlučiti nakon što se konzultiraju s koalicijskim partnerima.

Matušić: Sobol se promovirala sa štangom, ne znam zašto joj to sad smeta

Glasnogovornik HDZ-a Frano Matušić u srijedu se čudio o kakvoj agresiji SDP govori na Mandatno-imunitetnom povjerenstvu.

- Koja agresija? Smiješno je da SDP o tome govori dok su oni nas svakodnevno terorizirali u Saboru i to nije bilo problem. Valjda je riječ 'špijunčina' primjerenija u njihovu žargonu - rekao je ali nije odgovorio na pitanje, što misli o zahtjevu oporbe da se odmah raspusti Sabor. Za Matušića je skandalozan način na koji SDP godinama vrijeđa predsjednicu Vlade i njegovu stranku koju neprestano kriminaliziraju.

Dodao je da je SDP-u istovremeno potpuno neprimjereno kad HDZ-ovci progovore o poznatim činjenicama, pa i o tome da je suprug Gordane Sobol (SDP) pravomoćno osuđen na zloporabu položaja u vrijeme dok je bio bio pomoćnik Ranka Ostojića (SDP).

- Neće nas spriječit u tome da spominjemo činjenice i pa i one za koje su smatrali da će im donijeti političke poene, kao kad se Gordana Sobol promovirala sa štangom. Tad je smatrala da joj to donosi političke poene, ne znam zašto joj to sad smeta – rekao je Matušić.

Nastavio je da HDZ neće dopustiti da im SDP zabrani govoriti o poznatim činjenicama.

- To su mogli dok su bili SKH i u vrijeme svog mandata od 2000. do 2003. - zaključio je. Nije htio dalje komentirati ono što se dogodilo na MIP-u ali je dodao da Željko Jovanović (SDP) u svom govoru iznosi nekvalificiranu mržnju.

Zastupnica Sobol je u srijedu navečer opovrgnula tvrdnju Frane Matušića kako je njenom suprugu izrečena nepravomoćna presuda. Istaknula je kako se radi o prvostupanjskoj nepravomoćnoj presudi.

Inače, HDZ-ovci su se potrudili izvući iz novinskih arhiva članak Gordane Sobol i podijeliti ga novinarima u kojem Sobolica govori da 'nije ni pomislila da će se njene fotografije s S-factora (senzualnog fitnesa koji uključuje i ples oko šipke) iskoristiti u političkom kontekstu'. Članak ima zvučni naslov – Zbog slika Sobol, redaljka na Nacionalu u Saboru. Zanimljivo je na današnji dan prije točno deset godina Anto Kovačević (HKDU) u Saboru rekao Vesni Pusić (HNS) svoju slavnu 'da nije žena za mudraca, nego za madraca'.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku