Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 1

100 sati zabave na Jarunu: Najbolje s Chill&Grill festivala

100 sati zabave na Jarunu: Najbolje s Chill&Grill festivala

Gastro ponuda hrvatskih chefova, cooking showovi, sjajna atmosfera i popularni bendovi - donosimo u videu i slikama mnoštvo bogatog programa s desetodnevnog događaja koji je okupio brojne Zagrepčane

Ništa se ne može mjeriti s vremenom koje provodimo u društvu prijatelja ili obitelji uz meso s grilla i osvježavajuću cugu, dok u pozadini svira vrhunska glazba i sve to u dubokoj hladovini. Upravo je takav doživljaj svojim posjetiteljima pružio Chill&Grill, ultimativni festival ljubitelja roštilja i gastronomskih delicija koji je završio u nedjelju 4.7

Ovogodišnje izdanje Chill&Grill produženo je na rekordnih 10 dana i čak 100 sati zabave. Uz 30 poznatih glazbenih izvođača, od kojih je bilo 7 dj-eva i 10 bendova kao što su Detour, Bolesna Braća i Zembo Latifa posjetitelji su napunili prostranu jarunsku livadu na kojoj se održavao festival.

Roštiljalo se u najboljem hladu u gradu, a bogatu ponudu jela osiguralo je 10 vrhunskih zagrebačkih restorana - KSS Burger, El Toro Reastaurant & Bar, Plac, Wok by Matija, BBQ Hot Yard, Jack'n'Bowl, Maredo, Pani, Byblos i Palacinke.hr. Posjetitelji su uživali u brojnim specijalitetima, a oduševili su ih i brojni hrvatski chefovi pripremajući hranu u svojim cooking showovima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tako je chef Marko Palfi podijelio savjete za recept lungić s gljivama i razne umake, a chef Jasmin Hajrula u svom je kulinarskom showu Studenac marketa otkrio tajnu za jedinstveni recept s kobasicom od bijele ribe. Na Chill&Grillu su sudjelovali i ugostitelji koje je okupila Hrvatska Obrtnička Komora kao partner cijelog projekta. U sklopu prezentacije jela pod pokroviteljstvom HOK-a kuhali su i učenici iz Obrtničke škole Slavonski Brod, a restorani Konoba Galinac, Baranjska kuća i Žganjer oduševili su mnoštvo pripremom svojih specijaliteta. Tu je i vrhunski pastry chef Max Todorov koji je spremao je slasni cheesecake, a chef Almo Čatlak kojeg je angažirala Mesna industrija Ravlić pokazao je kako se radi slavonski burger i hot dog s roštilj kobasicom i raznim umacima. U videu možete pogledati način pripreme ovog jela.

Pokretanje videa...

Chef Almo Čatluk VIDEO

Tijekom trajanja festivala posjetitelji su saznali sve tajne za spravljanje roštilja - za okus je najvažnije dobro začiniti meso i povrće, a u tom izboru svakako prednjače Kotanyi začini koji oplemenjuju okus namirnica. Mnogi su chefovi i restorani, kako bi obogatiti okus jela, koristili i Zvijezda popularne umake majonezu i ketchup bez kojih većina nas ne može zamisliti razne obroke. Ljubitelji ćevapa i drugih delicija s roštilja mogli su probati meso s raznim Meggle dodacima poput kajmaka. 

chill&grill chill&grill
6
| Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/ilustracija

Ukoliko niste ljubitelj mesa, mogli ste probati i razne morske delicije, od lignji do zubaca i paštete od kozica, a tu se našla i neizostavna jadranska Cromaris riba koju su tijekom trajanja online Chill&Grilla spravljali pobjednici Chill&Grill natječaja. Uvod u završni desetodnevni event bio je Chill&Grill koji se na lokacijama Zagreb, Osijek, Rijeka i Split održavao više od mjesec dana. Pobjednici natječaja roštiljali su na odabranim lokacijama, a za dobar provod pobrinuli su se Pevex koji im je osigurao vrhunski roštilj i dobru cugu.

Nekima je nakon sočnog obroka pasala čaša vina rashlađene graševine Vezak dok su se drugi pak radije odlučili u dobroj hladovini opustiti uz Karlovačko pivo, a kako bi provjerili znanje velikih znalaca o tom popularnom piću, u sklopu Chill&Grill festivala organiziran je blind tasting u kojemu se od natjecatelja tražilo da s povezom preko očiju pogode okus piva. Pred njih su bile poredane različite vrste Karlovačkog piva, a tko je odnio pobjedu, provjerite u našem videu.

 

Tijekom festivala posjetitelji su mogli ekskluzivno provozati i novi Citroën C4 automobil, koji je većini testnih vozača ponudio ugodno korisničko iskustvo i udobnosti.

A ako ste se nakon svega ovoga umorili, mogli ste se izvaliti na udobnim i retro Pevex ležaljkama. Odmarajući se, svatko je imao i prilike vidjeti i natjecanje u kojemu se tražio roštilj majstor među prijateljima, a tko je odnio ovu laskavu titulu pogledajte u videu

Posjetitelji su na  festivalu imali i mogućnost beskontaktnog plaćanja, koje danas predstavlja najsigurniji oblik plaćanja, a osim što je brže i sigurnije, Visa je svakome tko je na festivalu platio njenom karticom osigurala 10% popusta na cjelokupnu ponudu jela i pića. A nakon završetka festivala, kao pravi domaćini, sve smo očistili za sobom, u čemu nam je pomogao Permetal očistiti i najtvrdokornije mrlje s roštilja. Držeći se ekoloških standarda, Chill&Grill festival protekao je i u skladu sa svim propisanim mjerama Stožera.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince