Obavijesti

Prijavi se na IT Innovation Challenge i osvoji stipendiju

Prijavi se na IT Innovation Challenge i osvoji stipendiju
3

Pokaži svoje IT sposobnosti jer ti američki koledž RIT Croatia nudi jedinstvenu priliku za osvajanje stipendije do čak 7000 eura za upis na međunarodno priznati studij Informacijskih tehnologija.

Smatraš li se kreativnom osobom? Razmišljaš o tome kako tehnologijom unaprijediti život? Onda je ovo pravi izazov za tebe! Pokaži što znaš i prijavi se na IT-natjecanje američkoga koledža RIT Croatia. Najbolje čekaju stipendije do čak 7000 eura za upis na međunarodno priznati studij Informacijskih tehnologija.

Što je IT Innovation Challenge?

IT Innovation challenge je natjecanje iz znanja informatike, tehnološke kreativnosti i inovativnosti koje organizira RIT Croatia, donedavno poznat kao ACMT. Natjecanje je namijenjeno svim zaljubljenicima u tehnologiju i informatiku. Na natjecanje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.

Natjecatelji se natječu za pet vrijednih stipendija u iznosima od 2000 do 7000 eura za studij Informacijskih tehnologija u Dubrovniku ili Zagrebu:

1.    nagrada - 7.000,00 EUR
2.    nagrada - 5.000,00 EUR
3.    nagrada - 4.000,00 EUR
4.    nagrada - 3.000,00 EUR
5.    nagrada - 2.000,00 EUR

Natjecanje će se održati u subotu 29. 3. na kampusima RIT Croatia u Dubrovniku i Zagrebu. Informatička i tehnološka znanja i vještine kandidata provjeravat će se u dvije faze. Natjecanje je u potpunosti prilagođeno srednjoškolcima.

Prva faza natjecanja: „Koje je vrste datoteka čije je ime slika.avi?“

U prvoj fazi natjecanja kandidati pristupaju pisanoj provjeri informatičkih teorijskih znanja, a za pripremu je najbolje otvoriti knjige iz informatike za srednje škole i posjetiti http://www.mojamatura.net/informatika te provjeriti i osvježiti svoje znanje.

Druga faza natjecanja: „Kako biste tehnološki unaprijedili… Naočale?“

Deset kandidata koji u prvom krugu ostvare najbolje rezultate sudjeluju u drugom krugu natjecanja. U ovoj fazi kandidati dobivaju popis običnih svakodnevnih proizvoda poput naočala ili torbe. Biraju jedan od ponuđenih proizvoda i potom ga trebaju tehnološki na kreativan i inovativan način unaprijediti i učiniti upotrebljivim i atraktivnim za potrebe tržišta 2020. godine. Kandidati svoj unapređeni proizvod prezentiraju na engleskom jeziku pred članovima stručnog žirija, koji su ujedno i potencijalni kupci. Za pripremu prezentacije kandidati imaju dovoljno vremena i mogu se koristiti računalima s pristupom internetu.

Prijave za natjecanje zaprimaju se do 26. ožujka 2014. Sudjelovati mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.

Zašto IT studij na RIT Croatia?

Vrhunski američki IT-studij koji se izvodi uz uporabu najsuvremenije tehnologije, američka i hrvatska diploma, program razmjene studenata među kampusima RIT-a (Rochester, New York i Dubai), međunarodno okruženje, fokus na praktičan rad i iskustvo, visok postotak zapošljavanja poslije stjecanja diplome te snažne veze s industrijom samo su neke od prednosti studiranja na RIT Croatia.

O svojem iskustvu studiranja informacijskih tehnologija na ovom koledžu, Stipan Marinović, student četvrte godine IT studija u Dubrovniku kaže: “Pružene su nam mogućnosti da naučimo više različitih grana IT industrije. Što je najbolje? Projekti i praksa. To je nešto najbolje što se nudi na našem smjeru. Taj princip učenja je najbrži i najefektivniji. Znanje dobiveno na taj način se profesionalno primjenjuje u industriji. Od radova na koje sam ponosan moram istaknuti projekt iz programiranja 3; tu smo se kolega i ja toliko zainteresirali za projekt da smo krenuli sa radom projekta mjesec dana prije roka i napravili izvrstan rezultat.“

Zanima Vas više? Posjetite www.croatia.rit.edu ili nas kontaktirajte na e-mail adresu admissions@croatia.rit.edu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.