Obavijesti

Posjetite Split tijekom adventa, čeka vas bogata ponuda

Posjetite Split tijekom adventa, čeka vas bogata ponuda
15

Zagrepčani koji se sutra zateknu u City Centru one Zagreb West između 11 i 14 sati moći će osjetiti atmosferu „Adventa u Splitu“, manifestacije koja daje dodatni šarm najlipšem gradu na svitu

Očekuju vas autohtoni dalmatinski slatkiši spravljeni po recepturi splitskih nona:  hroštule, amarette s bademima, broštulane mendule i krokanti te čaša soka ili vina Dalmacijavina koji se mogu kušati uz efekt zvuka šuma valova i slike najljepših predjela Splita i njegovih znamenitosti na TV panelu. Turistička zajednica grada Splita i na ovaj način poziva Zagrepčane da posjete njihov grad i provedu ugodan zimski odmor na Jadranu.   

Tijekom „Adventa u Splitu“ goste očekuje izuzetno bogat program: u užem i širem centru grada, trgovima i kaletama pjeva se i pleše do pred jutro uz glazbu poznatih DJ-eva, dalmatinske klape, dječje i crkvene zborove te taktove limene glazbe, a božićni sajam na Rivi traje čak do polovice siječnja. Bogati program, među ostalima, pripremila je i glazbena i scenska pozornica HNK Split koja tijekom cijele manifestacije svakodnevno ima predstave. Splitski ugostitelji u dane adventa posebno pripremaju tradicionalna jela koja se mogu degustirati i na ulici, pa očekujte miris bakalara, pečenih srdela i brojnih drugih delicija. Sve to možete naručiti i u najboljim restoranima koji su za dane „Adventa“ pripremili ponudu po povoljnijim cijenama. Simbol manifestacije postao je Gastro-adventski vijenac kojega od domaćih proizvoda izrađuju umjetnici i mladi Obrtno tehničke škole Split i svake nedjelje se na njemu pali po jedna svijeća. Ove godine tema vijenca je smokva koju mnogi obožavaju zbog njenog slada, a izuzetno je vrijedan izvor minerala i energije koju upija pod suncem. Smokva, bademi, orasi i suho grožđe osnova su Splitske torte i poznatih slatkiša u kojima ćete također moći uživati: fritula, hroštula, broštulanih mendula, pandoleta, viškog hiba, kuglica od smokava i slično.

Svi oni koji ljeti provode odmor na Jadranu i navraćaju u Split znaju koliko su uživali u šetnji gradom i obilasku brojnih znamenitosti, no mnogi možda još nisu prošetali prekrasnom šumom na Marjanu ili okolicom Splita koju također vrijedi obići. Sasvim sigurno odlična prilika da zaboravite na svakodnevne obaveze i napunite baterije za povratak u svakodnevicu i na posao. Ljubitelje šušura očekuje natjecanje u spravljanju fritula koje će biti ponuđene gostima na ocjenjivanje, a oni koji vole tradiciju uživat će u modnoj reviji „Što se nosilo na Pjaci“, dok mališane u Dioklecijanovim podrumima očekuje bogat prigodni program za svetog Nikolu, svetu Luciju i doček Djeda Božićnjaka.

Gosti Splita koji su u tom gradu u posljednjih desetak godina proveli novogodišnju noć kažu kako je najljepši početak prvog dana u godini jutarnja kava na Rivi okupanoj suncem koje na novogodišnje jutro gotovo nikada nije zakazalo. Poslije toga možete navijati tijekom natjecanja u piciginu ili odmoriti dušu u wellnessu u nekima od najboljih splitskih hotela. I njihova je ponuda u dane adventa prigodna, pa se tijekom prosinca i siječnja dvokrevetna soba u vrhunskom hotelu može rezervirati već za 600 kuna za noć, a moguće je ostvariti i dodatni popust za obiteljske i višednevne pakete.

Ukratko, u Splitu ćete ovih dana osjetiti svo bogatstvo njegove tradicije i duha Splićana te uživati u spoju  zdrave mediteranske kuhinje i blage klime, pa vrijedi razmisliti o zimskom odmoru baš u tome gradu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"