Obavijesti

Promo sadržaj

6 zlatnih savjeta za dobar san i uspješan dan uz Dormeo

6 zlatnih savjeta za dobar san i uspješan dan uz Dormeo
6

Puno puta smo čuli i pročitali da čovjek oko trećinu svog života provede u krevetu, točnije, spavajući.Iako nam se možda čini da o važnosti sna za cjelokupan organizam znamo sve, još uvijek postoje mnogi koji tu činjenicu svjesno ili nesvjesno zanemaruju

Suočeni sa sve napornijim životnim ritmom, zabrinutošću, stresom, brojnim obiteljskim i poslovnim obvezama, dužni smo svom organizmu osigurati odmor koji mu je prijeko potreban.

U današnje vrijeme mnogi se bore sa nesanicom, bude se tijekom noći, prerano se bude ili dugo ne mogu zaspati. Srećom, postoje mali „trikovi“ koji nam mogu pomoći u rješavanju problema nespavanja.

  1. Idite spavati uvijek u isto vrijeme - svaki organizam ima svoj unutarnji sat. Odlazak na počinak i buđenje u isto vrijeme, čak i vikendom, pomoći će vam da lakše zaspete i ne budite se tijekom noći.
     
  2. Uvedite relaksirajuće rituale prije spavanja- prozračite sobu, umijte se i istuširajte (doslovno sperite dnevni stres sa sebe).
     
  3. Prigušite svjetla- tama je najbolje pilula za spavanje koja omogućava organizmu proizvodnju melatonina, hormona koji se luči isključivo za vrijeme noći tj. tame, a čije izlučivanje je neophodno za prevenciju čitavog niza bolesti i stanja (starenje kože, glaukom, depresija, hipertenzija, anksioznost, debljina...).
     
  4. Isključite digitalne urađaje (mobitel, laptop, TV)- svjetlost mobitela, laptopa, tableta emitira tzv. svjetlo plavog spektra koje  je posebno opasno budući da doslovno govori mozgu da prestane lučiti melatonin. Čak i par minuta izloženosti signalizira mozgu da ostane budan.
     
  5. Spavaća soba je soba za spavanje! Ako koristite spavaću sobu samo za spavanje, stvorit ćete jaku mentalnu asocijaciju koja povezuje krevet sa umorom. Radite, gledajte TV, večerajte, bilo gdje osim u spavaćoj sobi. Kada legnete, mozak će prepoznati asocijaciju i znati da je vrijeme odmora.
     
  6. Izaberite odgovarajući madrac i jastuk. Izbor madraca i jastuka može se činiti kao lagan zadatak. Postoje ljudi koji se vode cijenom pa kupuju najjeftinije jer smatraju da su svi madraci i jastuci isti, a da su visoke cijene stvar marketinga. Također, postoje i oni koji kupuju isključivo najskuplje misleći da tako dobivaju najbolje. I jedni i drugi su u krivu.
dormeo_AIR-PLUS_16x9_Astronaut_odabrano_300916f

Prilikom izbora jastuka i madraca, planirajte vrijeme za tu kupovinu i odaberite one koji odgovaraju baš vama! Dormeo AIR PLUS madrace odlikuje odličan stupanj potpore i različite su tvrdoće u gornjem dijelu, tako da svatko može odabrati madrac prema vlastitim potrebama. Mekši madrac AIR PLUS LUX češće će odabrati oni koji vole spavati na boku, a nešto tvrđi madrac AIR PLUS COMFORT može odgovarati osobama koje vole spavati na trbuhu ili leđima. Madrac AIR PLUS SELECT mogu odabrati oni spavači koji su skloni mijenjanju položaja tijekom noći.


DORMEO AIR PLUS madraci su prozračni te u njima ne dolazi do nakupljanja vlage, a posljedično i bakterija i grinja koje mogu biti uzrok alergija. Octaspring opruge koje čine jezgru madraca sprečavaju prenosivost pokreta. To znači da vas okretanje vašeg partnera tijekom noći neće više buditi. DORMEO AIR PLUS madraci imaju nekoliko zona potpore pa nećete osjetiti pritisak na određenim dijelovima tijela te ćete spavati mirnije i kvalitetnije.

Više o pravilnom odabiru madraca pročitajte na Dormeo stranicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini