Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 18

Bez redova i dugih čekanja: Donosimo vodič za najbržu konverziju kuna u eure

Bez redova i dugih čekanja: Donosimo vodič za najbržu konverziju kuna u eure

Položite li gotovinu u kunama na Aircash aplikaciju, ona će se automatski 1. siječnja konvertirati u eure i biti će dostupna za korištenje na Aircash Mastercard prepaid kartici. Potrebno je samo skinuti aplikaciju Aircash

VIDEO

Još samo nekoliko tjedana dijeli nas od trenutka u kojem ćemo kune zamijeniti eurima. Pripreme za prelazak na novu valutu u punom su jeku, a najviše posla imaju banke i IT sustavi kako bi na vrijeme pripremili digitalne kanale plaćanja, online bankarstvo i kartično poslovanje na novu valutu. Zanimljivo je spomenuti i podatak da masa kovanica eura potrebnih za predopskrbu ove godine te opskrbu sljedeće godine iznosi oko 3700 tona. Usporedbe radi, masa je to 88 ZET-ovih novih tramvaja, a masa potrebnih novčanica eura iznosi oko 350 tona.

Upravo se zbog opskrbe i prilagodbe na novu valutu pozivaju građani da svoje kune prebace i konvertiraju u eure što prije, a sve kako bi se smanjile gužve i dugi redovi ispred banaka. Mi smo vam zato u nastavku pripremili vodič kako to obaviti bez muke i, što je još važnije, bez naknade i nepotrebnog čekanja u redovima. 

Podsjetnik na važne datume 

Prije svega, važno je spomenuti da ćemo i nakon prelaska na euro još neko vrijeme moći plaćati kunama. Riječ je o razdoblju dvojnog optjecaja, koje će trajati dva tjedna nakon uvođenja eura, odnosno od 1. do 14. siječnja. Za to vrijeme s bankomata ćete nesmetano moći podizati eure, pretežito u apoenima od 10 i 20 eura.  

Euro,And,Kuna,In,The,Hands,Of,A,Tourist,On

Prvih 12 mjeseci od dana uvođenja eura novčanice i kovani novac kune moći će se bez naknade zamijeniti u bankama, Fini i Hrvatskoj pošti. Bez naknade se zamjenjuje najviše 100 novčanica kuna i najviše 100 kovanica kuna po jednoj transakciji. Za količine veće od toga Fina i Hrvatska pošta mogu vam zaračunati naknadu. 

Automatska konverzija

A da biste izbjegli bilo kakve naknade, najlakši način za konverziju je položiti svu gotovinu na Aircash aplikaciju, jer će prelaskom na euro novčana sredstva na Aircash aplikaciji automatski biti preračunata u eure. Jedna je to od prednosti koje nudi i Aircash aplikacija, u kojoj bez ikakve aktivnosti korisnikov novac u kunama postaje jednostavno novac iskazan u eurima. Eure zatim jednostavno podižite na bankomatima i plaćajte u dućanima ili online trgovinama sa Aircash Mastercard prepaid karticom. Novac na Aircash aplikaciji odmah je na raspolaganju na vašoj Aircash kartici.

- Aircash Mastercard prepaid kartica sjajan je dodatak Aircash aplikaciji , odnosno savršeno se kontrolira aplikacijom. To znači da će, primjerice, gotovina u kunama koju korisnik položi na Aircash Novčanik automatski biti pretvorena u eure od 1. 1. 2023., a korisnik će je moći koristiti za bilo koju vrstu plaćanja ili podizanje s bankomata pomoću svoje Aircash Mastercard perapid kartice – pojasnili su nam na početku iz Aircasha. 

 Ako ste već korisnik Aircash kartice, proces prelaska neće biti niti malo kompliciran, a ako postajete novi korisnik, sve što trebate učiniti su dvije jednostavne stvari - preuzeti aplikaciju i kupiti karticu za samo 30 kn na bilo kojem kiosku Tiska, iNovina, Konzumu ili benzinskim postajama kao što su INA i Tifon.

- Da bi osoba bila korisnik Aircash Mastercard kartice, mora preuzeti besplatnu Aircash aplikaciju i potvrditi profil zbog svoje sigurnosti. Nakon toga potrebno je kupiti Aircash karticu za samo 30 kuna na lokacijama Aircash partnera. Skenirati QR kod u aplikaciji na poleđini kartice i kartica je spremna za korištenje. Osoba može imati do pet Aircash Mastercard prepaid kartica te unutar aplikacije može na svakoj od tih kartica postavljati limite i tako kontrolirati troškove – detaljno su objasnili iz Aircasha. 

Uplata novca bez naknade 

Još jedan od razloga zbog kojih je dobro biti korisnik kartice Aircash je naprosto taj da novac možete uplatiti na Aircash aplikaciju bez ikakve naknade na 2000 lokacija u Hrvatskoj (Ina, Tisak, iNovine, Tifon). Čim uplatite svoj novac, on je odmah vidljiv i raspoloživ u Aircash aplikaciji i na Aircash Mastercard kartici.

Inače, ovo je prvi hrvatski digitalni novčanik koji uz besplatnu mobilnu aplikaciju svim korisnicima omogućava širok spektar financijskih usluga. Novac iz inozemstva možete također slati i primati u bilo koje doba dana ili noći, a sredstva su vidljiva nakon nekoliko trenutaka na vašem računu. Novac je moguće podignuti na bilo kojem bankomatu sa svojom Aircash Mastercard prepaid karticom ili ako nemate karticu novac je moguće isplatiti na kiosku Tiska, iNovina,INI i Tifonu. 

Aircash Mastercard prepaid karticom obavljate sigurnu online kupnju te plaćate na svim prodajnim mjestima u svijetu koji primaju Mastercard kartice. 

Plaćajte režije bez naknade

Isto tako, ako ste korisnik Aircash aplikacije, u aplikaciji možete kupovati i plaćati razne usluge, kao što je plaćanje režija bez naknada, parkiranja bez SMS naknada, doplata ENC-a, a ako se zaputite nekamo na odmor, putem Aircash aplikacije bezbrižno možete kupiti kartu za autobus ili trajekt. Aircash je jednostavno mnogo više od same aplikacije. Aircash je prva nebankarska institucija sa statusom izdavatelja Aircash Mastercard prepaid kartice. 

- Pomoću naše aplikacije najbrže možete poslati i isplatiti novac. Aircash Mastercard prepaid kartica prihvaćena je u cijelom svijetu i savršeno sigurna za sva plaćanja. Bitno je istaknuti da do naše Mastercard prepaid kartice dolazite bez papirologije i mjesečnih troškova, a uplatom gotovine na vašu Aircash aplikaciju, ta gotovina postaje dostupna za potrošnju na Aircash kartici. Unutar aplikacije vrlo lako upravljate, kontrolirate i limitirate iznose i troškove, a kartica se može kupiti na prodajnim mjestima – rekli su nam iz Aircasha dodajući da svaki korisnik može imati do pet Aircash kartica, na kojima je moguće postavljati dnevne i mjesečne limite.

Ako je još nemate, aplikaciju Aircash možete preuzeti ovdje i saznati sve pogodnosti!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve