Obavijesti

Promo sadržaj

Đakovačka tvrtka Inspecto uspješno provela tri EU projekta

Đakovačka tvrtka Inspecto uspješno provela tri EU projekta
3

Đakovačka tvrtka Inspecto koja se bavi kontrolom kvalitete poljoprivrednih proizvoda, uspješnom provedbom tri EU projekta znatno je  unaprijedila poslovanje, tržišnu konkurentnost i zaposlila 60 novih radnika te time pokazala kako Hrvatska i privatni sektor mogu profitirati od korištenja EU fondova.

Kapitalni EU projekt tvrtke je „InspectoLAB - Centar za laboratorijska ispitivanja u području agroekologije, hrane i predmeta opće uporabe“ čija je vrijednost iznosila 33,5 milijuna kuna, a iznos bespovratnih sredstava je bio 11,2 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj.  

Kontrole proizvoda Inspecto je obavljao u četiri različita laboratorija. Ovim projektom smo uspjeli izgraditi jedan centralni laboratorij u Slavoniji i time prebaciti sve poslovne aktivnosti na jednu lokaciju. Na taj način smo pojeftinili cijene naših usluga i svim našim partnerima osigurali bolji servis“, izjavio je direktor tvrtke Inspecto Ante Nevistić.  

Uz gradnju nove poslovne hale, projekt je uključivao i nabavu novih strojeva i opreme za povećanje radnog kapaciteta. Uspješna provedba projekta rezultirala je s uvođenjem novih metoda rada, povećanjem broja ispitivanja, smanjenjem troškova, jačanjem stručnih kapaciteta te povećanjem broja zaposlenika. 

Inspecto je dodatno proveo projekte „InspectoIKT - Optimizacija poslovnih procesa tvrtke Inspecto uvođenjem IKT rješenja“ s potporom u iznosu od 1.100.015 kuna, i "InspectoKOM - Komercijalizacija inovacija tvrtke Inspecto" s potporom u iznosu od 5.491.455 kuna. 

Svakim novom prijavom na EU fondove smo se kao tvrtka dodatno uhodali u proces i to nas dodatno potiče da se nastavljamo prijavljivati za EU fondove, a sljedeću u planu nam je prijava na natječaje koji se tiču energetike i solarnih panela“, objasnio je Nevistić. 

U novom proračunskom razdoblju Europske unije od 2021.-2027. godine očekuje se čak dvostruko više bespovratnih sredstava usmjerenih na razvojne projekte zelene i digitalne Europe. Nada je da će ovakav uspjeh jedne domaće tvrtke poslužiti kao odličan primjer i poticaj drugim hrvatskih poduzećima da prijave svoje projekte na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije. 

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici strukturnifondovi.hr.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Favbet novom inicijativom pomaže boksačkim klubovima diljem hrvatske
PROMO

Favbet novom inicijativom pomaže boksačkim klubovima diljem hrvatske

Podrška lokalnim klubovima za rast I razvoj mladih boksačkih talenata

Rim Tim Tagi Dim! Germania nudi najveći tečaj na pobjedu Baby Lasagne!
PROMO

Rim Tim Tagi Dim! Germania nudi najveći tečaj na pobjedu Baby Lasagne!

Ovakvu priliku ne smijete propustiti!
Cedevita pokrenula novu digitalnu platformu
PROMO

Cedevita pokrenula novu digitalnu platformu

Upoznajte CE svijet