Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 22

Bore na licu: Ovo je glavni razlog zbog kojeg brže nastaju, a evo kako to spriječiti

Bore na licu: Ovo je glavni razlog zbog kojeg brže nastaju, a evo kako to spriječiti

Mladolik izgled nakon četrdesete nije samo plod genetike, to je i odraz vašeg odnosa prema koži. Da biste ljepše i zdravije izgledali u zrelijim godinama, o koži lica potrebno je brinuti se još u mladosti

VIDEO

Jeste li znali da ljudska koža u prosjeku prekriva područje od čak dva kvadratna metra i da teži oko 15% ukupne težine? Ona predstavlja naš najveći organ te igra vitalnu ulogu u otkrivanju osjeta vrućeg i hladnog, ali i u zaštiti mišića, kostiju i unutarnjih organa od vanjskih infekcija i bolesti. S obzirom na to, posebnu pažnju trebamo joj podariti kod njege i hidratacije. Naše tijelo sastoji se od 90% vode, pa je hidratacija nužna za funkcioniranje cijelog tijela, a osobito kože.

Važnost hidratacije kože

Bitno je dobro hidratizirati kožu jer, osim što će djelovati čvršće i svježije, brže će zacijeliti od oštećene. Kad koži nedostaje vlage, ona gubi na debljini, postaje suha, blijeda i vrlo osjetljiva. Nadalje, ono što mnoge žene ne znaju jest da se na dehidriranoj koži brže stvaraju bore.

Healthy,Lifestyle.,Portrait,Of,Happy,Smiling,Young,Woman,With,Glass

Nekoliko je načina za održavanje dobre vlažnosti kože, a prije svega to je konzumiranje dovoljne količine tekućine. Svima nam je dobro znana preporuka da za dnevnu hidrataciju treba piti minimalno 8 čaša vode.

Osim dovoljnom količinom tekućine, koža se dodatno može hidratizirati kremama za lice te losionima za tijelo. Odnedavno su se na tržištu pojavile kapsule koje služe kao dodatak prehrani i pomažu kod hidratacije kože iznutra. One sadrže hijaluron i ceramide te intenzivno hrane kožu i čine je sjajnijom i zaglađenijom.

Što su ceramidi i zašto su bitni? 

Ceramidi su zapravo masti koje čine 50% sastava kože te se smatraju najvažnijim strukturnim elementom prirodne zaštitne barijere epiderme. Također, pomažu pri održavanju vlažnosti i ojačavaju njenu prirodnu otpornost. U tridesetima gubimo oko 40% ceramida, a nakon četrdesete oko 60%. Upravo je zato važno pronaći proizvode koji će ih nadoknaditi jer gubitkom ceramida dolazi do isušivanja i starenja kože, a najboljima su se pokazali dodaci prehrani u obliku kapsula.

Ceramidi ceramosides™, vitamini A, C, E i cink u kapsuli

Ceramosides™ u kapsuli su koncentrirani bioaktivni lipidi pšenice koji poboljšavaju apsorpciju i metabolizam ceramida. S godinama se količina ceramida u epidermisu smanjuje, zbog čega koža gubi vlagu i elastičnost. Prirodni ceramidi Ceramosides™ izvor su svježih ceramida, koji pridonose hidrataciji i elastičnosti kože po cijelom tijelu.

Hijaluronska kiselina

Za hijaluronsku kiselinu kažemo kako je ona naš saveznik koji održava kožu mladom. Riječ je zapravo o molekuli koja je odgovorna za elastičnost kože i njenu potpornu funkciju. Upravo to je čini ključnim faktorom koji sprečava procese starenja kože. Djeluje na više razina kože te potiče sintezu kolagena, a time i čvrstoću. Ne čudi što je hijaluron svoje mjesto pronašao u mnogim beauty proizvodima, poput anti-age krema i seruma za njegu kože. Danas, kako biste zadržali mladolik izgled, hijaluronsku kiselinu možete unositi pomoću kapsula koje su klinički ispitane. 

Hijaluronska kiselina ExceptionHYAL® Star u kapsuli

Patentirana hijaluronska kiselina ExceptionHYAL® Star u kapsuli ima širok raspon veličina čestica, od 5 do 3000 kDa, koje su također prirodno prisutne u ljudskoj koži i imaju širok spektar djelovanja (full-spectrum). Nakon četiri tjedna korištenja ExceptionHYAL® Star smanjuje se vidljivost bora te povećava elastičnost i napetost kože, što pridonosi svježijem i i više mladolikom izgledu kože.

Zašto uzimati dodatke prehrani za kožu u obliku kapsula?

Važnost ceramida i hijalurona prepoznao je i brend Medex, jedan od vodećih europskih proizvođača prehrambenih dodataka na bazi pčelinjih i drugih prirodnih proizvoda. Zbog toga je dizajnirao Ceramidi i Hyaluron kapsule koje pridonose mladenačkom izgledu jer poboljšavaju hidrataciju i čvrstoću kože te umanjuju pojavu bora. Nanošenjem kreme ili seruma rješavamo posljedice koje se na našoj koži pojave izvana. Njih primjećujemo kao suhu ili masnu kožu, bore ili problematičnu kožu. To su kombinirane posljedice starenja, vremenskih utjecaja ili raznih drugih oblika oksidacijskog stresa.

Zahvaljujući naprednom razvoju s dodacima prehrani, sad također možemo utjecati na izvor koji uzrokuje te posljedice. Učinkovita apsorpcija aktivnih sastojaka kroz probavni trakt omogućuje nam da svojoj koži pružamo potporu kroz unutarnje slojeve kože. Na taj način u tijelo unosimo koncentrirane hranjive sastojke koji redovitom konzumacijom poboljšavaju sastav kože.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu