Obavijesti

Promo sadržaj

Briga o zdravlju doslovno je u vašim rukama

Briga o zdravlju doslovno je u vašim rukama

Ovog Movembera započnite sa samopregledima i na isto potaknite svoje najbliže

Briga u zdravlju je u našim rukama, kako u prenesenom, tako i u doslovnom značenju. Samo mi možemo odlučiti razvijati zdravije navike, baviti se sportom i paziti na prehranu. Jedino mi možemo preuzeti odgovornost za vlastito zdravlje.

Što znači jedan samopregled mjesečno?

Ovog Movembera, brigu o zdravlju možete preuzeti u vlastite ruke na jedan drugačiji način. A to je da odlučite da će mjesec posvećen muškom zdravlju biti prvi u kojem ćete obaviti samopregled testisa koji je ključan za pravovremenu dijagnozu raka testisa.

Da, rijetko tko voli riječ „dijagnoza“, a velik broj nas skanjuje se i pri pomisli na samopreglede. Ali, postoji veliko ali - redoviti samopregledi mogu spasiti život. Ni više, ni manje jer je rak testisa izlječiv u više od 95 % slučajeva, pri čemu rana dijagnoza utječe na ishode liječenja. Dovoljno je jednom mjesečno obaviti samopregled, a najbolje ga je napraviti tijekom ili nakon kupanja ili tuširanja. Naravno, ako tijekom samopregleda primijetite bilo kakve promjene, svakako se u što skorijem roku posavjetujte s liječnikom.

Pridružite se dm-u u borbi protiv muških bolesti

Sami začeci Movembera dokazuju koliko utjecaja mogu imati pojedinci. Naime, ovaj pokret koji je postao sinonim za borbu protiv muških bolesti pokrenula su dva prijatelja 2003. godine u Australiji, a danas se Movember obilježava diljem svijeta.

Pokretu se i ove godine pridružuje dm, a najbolji način na koji možete pomoći dm-u tijekom mjeseca muškog zdravlja jest da muškarcima u svom životu skrenete pozornost na ono što ste saznali o važnosti samopregleda.

Nakon što obavite taj važan razgovor, možete se opustiti i dobro zabaviti na predstavi „Traži se novi suprug“ u Satiričkom kazalištu Kerempuh koja će se održati u srijedu, 23. studenog, u 20 sati. I ove godine sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je donaciji Institutu Ruđer Bošković i to za istraživanje raka prostate.

Naime, dok je rak testisa je najčešći zloćudni tumor kod muškaraca u dobi od 18 do 35 godina, rak prostate je drugi najčešći zloćudni tumor kod muškaraca u Hrvatskoj.

Kako još možete podržati istraživanje raka prostate?

Tijekom cijelog Movembera, u prodavaonicama dm-a za kupnju 4 ili više proizvoda muške njege na poklon ćete dobiti majicu Movember i, uz aktivaciju kupona, 30 x više bodova.

Dobra prilika za sve one koji će tijekom studenog puštati (i njegovati) Movembarski brk, ali i za sve one koji žele podržati donaciju kojom će dm znanstvenicima Instituta Ruđer Bošković omogućiti bolje razumijevanje tumora prostate kako bi se unaprijedilo njegovo liječenje.

Što smo do sada postigli?

Tijekom šest godina obilježavanja Movembera dm je, uz podršku kupaca, Institutu Ruđer Bošković osigurao više od 340.000 kuna za istraživanja raka prostate. Istraživanja su rezultirala otkrićem novih potencijalnih prognostičkih markera koji se koriste za probir, rano otkrivanje, potvrdu dijagnoze, predviđanje odgovora na terapiju i nadziranje napretka bolesti.

Još više detalja o Movemberu u dm-u otkrijte na dm-ovoj internetskoj stranici dm.hr, a za sve novosti pratite dm na Facebooku i Instagramu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura