Obavijesti

Preuzmite 50€ i zaradite trgovanjem rubljom na burzi

Preuzmite 50€ i zaradite trgovanjem rubljom na burzi
1

Nakon pada od preko 50% u odnosu na dolar tijekom prosinca, rublja je nakon intervencije Centralne Banke Rusije uspjela nadoknaditi prethodni pad

Međutim, već početkom ove godine rublja je ponovno pala 13% u odnosu na američku valutu.

FXLider, specijalno čitateljima "24sata", daje 50 eura kao početni kapital, namijenjenih za trgovinu ruskom rubljom i drugim valutama na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj možete zaraditi i kada vrijednosti valuta rastu ali i kada padaju.

Registrirajte se ovdje i počnite trgovati sa 50 eura na svjetskoj burzi

Prije samo godinu dana ruska ekonomija ostvarivala je rast od 1.5% a predsjednik Vladimir Putin  spremao se na organizaciju zimske olimpijade u Sochi-u. Danas, godinu dana kasnije Moskva se uz veliki napor trudi da spriječi valutnu krizu koja bi se mogla pretvoriti u pravu ekonomsku katastrofu. Veliki broj zapadnih tvrtki koje posluju u Rusiji također su ugrožene. Među najviše pogođenima su Ford, Volkswagen, Carlsberg, Adidas, McDonalds, Siemens ali i veliki broj europskih banaka .

Na kraju prošle godine predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio je kolaps cijene nafte i sankcije koje su zapadne zemlje uvele Rusiji kao osnovni razlog financijske krize u ovoj zemlji. 
’Samo tijekom  prošle godine ruska rublja izgubila je 45% svoje vrijednosti u odnosu na dolar i čak se u jednom trenutku spustila na rekordno nizak nivo. Prema podacima Bloomberg-a ruska nacionalna valuta imala je najgore rezultate tijekom 2014 godine od svih 170 svjetskih valuta.  Ciljna inflacija koju je postavila Centralna Banka Rusije je bila 5% za prošlu godinu. U stvarnosti ona je dostigla 9.4% i dalje raste’ navode u FXLider-u.

Polovicom prosinca Centralna Banka Rusije povećala je referentne kamatne stope sa 10.5% na 17% što je najveći pojedinačni rast od kada je zemlja bankrotirala 1998 godine. Ovo je bilo posljednje od ukupno 6 povećanja koje je centralna banka poduzela kako bi obranila rublju i zaustavila inflaciju.

’MMF očekuje da će zbog svega što se prošle godine dogodilo, GDP Rusije tijekom posljednjeg kvartala i pored prognoziranog rasta od  0.2% biti skoro u potpunosti izbrisan. Ruski dužnosnici smatraju da bi tijekom 2015 godine aktivnost ekonomije mogla pasti i do 5% ukoliko cijena sirove nafte ostane ispod 60 dolara po barelu. Cijena sirove nafte pala je ispod 50 dolara po barelu što je najniži nivo u posljednjih pet godina. Ovaj pad cijene naročito je pogodio ekonomiju Rusije kako polovica nacionalnog dohotka dolazi upravo od izvoza nafte i plina. Očekuje se da će i deficit proračuna biti oko 2% ovisno o cijeni nafte. Rast deficita doveo je do toga da Vladimir Putin naredi smanjenje javnih troškova za 5%. Obrana i nacionalna sigurnost jedina su ministarstva koja će biti izuzeta od ovog smanjenja’ kažu u FXLider-u.

Rezerve koje Rusija ima u stranim valutama tijekom prošle godine pale su na 416 milijardi dolara što je oko 21% pada u odnosu na prethodnu godinu. Ruska vlada, banke i tvrtke imaju dug od skoro 678 milijardi dolara od kojih oko 130 milijardi dolara mora biti vraćeno već do kraja ove godine. 

FXLider ima ekskluzivnu suradnju sa Fortrade Limited – tvrtkom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970. 

Pored dolje navedenog odricanja od odgovornosti, ovaj materijal ne predstavlja ponudu , ili zahtjev za izvršenje transakcije bilo kojim financijskim instrumentom. Društvo Fortrade ne prihvaća nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara ili za posljedice koje proizilaze iz njih. Ne daju se nikakve izjave niti garancije za točnost i potpunost informacija. Sukladno tome svaka osoba postupa u tom smislu u potpunosti na vlastiti rizik. Svako osigurano istraživanje, ne uzima u obzir specifične investicijske ciljeve, financijsku situaciju i potrebe određene osobe koja ga može primtii. Ono nije sastavljeno u skladu sa zakonskim zahtjevima, osmišljeno da promovira nezavisnost investicijskog istraživanja, kao takvog.

Risk Warning and disclaimer

Contracts for Difference (CFDs) are leveraged products and carry a high level of risk to your capital as prices may move rapidly against you. Losses can exceed your deposits and you could be required to make further payments. These products may not be suitable for all clients therefore ensure you understand the risks and seek independent advice. This material does not constitute an offer of, or solicitation for, a transaction in any financial instrument. FXLider accepts no responsibility for any use that may be made of these comments and for any consequences that result. No representation or warranty is given as to the accuracy or completeness of this information. Consequently any person acting on it does so entirely at their own risk.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192