Obavijesti

Proljetne promenade u Karlovcu bogatije i raskošnije nego ikada

Proljetne promenade u Karlovcu bogatije i raskošnije nego ikada
5

Ove godine, karlovačke "Proljetne promenade" u organizaciji Turističke zajednice grada Karlovca uz suradnju brojnih gradskih udruga, bit će sadržajnije i raskošnije no ikad.

Osvanula je sunčana subota, idealna za izlet! Na tek nešto više od pola sata autocestom od glavnog hrvatskog grada i ispod sat i pol vožnje od Rijeke nalazi se idealna svibanjska destinacija za ugodno subotnje jutro - Karlovac, grad na četiri rijeke ili, u ovom slučaju, još važnije - grad parkova. Prekrasni karlovački šančevi i promenade, s mnogobrojnim šetnicama, cvjetnjacima, klupama za odmor, terasama kafića i barova za osvježenje, nude ljubiteljima prirode mogućnost da u ugodnom raspoloženju provedu sate u šetnji kroz rascvjetalo proljetno zelenilo. Tijekom "Proljetnih promenada", pak, tradicionalne jutarnje subotnje manifestacije, uz sve to, ponudit će i puno zabave.

Ove godine, karlovačke "Proljetne promenade" u organizaciji Turističke zajednice grada Karlovca uz suradnju brojnih gradskih udruga, bit će sadržajnije i raskošnije no ikad. Prva subota u mjesecu, 4. svibnja, u znaku je - plesa! Parkovi se pretvaraju u plesni podij, a na vama je da izaberete privlači li vas najviše salsa, klasični plesovi, zumba, hip-hop ili break dance...U predahu, u laganoj šetnji promenadom moći ćete pogledati i izložbu slika mlade Karlovčanke Lane Skindread.

Mladima je posvećen 11. svibanj - pogledajte izložbu četvero mladih karlovačkih fotografa, poslušajte funk jam svirku ili nastup svirača na bocama, sudjelujte u Foto Safariju ili se iskušajte u streličarstvu!

U znaku najmlađih, karlovački će parkovi biti sve od 13. do 18. svibnja. Ovaj mali "Dječji tjedan u parku" dječacima i djevojčicama donijet će puno zabave, kroz igre, druženje, ples, animatore, radionice, zabavne edukativne sadržaje i još puno toga. Sve to na jednom mjestu karlovački dječaci i djevojčice, ali i njihovi gosti iz drugih gradova moći će isprobati i uživati 18. svibnja, završnog Dječjeg dana.

Posljednja svibanjska subota posvećena je gastronomiji i zdravoj prehrani. Na štandovima uzduž Promenade svoje će proizvode posjetiteljima na degustaciju (ali, dakako, i prodaju) ponuditi vlasnici obiteljskih-poljoprivrednih gospodarstava. 

Veliko finale Proljetnih promenada održat će se u dva dana, subotu i nedjelju 1. i 2. lipnja pod nazivom VIKEND S KARLOM. U suradnji sa zagrebačkom "G.A.D." PRODUKCIJOM  na svoje će doći posjetitelji svih uzrasta. Zabava, ples, nagradne igre, rekreacija i animacija, a sve će završiti velikim koncertom Zagrebačkog orkestra mladih s programom "Mozart u vrtu".

A, nakon svibanjskih subotnjih jutara, nećete pogriješiti ako u svom planu izleta Karlovac zaokružite i u ivanjskoj noći, 23. lipnja. Tradicionalna manifestacija Ivanjski krijes (pokrenuta još 1779. godine!) svake godine na obalama Kupe okuplja nekoliko tisuća posjetitelja koji brojnim zabavnim događanjima pozdravljaju dolazak novog ljeta. Brojni ulični performeri, žongleri vatrom, svirači i plesači i natjecanja poput povlačenja užeta dovest će atmosferu do vrhunca u 22 sata, kada će ispaljivanjem zapaljenih strelica u Kupu i glasnom eksplozijom iz topa, Dubovački streličari dati znak za paljenje velikih krijesova na obalama Kupe i početak spektakularnog vatrometa nad rijekom.

Nakon toga, na obje obale do kasno u noć nastavlja se pučka zabava, a mladi i svi ostali ljubitelji rocka preselit će se tek nekoliko stotina metara dalje, na pozornicu ispred kupskog mosta, gdje se tradicionalno održavaju odlični rock koncerti. Ove godine glavni gost je irska skupina The Cannons, koje predvodi legendarni Sean Cannon iz The Dublinersa, uz sinove Jamesa i Roberta. Zabava, ugodna atmosfera i dobro raspoloženje su zagarantirani pa rezervirajte 23. lipnja za Karlovac i - vatreni pozdrav ljetu!

Info:
www.karlovac-touristinfo.hr
Facebook
Vikend s Karlom!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.