Obavijesti

Promo sadržaj

Ako žmirite dok čitate, vrijeme je za besplatnu kontrolu dioptrije

Ako žmirite dok čitate, vrijeme je za besplatnu kontrolu dioptrije
3

Prekomjerna upotreba mobitela, računala i ostalih pametnih uređaja, učinila je da se već u mladosti susrećemo s problemima vida

Općenito su ljudske oči sve više pod rizikom od digitalnog naprezanja očiju, međutim u 2020. godini taj se rizik povećao. Ovaj problem današnjice važno je prevenirati i zato u Optici Anda možete svakim danom rezervirati svoj termin za besplatnu kontrolu dioptrije.

Pokretanje videa...

Ako žmirite dok čitate, vrijeme je za besplatnu kontrolu dioptrije 00:50

Godina pandemije promijenila je brojne životne navike, uključujući i vrijeme koje provodite ispred digitalnih ekrana.  A takav povećani trend ima za posljedicu moguće povećanje sindroma digitalnog naprezanja očiju kod, poznatijeg kao računalni vid. Kako ga možete prepoznati – ako žmirite dok čitate, imate suhe i crvene oči, osjećaj peckanja, iritacije i umora očiju, zamagljen vid, otežan fokus te glavobolje.

Prema istraživanjima, prosječna osoba provede šest sati dnevno ispred ekrana, a ako spadate u mlađe dobne skupine tada se ta brojka penje i do osam sati. Ljudske navike mijenjaju se u korak s tehnologijom, međutim ljudsko oko nije prilagođeno današnjoj izloženosti plavom svjetlu i zato trebamo znati zaštititi naše oči na vrijeme. Čak i ako mislite da imate dobar vid, redovna provjera vida može biti jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za zdravlje vaših očiju.

Kada je riječ o vašem vidu, nemojte čekati – rezervirajte se online putem za besplatnu provjeru vida u Optici Anda. Poliklinike diljem Hrvatske, stručno osoblje, vrhunska usluga i sofisticirana tehnologija, jamče vam da ćete u Optici Anda pronaći sve ono što vaše oči trebaju. Od dobrog vida dijeli vas samo jedan klik! Za redovnu provjeru vida dovoljno je izdvojiti manje od 30 minuta godišnje, to i nije tako puno, zar ne? 😉

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura