Obavijesti

Potrošač

Komentari 1

Naranča u tetrapaku: Sok od voća dobar je izvor vitamina

Naranča u tetrapaku: Sok od voća dobar je izvor vitamina
1

Prirodni i sasvim zdravi su sokovi od koncentrata voća i vode, u kojima nema nimalo dodanih šećera

VIDEO

Od prirodnih sokova od naranče koji se nude u dućanima najbolje je birati one od koncentriranog voća bez šećera. Oni su bogat izvor vitamina C, a od dodanih sastojaka sadrže samo vodu. - Proizvedeni su od koncentriranog voćnog soka i vode, zbog čega ih se može redovno piti, za razliku od voćnih nektara, koji su puni dodanih šećera, pa ih treba izbjegavati - kaže nutricionistica Jasna Ćerić.

Koncentrirani sok je najbliže čistom voćnom soku što možemo dobiti. Maraskin sok 100 posto naranča i Vindijin Juice 100 posto ispunjavaju ove uvjete. Napravljeni su samo od koncentriranog soka od naranče, bez dodanih šećera. Valja imati na umu da ni oni nisu “pravi” sokovi od naranče, kakve dobijemo cijeđenjem svježeg voća, no svejedno su dobri za piće jer su bogat izvor vitamina C. Jasna Ćerić ipak savjetuje da si voćni sok sami iscijedimo od svježeg voća jer je to najbolja i najkvalitetnija opcija za očuvanje zdravlja.

Veliku čašu soka možemo napraviti sami od dvije naranče i po potrebi razrijediti običnom vodom. - Cijena ovog napitka od sezonskog voća neće se bitno razlikovati od kupovnog, a uloženi trud vratit će nam se kroz zdravlje i osjećaj svježine - kaže Jasna Ćerić.

Rade ga od čistog voća

Maraskin sok 100% naranča bogat je vitaminom C i ne sadrži dodane šećere zbog čega ga se može redovno piti. Ovakvi sokovi se rade od čistog voćnog soka kojem se odvaja dio vode. Litra 10,99 kuna.

Sok sadrži loše šećere

Cappy nektar naranča ima glukozno fruktozni sirup, sirup, zbog kojega ga treba piti u ograničenim količinama. Čest je to dodatak u prehrambenim proizvodima zbog niske cijene i dostupnosti, kaže Ćerić. Litra 9,99 kuna.

Previše kalorija

Juicyjevu nektaru od naranče dodan je šećer, zbog čega ima viška kalorija, a vitamin C koji je u njemu služi jedino kao stabilizator, a ne da pomogne zdravlju, kaže nutricionistica Jasna Ćerić. Litra 9,99 kuna.

Dodataka u njemu nema (best buy!)

Vindijin Juice 100% napravljen je od koncentriranog soka naranče bez šećera i drugih dodataka, zbog čega se može redovno piti. Ovo je najsličnije čistom voćnom soku što se može dobiti. Litra 9,99 kuna.

Vitamin C je stabilizator

Jamničin TO nektar od naranče sadrži dodane šećere, a askorbinska kiselina, odnosno vitamin C, služi samo kao stabilizator. Zbog viška kalorija treba paziti koliko ga se pije, kaže nutricionistica Ćerić. Litra 5,99 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu