Komentari 0

Portugal - velika tura od Lisabona do Porta

Portugal - velika tura od Lisabona do Porta

Zrakoplovom iz Zagreba, velika tura od Lisabona do Porta , provjeren program, bogatstvo sadržaja i kvalitetno vođenje. Pođite s nama!

1. dan  Zagreb – Lisabon

Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let za Lisabon hrvatskom kompanijom Croatia Airlines. Po dolasku u Lisabon, odlazak do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan  Lisabon

Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled grada s lokalnim vodičem: Trg Rossio, Samostan sv. Jeronima (odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama), Belemska kula, Avenija Slobode, te Spomenik Otkrića. Slobodno poslijepodne ili nastavak organiziranog razgleda: četvrt Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.), Baixa, šetnja karakaterističnim ulicama, razgled katedrale sagrađene u 12. stoljeću,... Povratak u hotel, noćenje.

3. dan  Lisabon - Cabo da Roca - Estoril - Sintra - Cascais - Lisabon

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roce. Nastavak putovanja do Estorila (poznatog po utrkama Formule 1) i do Sintre, grada pod zaštitom UNESC0-a, s osebujnom palačom. Put nas dalje vodi do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. U popodnevnim satima povratak u Lisabon te slobodno vrijeme za odmor i kupnju. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan  Lisabon - Obidos - Batalha - Coimbra - Porto

Doručak. Slijedi odlazak prema Obidosu, slikovitom gradu poznatom po monumentalnoj tvrđavi koja je zbog starteške pozicije uvijek bila predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojedu. Nastavak do Batalhe te posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria. Nastavak vožnje do Coimbre, starog grada s jednim od prvih sveučilšta u Europi. Razgled grada: samostan, katedrala, sveučilište... Dolazak u Porto u večernjim satima. Smještaj u hotel, noćenje.

5. dan  Porto - Fatima - Lisabon

Doručak. Odlazak u razgled grada koji je 1996. god. proglašen dijelom svjetske baštine: Katedrala, Casa da Musica, Crkva Sv. Franciska, šetnja Villa Nova de Gaiom uz obalu rijeke Douro. Slijedi nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište. Na tom se mjestu Djevica Maria ukazala djeci 1917. god. Po dolasku, kratak obilazak grada i svetišta. Nakon razgleda grada, vožnja prema Lisabonu. Smještaj u hotel. U večernjim satima moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu. Noćenje.

6. dan  Lisabon-Zagreb

Rani doručak zbog ranog leta ili paket za ponijeti. Transfer do zračne luke. Let za Zagreb Croatia Airlinesom s dolaskom u Zagreb u ranim popodnevnim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 4.490 kn*

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za jednokrevetnu sobu ... 1.290 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe ... 980 kn (promjenjivo do puta)

Cijena kalkulirana za minimum 20 putnika i uključuje: povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama s doručkom, pratitelja tijekom putovanja i lokalne vodiče, prijevoz autobusom po programu, jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe 980 kn (obavezna doplata prilikom rezervacije), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, večeru u restoranu s Fado programom 350 kn

azurtours.hr/putovanje-portugal