Obavijesti

Promo sadržaj

Atletika je idealan izbor za djecu koja se tek počinju baviti sportom

Atletika je idealan izbor za djecu koja se tek počinju baviti sportom
3

Atletika je izuzetno važan bazičan sport jer razvija temeljne motoričke sposobnosti poput brzine, snage, izdržljivosti i koordinacije, koje su ključne za uspjeh u bilo kojem drugom sportu, kao i mentalnu čvrstoću i otpornost na stres

Atletika se često smatra najvažnijim bazičnim sportom zbog niza benefita koje pruža kako fizičkom razvoju, tako i u razvoju motoričkih sposobnosti kod djece. Poznati stručnjaci, fizioterapeuti i treneri ističu da je atletika idealan izbor za djecu koja se tek počinju baviti sportom.

Atletika pruža djetetu mogućnost da istraži različite discipline trčanja, skakanja i bacanja te pronađe svoju strast i talenat u nekoj od njih. Djeca će kroz treninge razviti snagu, izdržljivost, brzinu, agilnost te koordinaciju pokreta. Također, atletika će im pomoći i u razvoju mišićne simetrije.

Atletika je sport prilagođen svim uzrastima

Sportski psiholozi i kondicijski treneri se slažu da je atletika izuzetno važan bazičan sport jer razvija temeljne motoričke sposobnosti poput brzine, snage, izdržljivosti i koordinacije, koje su ključne za uspjeh u bilo kojem drugom sportu.

Djeca koje se od najranije dobi bave atletikom dokazano su sretnija i uspješnija od svojih vršnjaka koji se sportom nikada nisu bavili. Trenirajući atletiku djeca se nauče pravilnom držanju, hodanju, trčanju i skakanju.  

Konačno, važno je istaknuti da je atletika sport koji je prilagođen svim uzrastima i sposobnostima, od rekreacije do profesionalnog sporta. Bez obzira na ciljeve koje djeca imaju, atletika će im pružiti osnovne vještine i vrijednosti koje će im služiti cijelog života.

Alati za fizički i mentalni razvoj

Zbog svega navedenog tručnjaci smatraju da je atletika sport za svako dijete, a četvrta ili peta godina djetetova života je primjerena za prve korake, odnosno prve početke bavljenja atletikom. Stoga, ako tražite sport koji će vašoj djeci pružiti sve potrebne alate za fizički i mentalni razvoj, atletika je nesumnjivo odličan izbor. 

Erste Plava liga, kao najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj je, pak, najkraći put vašeg djeteta do atletike. I ove godine učenice i učenici od 1. do 6. razreda na kvalifikacijama u Vukovaru, Osijeku, Čakovcu, Varaždinu, Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Kninu i Makarskoj imaju priliku natjecati se protiv svojih vršnjaka u trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama i izboriti nastup na finalu na Boris Hanžeković memorijalu.

Roditelji, nastavnici i treneri imaju mogućnost sudjelovanja na NTC seminarima doktora Ranka Rajovića o utjecaju sporta na razvoj dječjeg mozga i učenju kroz igru, a djeca u sportskom kampu Blanke Vlašić i dr. Rajovića.

Link za prijavu na Erste Plavu ligu

Link za prijavu na NTC seminare doktora Rajovića

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mali leksikon financijske pismenosti
PROMO

Mali leksikon financijske pismenosti

Za ostvarenje nekih želja potrebno je i malo štedjeti – ne potrošiti svaki euro odmah, kako bismo ih skupili na hrpu i tada za njih dobili nešto veće što baš jako želimo

Sport je više od natjecanja, a Erste Plava liga i ove godine djecu uvodi u svijet sporta
PROMO

Sport je više od natjecanja, a Erste Plava liga i ove godine djecu uvodi u svijet sporta

Našoj djeci nedostaje skoro 100.000 kilometara u periodu aktivnog razvoja mozga”, kaže dr. Ranko Rajović
Koji sport je najbolji za moje dijete?
PROMO

Koji sport je najbolji za moje dijete?

Sportovi koji su primjereni ranoj školskoj dobi su oni koji uključuju osnovne motoričke aktivnosti: atletika, plivanje, nogomet, košarka, gimnastika, ples, tenis, borilačke vještine, klizanje i skijanje