Obavijesti

Promo sadržaj

Dobrotvorna multimedijalna predstava: Život je vrednota

Dobrotvorna multimedijalna predstava: Život je vrednota
9

Slovenska plesna skupina Katja Dance Company, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, izvesti će dobrotvornu kazališnu plesnu predstavu Život je vrednota, dana 16.05.2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 20.00 sati

Svi plesači i cijeli tim iz plesne skupine Katja Dance Company rade potpuno volonterski i od srca, a izvedbom ove dobrotvorne predstave daju nesebičnu podršku aktivnostima Krijesnice - udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. Predstava se odnosi na sve koji se suočavaju s rakom, koji se tiho ušulja u naše živote i koji mijenja sve.

Plesnu predstavu osmislila je Katja Vidmar, koreografkinja i plesačica. Kroz priču liječnice, plesači približavaju gledateljima svijest o bolesti s kojom se pojedinac suočava i istrajno nosi sa strahom, neizvjesnošću i boli. Glavna junakinja koja se iznenada razboli od raka traži sebe, svoj put i izlaz iz boli. Bori se sa sobom, sa svojom bolešću, sa sviješću da gubi borbu, želi da svi koji su uz nju, budu što dalje od njene borbe i trpljenja. Ona se sjedinjuje s trenutkom. Prihvaća život i svjesna je prolaznosti vremena. 

Predstava je u Sloveniji izvedena već 20 puta, te na godišnjicu njene premijere izvodi se po prvi put u Hrvatskoj, u Zagrebu. Rak ne bira, niti pozna granice. Isto kao i umjetnost i humanitarni rad. Svaka izvedba ove dobrotvorne predstave dotaknula je gledatelje s porukom da moramo cijeniti život. 

Organizatori vas pozivaju da poduprete ovu dobrotvornu predstavu kupnjom karte, pomažući na taj način djeci koja se sada liječe od malignih bolesti i mladim survivorima Krijesnice koji su se izborili s malignom bolešću i sada svojim iskustvom pružaju podršku i osnažuju male pacijente.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura