Obavijesti

Promo sadržaj

5 savjeta za odabir mladenačke sobe koje ne smijete propustiti

5 savjeta za odabir mladenačke sobe koje ne smijete propustiti
5

Oh, kako godine brzo prolaze. Čini se da ste svom djetetu kupili namještaj prije dvije godine, ali u stvarnosti je od tada prošlo 10 godina

Kada vaše dijete postane tinejdžer, ono svakako želi mladenačku sobu u koju može dovesti svoje vršnjake i, u konačnici, svoju djevojku/dečka.

O ovoj temi razgovarali smo sa Tilenom, vlasnikom internetske trgovine namještajem Opremisidom, ocem dvoje mališana i učiteljem bloganja na Pasivno.com.

Tilen nam je kroz svoje prodajno iskustvo povjerio 5 vrlo korisnih savjeta za kupnju mladenačke sobe i prije svega što tražiti.

Kako odabrati mladenačku sobu?

Ako su nam djeca još mala i još nemaju "pravu dječju sobu", možemo jako uštedjeti odabirom pravog namještaja več na samom početku.

1. Birajte prirodne i ne previše djetinjaste boje namještaja.

Većina nas dolazi u iskušenje naručiti ružičasti namještaj ako imamo djevojčicu ili plavu ako imamo dečka. U danom trenutku možda ćemo im i napraviti uslugu, ali oni će najvjerojatnije u ranim tinejdžerskim godinama izraziti želju za prenovom sobe.

Izgled mladenačke sobe može biti vrlo sličan dječjoj. Ako bolje pogledamo, boje su malo prigušene, ali sam dizajn ostaje isti.

SAVJET: Kako biste unijeli živost u prostor, obojite zidove u žive boje, dodajte zidne naljepnice i ukrase za bebe. Sve će to biti puno jeftinije ukloniti kasnije i preurediti izgled kada vaše dijete to želi.

2. Kupujte kvalitetan namještaj koji nije nužno skup

Problem s pristupačnim (jeftinim) namještajem je kvaliteta materijala i okova. Ako ste na početku pozorni i dodate koju kunu više za kupnju dječje ili mladenačke sobe, ona će preživjeti sve potrebne godine korištenja.

Neke razlike između jeftine i kvalitetne sobe za mlade:

Debljina materiala

U pristupačnim mladenačkim sobama sav namještaj će biti izrađen od iverala debljine 16 milimetara pa i manje. Kada govorimo o kvalitetnijem namještaju, obično će biti nekoliko različitih debljina.

Primjer: Za stranice kreveta gdje je veće opterećenje, strana će biti debljine 25 mm dok noćni ormarić može biti 16 mm jer ne nosi veću težinu.

Zaštita iverala ili medijapana

Jeftin namještaj uvijek je zaštićen običnom dekor folijom, koja je vrlo tanka i obično se brzo troši. Posebice na rubovima.

Kvalitetan namještaj sa druge strane sadrži melaminsku zaštitu koja je puno deblja i otpornija na ogrebotine i prljavštinu. Ako su fronte izrađene od MDF-a ili medijapana, obično su lakirane. Naš proizvođač Jela otišao je korak dalje i za većinu svojih programa koristi UV lakiranje, koje pruža izvrsnu prekrivnost, ali i postojanost.

SAVJET: Budući da je vrlo teško ocjeniti da li je folija ili melamin na namještaju, pitajte prodavača koji će vam, nadam se, iskreno i pošteno odgovoriti.

OKOVI

Kod okova čete najbrže vizualno ustanoviti razliku u kvaliteti. Kod kvalitetnijeg dječjeg namještaja primijetit ćete da se vrata i ladice tiho zatvaraju. To če značajno pridonijeti životnom vijeku samog namještaja.

SAVJET: Tandem vodilice ladica smatraju se jednima od najkvalitetnijih. Ako primijetite da ih proizvođač koristi u izradi svog namještaja, znat ćete da je preostala kvaliteta izvrsna.

3. Ako je soba mala, razmislite o namještaju izrađenom po mjeri

Iako je namještaj po mjeri već nešto skuplji, posebno će do izražaja doći u maloj mladenačkoj sobi. Provjerite naš program Compactos, koji nudi vrlo inovativna rješenja koja vam omogućuju da pridobite prostor za druženje i ujedno organizirate sav namještaj unutar sobe.

Primjer:

  • Pomoću programa Compactos, moguče je pisaći stol postaviti direktno na bočnu stranu dječjeg krevetića. To omogućuje da se ladice ispod kreveta normalno otvaraju, tako da ne morate dalje pomicati radni stol i trošiti ionako več oskudan prostor.
  • Proizvođač programa Compactos razvio je poseban ormarić koji se otvara sa strane ili iznad uzglavlja kreveta. Dakle, ukupna duljina (krevet + ormar) ne prelazi 260 cm.
  • Svi ormari i stolovi mogu se podesiti na centimetar precizno kako bi se maksimalno prilagodili prostoru klijenta

4. Razmislite o krevetu na kat

Kreveti na kat često su neophodan komad namještaja kada u stanu ili kući nemamo dovoljno mjesta za dva odvojena kreveta. Ponekad žele i djeca, do određene dobi, da dijele sobu.

Ako je ovo drugo, imamo odlično rješenje za vas, jer Krevet na kat sa stepenicama White možete rastaviti i koristiti kao u slici ispod, kao dva odvojena kreveta.

5. Razmislite o većem krevetu

I dalje prodamo najviše dječjih kreveta 90 x 200. Dijelom jer ne zauzimaju puno prostora, ali dijelom i iz navike. Ako imate dovoljno veliku sobu, razmislite o veličini 120 x 200, što će vam dobro doći kada je vaše dijete tinejdžer i povremeno netko drugi spava na krevetu.

Dimenzija 120 x 200 je ponešto skuplja, što se posebice pozna kod kupnje madraca. No, kada to pogledamo s druge strane, takav krevet biti će dovoljan do bračnog kreveta koji će vaše dijete najvjerojatnije kasnije samo kupiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura