Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

3 ključne stvari koje morate znati ako želite smršavjeti

Powered by Shopaj

3 ključne stvari koje morate znati ako želite smršavjeti

Gubitak kilograma ne mora biti težak, no potrebno je pridržavati se nekih pravila. Za postizanje dobrih rezultata stručnjaci preporučuju gubitak jednog do dva kilograma tjedno, a evo na koje biste stvari posebno trebali obratiti pozornost

VIDEO

Višak kilograma ozbiljan je problem današnjice, a podaci govore o tome kako je u 2020. godini više od 2 milijarde odraslih, točnije 39% odrasle svjetske populacije, imalo prekomjernu tjelesnu težinu. Prekomjerna tjelesna težina može uzrokovati dijabetes, povišen krvni tlak, bolesti srca, jetre, bubrega, ali i potaknuti rak. Zbog toga su bavljenje fizičkom aktivnošću, ali i pravilna prehrana, presudni u prevenciji raznih bolesti uzrokovanih ovim stanjem. Ako se želite dovesti u red, ove tri ključne stvari trebate znati.

1. Smanjite unos rafiniranih ugljikohidrata

Jedan od načina mršavljenja zasigurno je smanjenje unosa šećera i škroba, odnosno ugljikohidrata. Tako bi se u vašem planu prehrane trebala naći hrana s niskim udjelom ugljikohidrata. Smanjite unos i rafiniranih ugljikohidrata te ih zamijenite cjelovitim žitaricama. Kod ove prakse razina gladi se smanjuje, pa tako i broj unosa kalorija. Studija iz 2020. godine potvrdila je kako je ova vrsta dijete izuzetno učinkovita kod starije populacije.

White,Bread,Or,Sliced,Bread,In,The,Basket,On,Wooden

Osim smanjenja rafiniranih ugljikohidrata, osobama s usporenim metabolizmom može pripomoći Body Burner PRO. Ovaj dodatak prehrani regulira tjelesnu masu, povećava energiju i mentalni fokus te poboljšava probavu. Ne nadražuje želudac te je idealan i za one koje zbog prošlih problema sa štitnom žlijezdom imaju poteškoća pri gubljenju kilograma. Body Burner PRO sadrži biljku Garcinia cambogia sa 60% hidroksicitrične kiseline (HCA), konjugiranu 80-postotnu linolensku kiselinu (CLA), ekstrakt zelenog čaja (s 50% EGCG-a) te L-karnitin.

2. Jedite proteine, masti i povrće

Svaki obrok trebao bi sadržavati izvore proteina, zdravih masti, povrće te mali dio složenih ugljikohidrata. U to pripadaju namirnice poput govedine, piletine, ribe, jaja, mahunarki, lisnato zeleno povrće itd. Bez obzira na plan prehrane, tijelo i dalje žudi za zdravim mastima, pa se nemojte bojati konzumirati zdrave masti, poput maslinova ulja. Važno je istaknuti i to kako je konzumiranje preporučene količine proteina ključno za očuvanje zdravlja i mišićne mase dok gubite težinu.

Washing,In,Water,In,Sink,Green,Kale,Cabbage,Leaves,In

Neka se na vašem tanjuru nađe i lisnato zeleno povrće. Riječ je o namirnicama prepunim hranjivih tvari koje možete jesti u velikim količinama bez značajnog povećanja kalorija i ugljikohidrata. Na ovom putovanju dobro dođu i GoSlimmer flasteri za mršavljenje, koji smanjuju osjećaj gladi te staju na kraj bolnoj čežnji za hranom. Proizvod potiče izbacivanje viška vode i toksina iz tijela te smanjuje pojavu celulita, nadutosti i otečenosti. Flasteri poboljšavaju raspoloženje, smanjuju umor i stres, ubrzavaju metabolizam te tope masne naslage s područja trbuha, stražnjice i bokova.

3. Zlatno pravilo - fizička aktivnost

Pokrenite se! Iako se pravilnom prehranom može regulirati tjelesna težina, fizičkom aktivnošću ubrzavate proces mršavljenja. Fokusirajte se na kardio treninge, ali i na dizanje utega. Dizanjem utega izgarate kalorije i sprečavate usporavanje metabolizma, što je uobičajena nuspojava kod gubitka težine. Preporuka je od tri do četiri treninga na tjedan. Ako dizanje utega ipak nije opcija za vas, teretanu zamijenite hodanjem, trčanjem, vožnjom bicikla ili plivanjem.

Young,And,Elder,Woman,In,Sportswear,Running,In,The,Park

Ne zaboravite osluškivati svoje tijelo. Imajte na umu kako promjena ne dolazi preko noći, zbog čega je bitno ostati ustrajan i okružiti se ljudima koji će vam biti podrška. Neka vam ovo putovanje olakšaju dodatak prehrani Body Burner PRO i GoSlimmer flasteri za mršavljenje, koje možete pronaći na Shopaj.hr.

SHOPAJ24 novo je središnje mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi po najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Powered by Shopaj

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura