Obavijesti

Promo sadržaj

15. BRICS samit će se održati u Johannesburgu u Južnoafričkoj Republici

15. BRICS samit će se održati u Johannesburgu u Južnoafričkoj Republici
22

15. BRICS summit će se održati u Johannesburgu, Južnoafrička Republika, od 22. do 24. kolovoza

Putokazi 15. BRICS samita vide se na ulici u Johannesburgu, Južnoafrička Republika, 17. kolovoza 2023.

Elektronički ekrani 15. BRICS summita vide se na O.R. Međunarodna zračna luka Tambo u Johannesburgu, Južnoafrička Republika, 16. kolovoza 2023. 15. BRICS summit će se održati u Johannesburgu, Južnoafrička Republika, od 22. do 24. kolovoza.

Radnik uređuje natpis na 15. BRICS summitu ispred Sandton Convention Centera u Johannesburgu, Južnoafrička Republika, 17. kolovoza 2023. 15. BRICS summit će se održati u Johannesburgu, Južnoafrička Republika, od 22. do 24. kolovoza.

Putokazi 15. BRICS samita vide se na ulici u Johannesburgu, Južnoafrička Republika, 17. kolovoza 2023. 15. BRICS summit će se održati u Johannesburgu, Južnoafrička Republika, od 22. do 24. kolovoza.

Južnoafrička nacionalna agencija za provođenje zakona rekla je u četvrtak da neće biti "nestabilnosti i kriminala" tijekom nadolazećeg 15. BRICS samita koji bi se trebao održati u Johannesburgu, u Južnoj Africi, od 22. do 24. kolovoza.

"Sigurnosne i sigurnosne pripreme za summit su na pravom putu, sa svim ključnim akterima koji su spremni izvršiti svoje različite odgovornosti u skladu sa svojim mandatom", rekao je zamjenik nacionalnog policijskog povjerenika Tebello Mosikili.

"Spremni smo primiti čelnike BRICS-a u osiguranom i sigurnom okruženju", rekao je Mosikili, također supredsjedavajući Nacionalne zajedničke operativne i obavještajne strukture (NATJOINTS).

Kako bi se spriječio i borio protiv bilo koje vrste oportunističkog kriminala, prije, tijekom i nakon summita, Mosikili je naznačio da će NATJOINTS povećati policijsku vidljivost oko mjesta održavanja summita.

Sve prijetnje i poremećaji bit će odlučno riješeni u okviru zakona, rekla je. "U tu svrhu provodit će se operacije velike gustoće putem pojačanih blokada cesta, kontrolnih točaka vozila, visoke pješačke vidljivosti policije i zračnih patrola."

BRICS je grupacija vodećih svjetskih tržišnih gospodarstava u nastajanju, odnosno Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike.

Kineski predsjednik Xi Jinping sudjelovat će na 15. summitu BRICS-a koji će se održati u Johannesburgu u Južnoafričkoj Republici i boraviti u državnom posjetu Južnoafričkoj Republici od 21. do 24. kolovoza, na poziv predsjednika Južnoafričke Republike Cyrila Ramaphose, glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying je to objavio u petak.

Tijekom boravka u Južnoj Africi, predsjednik Xi Jinping će zajedno s predsjednikom Ramaphosom predsjedati dijalogom kinesko-afričkih čelnika, dodao je Hua.

Turisti gledaju afričke pingvine u prirodnom rezervatu Stony Point u Betty's Bayu, pokrajina Western Cape, Južna Afrika, 30. ožujka 2019. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. summit BRICS-a, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Južnoafrička Republika ima ugodnu klimu i poznata turistička odredišta kao što su Rt dobre nade, Nacionalni park Kruger i Stolna planina, koja svake godine privlače velik broj stranih turista na odmor i razgledavanje.

Ova fotografija snimljena 31. siječnja 2023. prikazuje noćni pogled na Johannesburg u Južnoj Africi. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ova fotografija snimljena 10. kolovoza 2023. prikazuje Union Buildings u Pretoriji, Južnoafrička Republika. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Žirafa šeta nacionalnim parkom Kruger, Mpumalanga, Južnoafrička Republika, 17. rujna 2022. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. summit BRICS-a, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ova fotografija snimljena 14. kolovoza 2023. prikazuje pogled na Bloemfontein u Južnoj Africi. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Rudarska vozila vide se u rudniku ugljena u pokrajini Mpumalanga, Južnoafrička Republika, 16. ožujka 2023. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ljudi šeću ispod stabala jacarande u Pretoriji, Južnoafrička Republika, 17. listopada 2020. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. summit BRICS-a, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ova fotografija iz zraka snimljena 18. listopada 2019. prikazuje pogled na grad Durbana u Južnoj Africi. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ova fotografija snimljena 12. kolovoza 2023. prikazuje pogled na Rt dobre nade u Cape Townu u Južnoj Africi. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ova fotografija iz zraka snimljena 24. svibnja 2023. prikazuje farmu citrusa u Britsu, sjeverozapadna pokrajina, Južna Afrika. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ova fotografija snimljena 13. kolovoza 2023. prikazuje veliku rupu Cullinan u rudniku Cullinan u gradu Cullinan u Gautengu u Južnoj Africi. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ova fotografija snimljena 25. srpnja 2023. prikazuje vjetroturbine projekta vjetroelektrane De Aar u De Aaru, Južnoafrička Republika. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ova fotografija snimljena 10. kolovoza 2023. prikazuje pogled na Johannesburg u Južnoj Africi. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ova fotografija snimljena 1. travnja 2019. prikazuje pogled na Cape Town u Južnoj Africi. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Plesači nastupaju na ulici u Sowetu, Johannesburg, Južnoafrička Republika, 27. travnja 2023. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. summit BRICS-a, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Učenici nastupaju u osnovnoj školi Crownford u Johannesburgu, Južnoafrička Republika, 17. rujna 2019. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Ova fotografija snimljena 10. kolovoza 2023. prikazuje autocestu N3 u Johannesburgu u Južnoj Africi. Južnoafrička Republika, koja će ovog mjeseca održati 15. BRICS summit, najjužnija je zemlja Afrike. To je jedina država na svijetu s tri glavna grada, s Pretorijom kao administrativnim glavnim gradom, Cape Townom kao zakonodavnim glavnim gradom i Bloemfonteinom kao glavnim gradom suda. Ostali veći gradovi uključuju Johannesburg i Durban.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'