Obavijesti

Potrošač

Komentari 0

Vrijeme je za čaj: Žiri kušao ledene čajeve od breskve

Vrijeme je za čaj: Žiri kušao ledene čajeve od breskve
11

U nekima smo odmah prepoznali breskvu, u drugima limun, a treći su nas okusom podsjetili na prezašećerene žvakače gume. Pogledajte koji su najbolji u izboru

VIDEO

Probali smo ih osam, no ni jedan nas nije oborio s nogu. Najbolje ocjene zaradio je Vindijin čaj. Žiriju se svidio okus, a jednoj kušačici do te mjere da mu je dala ocjenu pet. Druge je podsjetio na vojničke dane, treće pijući Vindijin čaj hvata nostalgija za nekim izdašnim ručkom u planinarskom domu. Viceprvak je čisto iznenađenje. 

Čaj Siti fine je boje i mirisa, arome nekog citrusa. Favorit Nestea završio je na neslavnom petome mjestu. Djeluje pomalo umjetno, osjeti se breskva, ali je miris preintenzivan. - Mogu se zamisliti da ga pijem, ali ne u pretjeranim količinama - kaže jedan član žirija, dok mu drugi zamjera pretjeranu kiselost. Čak tri jedinice dobila je Studena. - Uopće nemam osjećaj da pijem čaj, a kamoli čaj od breskve - nemilosrdna u ocjeni bila je jedna kušačica, a s njom se složila većina članova žirija i ovom ledenom čaju dala ocjenu tek 1,6.

Vindi: Poput čaja iz vojske, ali okus je dobar

Relativno dobrog okusa, nazire se breskva, boja je u redu, a ni miris ovog čaja uopće nije loš. Jedne podsjeća na čaj iz planinarskog doma, starijima je prva asocijacija onaj iz vojske s nabacanim polovicama naranči ili limuna. Miris je neutralan, a neki su mu zamjerili presladak okus. Dojam je da nije toliko fin koliko su ostali loši. Cijena: 9,99 (2 l)

Ocjena: 3,1

Siti: Miris zove na još, no okus odbija

Aroma nekako čudna, ima li u njemu limuna ili drugog citrusa?, zapitalo se čak troje kušača. Boja je dobra, izgleda najbolje od svih, zove na pijenje, ali miris je preintenzivan. No okus je mnogima presladak, nekima pomalo i metalan. - Čudno, ali ostaje dobar ‘after taste’ - zaključuje kušač. Ocjena gotovo trojka. Cijena: 6,99 (1,5 l)

Ocjena: 2,8

Jamnica: Vodenast, ali osvježavajući

Nešto svjetliji. Ugodan miris. Kušamo ga pa se razočaramo. Ovaj ledeni čaj je vodenast. Ovo nije dobro. Okus nije izražen. Kao da pijem obojenu vodu, kaže kušač. Ni miris ne obara s nogu. Nekima se umjerenost čaja baš sviđa. - Nije jako sladak i prilično osvježava - misli član kušačkog tima. No čaj ne dobiva ni trojku. Cijena: 9,49 (1,5 l)

Ocjena: 2,8

Pataya: Dobar, ali poslije štihanja vrta

Ovo nit’ smrdi nit’ miriši, neoduševljeno kaže kušač i Patayi daje tek slabašnu dvojku. Ipak, priznaje da bi ga rado popio u vruće ljetno poslijepodne, nakon štihanja vrta. Mnoge odbija tamna boja. Neki kažu da je okus čudan. - Nisam impresionirana. Pila sam mnogo bolje čajeve - zaključuje kušačica. Cijena: 9,49 (2 l)

Ocjena: 2,5

Nestea: Kiseo, ali solidan. Prejak miris

Stišće usta. Kiselkast, mršti se kušač dok pijucka čaj koji ostali sumnjičavo pogledavaju jer je nekako “čudno taman”. Izgleda kao whiskey, kaže jedan, a drugi kimaju glavom. Mirišu ga. Osjeti se breskva. Nekima i previše. - Nije to loše za one koji vole intenzivan miris breskve. Solidno - zaključuje žiri. Cijena: 10,49 (1,5 l)

Ocjena: 2,1

Maraska: Fino sladak, vuče na karamelu

Nakon ovog prelazim na prirodne čajeve, kaže kušač, a kolegica zaključuje da čaj nije vidio breskvu. Nekima se nedostatak mirisa sviđa. - Mislim da to znači da nema umjetnih aroma - zaključuje kušač pa mu daje solidnu trojku. Ugodne je slatkoće koja neke vuče na karamelu, ali, nažalost, baš nikoga na breskvu. Cijena: 7,99 (1,5 l)

Ocjena: 2

Voćko: Bezvoćko, čista kemija, nema tu breskve

Čudan miris, čudan okus, čudna boja - kušačima se nije svidio čaj koji zovu “čistom kemijom”. Nije baš ukusno, nemamo dojam da pijemo čaj od breskve, nema okus ni po jednom voću. Izgled nije dobar. - Boja je sumnjiva. Izgleda kao sok od jabuke. To nije poželjno za čaj od breskve - kaže kušač. Cijena: 8,99 (1,5 l)

Ocjena: 1,8

Studena: Kao da je netko u ovom oprao lance...

Okus Hubba Bubbe. Kao neka preslatka žvakaća za djecu, kaže član žirija. Drugoga podsjeća na slatkasti voćni parfem. Međutim, drugima je prekiseo. Okus jedne vuče na ruski čaj, a druge već u početku odbija izgled. - Kao da je netko u vodu ubacio hrđave lance - kaže kolega i bez zadrške mu daje jedinicu. Cijena: 9,99 (1,5l)

Ocjena: 1,6

* Test ‘naslijepo’ u testu su sudjelovali zaljubljenici u hranu. Nisu znali čiji proizvod kušaju. Stavovi i ocjene nisu plaćeni, cenzurirani, zlonamjerni ni službeni stav redakcije već osobni dojam kušača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode