Obavijesti

Promo sadržaj

Cjeloživotno učenje u obrtništvu za bolju budućnost

Cjeloživotno učenje u obrtništvu za bolju budućnost
2

Cjeloživotno učenje u obrtništvu prisutno je u Hrvatskoj već niz desetljeća kroz razne vrste stručnih osposobljavanja

Danas je, više nego ikad, ključno daljnje obrazovanje u obrtništvu kroz majstorski ispit koji istovremeno pruža potrebna poduzetnička znanja, kao uvjet za otvaranje vezanih obrta. Majstorstvo u obrtništvu ima dugu tradiciju i isto tako veliki značaj. S kvalifikacijom majstora se dokazuje profesionalna razina ne samo izvođenja radova i pružanja usluga, nego i uspješnog vođenja obrta. 

Majstorski ispit je najviši stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora. Ispit je državno priznat, a majstorska diploma je vrijednosni dokument koji je dokaz stručnosti i kvalitete u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. 
Uspješnim polaganjem majstorskog ispita osobe koje su završile obrazovanje za obrtnička zanimanja dokazuju izvrsnost kompetencija. Prednosti majstorskog cjeloživotnog učenja za obrtničke radionice, klijente i cijelo nacionalno gospodarstvo potpuno su jasni jer pružaju jamstvo za uspješni opstanak na tržištu, pokreću zapošljavanje, ali ono što je najvažnije znak su kvalitete za potrošača te investicija za osiguranje vlastite konkurentnosti.

Sve informacije o prijavi i provedbi majstorskih ispita za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije mogu se dobiti u Uredu za obrazovanje Obrtničke komore Zagreb u Ilica 49. (Tel: 01/4806 545, 4806 543, 4806 541, e-mail: obrazovanje@okz.hr).

U Tjednu cjeloživotnog učenja Obrtničko učilište u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb održat će besplatne informativne radionice o važnosti majstorskog ispita te pohađanja priprema za majstorski ispit koje obuhvaćaju nastavna područja prava, gospodarstva, radne pedagogije i stručne teorije. Više informacija o pripremama nalaze se na web stranici: www.obrtnicko-uciliste.hr.

Besplatne informativne radionice održat će se u Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49 u terminima:
27. rujna 2017. U 08:30 te u 16:00 sati i 28. rujna 2017. U 16:00 sati 

te u Udruženju obrtnika Jastrebarsko, Tadije Smičiklasa 3, Jastrebarsko 
26. rujna 2017. u 17:00 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?
PROMO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?

Tehnološke inovacije poput pametnih gradova imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti slovenskih gradova. Te inovacije mogu pomoći u uštedi energije, poboljšanju sigurnosti i kvaliteti života

Odmorite se u njegovanom vrtu
PROMO

Odmorite se u njegovanom vrtu

Robotska kosilica brine se za uređenje okoliša što znači da možete uživati ​​u miru i tišini tijekom vikenda i usredotočiti se samo na opuštanje
Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje
PROMO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje

Iz Bobisa pozivaju: "Pridružite se Bobisu i gradu Splitu, u utorak 7. svibnja, na splitskim Prokurativama i budite dio povijesti dok slavimo ovogodišnju Sudamju i 75 godina legendarnog Bobisa.“