Obavijesti

Promo sadržaj

Bujna i gusta trava: Savjeti za lijepi travnjak

Bujna i gusta trava: Savjeti za lijepi travnjak
7

Nema većeg užitka od sjedenja na terasi i uživanja u pogledu na prekrasnu zelenu travu. Smaragdne nijanse melem su za sva osjetila, a miris svježe pokošenog travnjaka povezuje nas s prirodom i umiruje

San svakog vlasnika vrta je sjediti na ravnomjerno podsječenom travnjaku koji podsjeća na tepih. Djeca jedva čekaju da započnu svoje avanture u vrtu i postignu prvi gol u vratima na lijepo pokošenom travnjaku.

Redovita košnja i pravilna njega obdarit će vas lijepim, zelenim i gustim travnjakom.

Različite mješavine trave pogodne su za određenu vrstu tla, različite vremenske uvjete i svrhu. U proljeće uklonite korov i mahovinu, koji će se sigurno brzo razrasti. Preporučuje se provjetravanje travnjaka, uklanjanje starih mrlja, korijenja i ostataka mahovine.

Košenje uvijek prilagodite rastu ili visini trave, a ne određenom danu. Za optimalnu rast prilagodimo visinu rezanja i svaki put režemo malo više. Ovisno o sorti trave i godišnjem dobu, odrežemo odgovarajuću visinu, ali u pravilu samo trećinu. Ljeti, za vrijeme vrućine, odrežemo manje komade, jer to omogućava bolju rast. Uvijek držite noževe kosilice prikladno oštrim, kako ne biste oštetili travu.

Robotska kosilica brine za uredan i pažljivo njegovani travnjak te vam omogućuje više vremena za druge zadatke

Trava se kosi bolje neravnomjernom košnjom. Robotske kosilice osiguravaju ravnomjerno pošišane vrhove trave. Čestice ne treba uklanjati jer padaju na korijenje i oplođuju tlo. Rezanje biljaka prema visini osigurava dobar rast, a učestalost košnje za suzbijanje korova.

Robotske kosilice GARDENA SILENO izvrsne su također za košnju složenih vrtova

Izuzetno inteligentan SILENO

GARDENA SILENO minimo nova je generacija potpuno automatskih i preciznih robotskih kosilica. Uvjeravaju iznimnim svojstvima i pouzdano se brinu za vaš travnjak kako biste dragocjeno vrijeme mogli posvetiti drugim aktivnostima. Izuzetno tihe robotske kosilice su okretne i kose travu čak u kišnim danima. Dan i noći rade neumorno, a jedini cilj im je savršeno uređen travnjak.

GARDENA SILENO minimo s Bluetooth vezom automatski i u potpunosti se brine o vrtovima do 500 m2

SILENO minimo je izuzetno, učinkovito i povoljno rješenje za travnjake do 250 m2 i 500 m2. Aplikacija GARDENA za iOS i Android nudi upravljanje kosilicom putem Bluetooth. Stanica za punjenje robotske kosilice može se po želji ugraditi u vrt i ostaviti vani čak i zimi. Funkcija CorridorCut omogućuje SILENO, da lako kose čak i uske prolaze i slijepe ulice šire od 60 centimetara. Kad stigne na kraj slijepe ulice, okrene se, vozi se unatrag i ponovno reže. Čišćenje je izuzetno jednostavno, jer možete koristiti vrtno crijevo.

Redovitom košnjom, robotska kosilica sprječava rast korova i pruža lijep, gust travnjak

Ako nemate robotsku kosilicu koja će umjesto vas kositi vrt, možete se odlučiti za opušteniji i divlji izgled vrta. Manji dio vrta posvetite uređenom zelenilu u kojemu posvećujete slobodno vrijeme, a ostatak pustite da raste gustim zelenilom i cvijećem. Čak i u nesavršenosti leži čar, jer će divlje cvijeće zadovoljiti razne posjetitelje, od leptira do pčela.

Promocija robotskih kosilica GARDENA " SILENO. Inteligentna robotska kosilica"

Kod kupnje robotske kosilice GARDENA, djelomično ćemo vam vratiti novac! Promocija vrijedi za kupnju proizvoda SILENO minimo, city, life, smart Sileno city Set i smart Sileno life Set * od 05. 04. 2021 do 15. 07. 2021. Potrošač koji kupi proizvod tijekom kampanje i registrira ga putem interneta, dobit će djelomičan povrat kupnine. Informacije o uvjetima sudjelovanja dostupne su na prodajnim mjestima i na web stranici www.gardena.com/hr/inteligentna.

* proizvodi GARDENA popisani na letku akcije i na web stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.