Obavijesti

Promo sadržaj

Četiri razloga za ugradnju plinskih instalacija

Četiri razloga za ugradnju plinskih instalacija
3

Ono što posljednjih godina brojne vozače usmjerava prema autoplinu ujedno je sve povoljnija cijena naknadne ugradnje instalacije

1. MANJA POTROŠNJA

Nakon relativno brzog povrata početne investicije vožnja na plin može biti upola jeftinija u odnosu na pogon benzinom. Ako se uzme za primjer automobil koji prosječno troši 8 litara benzina na 100 kilometara te godišnje prijeđe prosječno 12.500 kilometara, ušteda u finalu iznosi otprilike 4.500 kuna godišnje ili oko 50 posto. Treba pritom napomenuti kako je jedinična prosječna potrošnja autoplina nešto viša u odnosu na benzin, radi specifične gustoće proizvoda, pa vozilo koje prosječno troši 8 litara benzina na 100 kilometara, trošit će otprilike 9 litara na 100 kilometara autoplina. Iznos uštede ovisi o tipu motora automobila, prosječnoj potrošnji i prijeđenim kilometrima, pa će iznos ušteda u svakom individualnom slučaju biti drugačiji, a naš primjer je  isključivo informativnog karaktera.

2. MANJI UTJECAJ NA OKOLIŠ

Autoplin se smatra alternativnim gorivom sukladno Direktivi Europske unije 2014/94, a u odnosu na druga fosilna goriva ima najmanje utjecaja na okoliš jer izgara bez dima, čađe i neugodnih mirisa. *Istraživanja pritom pokazuju da se vožnjom na autoplin u okoliš ispušta 75 posto manje ugljičnog monoksida, 85 posto manje čestica čađe, 40 posto manje dušikovih oksida te 10 posto manje ugljičnog dioksida nego prilikom vožnje na benzin. U odnosu na dizelsko gorivo razlike su još izraženije, osim kad je riječ o CO2. Također, autoplin u odnosu na benzin smanjuje emisije toksina i drugih tvari poput benzena i toluena do 96 posto.

3.INA VAM DAJE 2.000 KUNA

Ove jeseni i zime INA ponovno pokreće uspješnu akciju ugradnje plinske instalacije u benzinska vozila s ciljem osvještavanja i poticanja razvoja tržišta autoplina.

Akcija uključuje ugradnju vrhunske plinske instalacije od strane ovlaštenih servisera s 2 do 5 godina jamstva na sustav, po cijeni od 6.500** kuna s uključenih 2.000 kuna za autoplin na INA kartici. INA autoplin dostupan je za punjenje na Ininim maloprodajnim mjestima, a njegova kvaliteta usklađena je s europskom normom za autoplin EN 589.

Akcijska ponuda vrijedi od 1. listopada do 31. prosinca 2020. godine, a uključeni iznos na kartici može se potrošiti na Ininim maloprodajnim mjestima u periodu od godine dana od aktivacije kartice.

4.POPUST NA INA AUTOPLIN

Osim akcije ugradnje plinskih instalacija, INA redovito misli i na vozače koji su se već odlučili na vožnju na plin, stoga svaku kupljenu litru autoplina od sada platite 40 lipa manje! Popust se može ostvariti do kraja godine na odabranim Ininim maloprodajnim mjestima.

*Navedeni postoci temelje se na podacima iz dostupnih istraživanja na području EU te su isti navedeni u procijenjenome okvirnom rasponu i isključivo su informativnog karaktera
**jednokratno gotovinsko plaćanje, vozila s četiri cilindra; cijena ovisi o odabranom plinskom sustavu

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura