Obavijesti

Poljoprivredna gospodarstva: zdravo, zabavno i povoljno

Poljoprivredna gospodarstva: zdravo, zabavno i povoljno
5

U današnje vrijeme sve se više obitelji odlučuje baviti seoskim turizmom, a jedan od razloga je mogućnost korištenja financijskih sredstava iz fondova Europske unije.

Agroturizam kojim se mnogi danas odlučuju baviti uključuje boravak turista na seoskim domaćinstvima radi odmora, rekreacije  i doživljaja  seoskog  ambijenta. Osnovno  pravilo kod bavljenja  agroturizmom  je da glavnu aktivnost poljoprivrednog gospodarstva čini poljoprivredna proizvodnja, dok je  ugostiteljsko-turistička djelatnost dodatna aktivnost.

Problemi i budućnost obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
Unatoč sve većem broju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj zabrinjavajuće je koliko se hrane uvozi dok paralelno s tim mnoga gospodarstva propadaju ili se muče trudeći se preživjeti i opstati.
Mnoge udruge OPG-a koje su aktivne na područjima Hrvatske imaju zajednički cilj: osnažiti poljoprivredna gospodarstva i vratiti im ključnu ulogu u proizvodnji i u očuvanju tradicije hrvatskog sela. Budućnost obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava je u većem broju mladih, educiranih proizvođača koji žele i mogu vidjeti sebe u poljoprivredi. Osim što mladi trebaju početi preuzimati vodstva i davati nove ideje i planove, ono što obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima treba je stalna edukacija te udruživanje u udruge i zadruge u kojima će jedni drugima međusobno pomoći te se lakše nositi s konkurencijom.

Gastrofej 2014.
Kako bi promovirali turističku ponudu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Poslovni dnevnik u suradnji s Veljkom Barbierijem pokrenuo je novo gastronomsko nadmetanje, Gastrofej 2014. Ovogodišnje natjecanje je posebno jer krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom koje svojim ambijentom i ponudom nudi gastronomsko utočište poslovnjacima, obiteljima i turistima.
Do sada se na natječaj Poslovnog dnevnika prijavilo dvadesetak OPG-a koji će nakon isteka natječaja dobiti mogućnost postati jedno od osam najboljih seoskih domaćinstava. Ovaj natječaj je idealna prilika za promociju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava neovisno o pobjednicima. Na portalu Poslovni.hr svakodnevno se predstavlja po jedno prijavljeno gospodarstvo te njihova ponuda i posebnosti. Neka od prijavljenih i predstavljenih su Stara Preša, Vuglec Breg, Stari Dud, Seoski turizam Kezele, Klet Kozjak, Ekoturizam Veselić i mnogi drugi.

Ponuda,dodatni sadržaji, kvaliteta usluge i kategorizacija, glasovi čitatelja, prihvatno mjesto PBZ carda ( American express), uvjeti su koji moraju biti zadovoljeni.
Prijave seoskih gospodarstava traju u periodu od 31.03. do 01.09.2014. Više informacija o projektu i kako se prijaviti pročitajte ovdje!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama
Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je