Obavijesti

Promo sadržaj

73. Hanžekovićev memorijal - Svjetski atletski spektakl u Zagrebu od 8. do 10. rujna

73. Hanžekovićev memorijal - Svjetski atletski spektakl u Zagrebu od 8. do 10. rujna
17

Atletski miting trajat će tri dana, od 8. do 10. rujna, na tri lokacije - Trgu bana Josipa Jelačića, poligonu pokraj Zagrebačkih fontana i na stadionu Mladosti uz Savu. Provedite obiteljski vikend uz vrhunske atletičare

Nigdje u Hrvatskoj na jednome mjestu ne možete vidjeti toliko olimpijskih i svjetskih prvaka kao na "Memorijalu Borisa Hanžekovića". Ovo najstarije sportsko natjecanje u Hrvatskoj, koje se kontinuirano organizira od 1951., i ove će godine, u svom 73. izdanju, ugostiti više od 200 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Memorijal desetljećima okuplja generacije ljubitelja vrhunskog sporta i zato ne propustite i ove jeseni u obiteljskom okruženju uživati u kraljici svih sportova - atletici.

Tri dana na tri lokacije

Svjetski atletski spektakl trajat će tri dana na tri lokacije. Skakačice i skakači u dalj nastupit će u petak, 8. rujna, na Trgu bana Jelačića. Bacači kugle već tradicionalno će se u subotu, 9. rujna, natjecati na poligonu pokraj Zagrebačkih fontana, a sve ostale atletske discipline odvijat će se u nedjelju, 10. rujna, na stadionu Mladosti kraj Save.

Uz najbolju hrvatsku sportašicu, Sandru Perković, na mitingu će nastupati ostale naše najbolje atletičarke i atletičari. Među njima su troskokašica Paola Borović te aktualni europski prvak Filip Mihaljević, koji je ove sezone redovito među najboljim bacačima na mitinzima Dijamantne lige.

- Ljetna sezona počela je uspješno nastupima na mitinzima iz serije Continental Tour. Na njima sam redovito osvajala jedno od prva tri mjesta. A na Europskim igrama ostvarila sam najbolji rezultat sezone, 13,42 metra, i zauzela šesto mjesto. Sezonu sam zaokružila osvajanjem 70. naslova prvakinje Hrvatske, uključujući sve dobne kategorije u skoku u dalj i troskoku: od mlađih kadetkinja do seniorki, u dvorani i na otvorenom. Memorijal Borisa Hanžekovića meni je uvijek najdraže natjecanje u godini. Posebno zato što domaća publika osigurava fantastično ozračje na natjecanju. I tad uvijek skočim svoj najbolji rezultat - rekla je Paola Borović, hrvatska reprezentativka u skoku u dalj.

Uz podršku domaće publike Marino Bloudek, naš najbolji trkač na 800 metara, na BHM-u namjerava istrčati osobni rekord.

- Nakon što nastupim na Svjetskom prvenstvu, očekuje me, a tome se posebno veselim, nastup na 73. Hanžekovićevu memorijalu, gdje je uvijek jaka konkurencija, tako da očekujem uistinu dobru utrku - komentirao je Bloudek.

I aktualni svjetski prvak u bacanju diska, Slovenac Kristjan Čeh, raduje se nastupu na mitingu u Zagrebu.

- Probat ću opet daleko bacati, pa svakako dođite na 73. Memorijal Borisa Hanžekovića - kaže Čeh i poziva posjetitelje da dođu u što većem broju.

Atletska konferencija novost na mitingu 

- Ove godine prvi put organiziramo u okviru mitinga i 'Prvu BHM atletsku konferenciju'. To je atletska konferencija koja će okupiti najbolje stručnjake iz svijeta atletike, a s ciljem da ljudima približimo atletiku, pojasnimo neke specifične discipline i sustav bodovanja. Ali i sve ostalo što bi moglo pridonijeti unapređenju atletike u Hrvatskoj - rekao je Natko Bošnjak, projekt menadžer Memorijala Borisa Hanžekovića.

I za kraj prisjetimo se Borisa Hanžekovića. Miting se i organizira u spomen na tog vrhunskog sportaša i atletičara, koji se još kao dječak bavio raznim sportovima, od plivanja, trčanja, biciklizma, klizanja i skijanja. Ipak, ljubav prema atletici prevladala je kad je stigao u Zagreb, gdje je postao član atletskoga kluba HŠK Concordia. Bio je višestruki juniorski prvak Jugoslavije u preponskome trčanju na 100 i 200 m, na 110 m prepone te u trčanju štafeta 4x100 m i 4x400 m, član atletske reprezentacije Jugoslavije, za koju je nastupio 10 puta, i rekorder na 110 m prepone, član državne štafete 4x400 m te balkanski prvak na 110 m prepone (1938.). Poginuo je prilikom pokušaja proboja logoraša iz Jasenovca 22. travnja 1945. godine. Više o njegovu liku i djelu možete pogledati u sljedećem videu.

Ova dugovječna atletska sportska priredba na najbolji način šalje poruku o Hrvatskoj diljem svijeta, popularizira sport i zdrav način života te afirmira mlade generacije da upoznaju draži kraljice sporta - atletike. Atletski klub Dinamo Zrinjevac, koji je i organizator 73. BHM-a te najtrofejniji atletski klub u Hrvatskoj, ovom prilikom poziva djecu od najranije dobi da im se pridruže te poručuje roditeljima - možda je baš vaše dijete idući rekorder Hanžekovićeva memorijala.

Sve dodatne informacije o ovom atletskome mitingu doznajte na mrežnim stranicama na adresi zagreb-meeting.com, a ulaznice za 73. Boris Hanžeković memorijal možete kupiti preko sustava Ulaznice.hr, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.