Obavijesti

Promo sadržaj

Do povećanja prihoda i broja zaposlenih uz sredstva iz EU fondova

Do povećanja prihoda i broja zaposlenih uz sredstva iz EU fondova
3

Kako bi ostvarila uravnoteženu razinu rasta i razvoja te osnažila konkurentnost svog jedinstvenog tržišta, Europska unija kontinuirano unaprjeđuje konkurentnost i izvozni potencijal svih svojih država članica pa tako i Republike Hrvatske.

U postizanju veće konkurentnosti, ključnu ulogu imaju hrvatska mala i srednja poduzeća koja su se pokazala sposobnima kontinuirano i dinamično prilagođavati tržišnim zahtjevima. 

Financijska sredstva za unapređenje poduzetništva osigurana su s kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., pri čemu je najznačajnija potpora za poduzetnike osigurana kroz Prioritetnu os 3 „Poslovna konkurentnost“.  

Jedan od uspješnih projekata u ovom segmentu je projekt hrvatske tvrtke za obavljanje strojne obrade metala O.M.T. pod nazivom „Ulaganje u razvoj poduzeća O.M.T. d.o.o.“ čija je ukupna vrijednost iznosila 5.235.752,38 kuna, pri čemu je potpora iz fondova Europske unije iznosila 2.042.592,05 kuna. 

Provedba projekta podrazumijevala je ulaganje u izgradnju nove proizvodne hale površine 604,64 m² čime se povećao prostorni kapaciteti poduzeća za 57 %. Formirane su i alatnice za adekvatno planiranje i pripremu proizvodnje čime se povećala produktivnost za 5% te se dodatno uložilo u nove tehnologije za kojima je prethodno utvrđena potreba temeljem povećanih upita kupaca. Osim toga, sredstva su uložena u nabavu novih strojeva za obradu metala, a poseban naglasak stavljen je na edukaciju stručne radne snage za korištenje nove nabavljene tehnologije. 

Sinergijom aktivnosti i rezultata provedbe ovog projekta ostvareni su povećani prihodi od prodaje za 32%, povećani prihodi od izvoza za 32% te je zaposleno 8 novih djelatnika. U 2021. godini poduzeće je ostvarilo prihode u visini 16,7 milijuna kuna i trenutno zapošljava 49 djelatnika. 

Vlada Republike Hrvatske je usvojila novu kartu regionalnih potpora za razdoblje od 2022. do 2027. godine kojom je intenzitet potpore postao još veći, a uvjeti za poduzetnike povoljniji. Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici strukturnifondovi.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura