Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 4

Donosimo recept za sladoled iz kućne radinosti za koji vam ne treba poseban uređaj

Donosimo recept za sladoled iz kućne radinosti za koji vam ne treba poseban uređaj
1

Koliko ste puta poželjeli pojesti sladoled koji ne sadrži umjetna bojila niti obilje šećera, ali je prepun kvalitetnih namirnica koje pršte nutritivnim vrijednostima, no odustali ste od toga da sami umiješate sladoled...

VIDEO

Kako se čini, ljetne će se vrućine, jednom kad stignu, razvlačiti sljedećih nekoliko mjeseci. A to znači samo jedno - većina će nas osvježenje tražiti u omiljenom desertu ovoga godišnjeg doba. Pa ipak, koliko god voljeli sladoled, rijetki od nas danas ga pripremaju kod kuće.

Čak se i oni vještiji hobi slastičari iznimno upuštaju u pothvat pravljenja sladoleda u vlastitoj kuhinji, nego i oni radije posežu za kupovnim sladoledom. Razlog tome je što je uvriježeno mišljenje da je priprema sladoleda dugotrajna, mukotrpna i komplicirana i da vam je za njegovu pripremu neophodan poseban kuhinjski uređaj, odnosno aparat za sladoled, koji većina ljudi nema kod kuće.

Međutim, to uopće ne mora biti slučaj jer postoje recepti za jednostavan i ukusan sladoled u čijoj je pripremi najteže čekati da se sladoled zamrzne.

Recept za sladoled kakav pamtimo iz djetinjstva

Za ljubitelje klasike tu je bezvremenski recept za sladoled od vrhnja koji možete prilagoditi vlastitom ukusu, raspoloženju i sastojcima koje imate pri ruci. Za pripremu će vam biti potrebni samo vrhnje za šlag, punomasno kiselo vrhnje i šećer u prahu. A jednom kad od ovih sastojaka umiješate bazu, u sladoled možete dodati voće, čokoladu, mljevene kekse ili kupovne arome za sladoled, već prema vlastitom ukusu.

Priprema ovog sladoleda prilično je jednostavna i ne zahtijeva preveliko kulinarsko umijeće. S 400 grama punomasnoga kiselog vrhnja umiješajte 10 dekagrama šećera u prahu. Zatim u drugoj posudi istucite 200 grama slatkog vrhnja. Preporučujemo vam da upotrijebite slatko vrhnje s više mliječne masti jer ćete tako izbjeći vodenast okus sladoleda, a vaš će sladoled istodobno imati puniji mliječni okus.

Bowls,Of,Various,Ice,Creams,On,Dark,Gray,Table,,Top

Nakon toga u kiselo vrhnje, u koje ste prethodno dodali šećer u prahu, dodajte pripremljeno tučeno slatko vrhnje pa sve dobro promiješajte. Sad na scenu stupaju vaša mašta i ukus jer u tu smjesu možete dodati miksano voće, usitnjene kekse, naribanu čokoladu ili kakve god dodatke u sladoledu volite. Naposljetku, pripremljenu smjesu spremite u zamrzivač i pustite da se zamrzava između šest i osam sati.

Za dobar sladoled važan je kvalitetan zamrzivač

No vrijeme zamrzavanja ponajviše će ovisiti o tome kakav hladnjak imate. Za dobar sladoled važno je da se sastojci dobro prožmu, ali je jednako važno da se sladoled dobro zamrzne kako bi nam ovaj slatki desert donio i željeno osvježenje. Današnji hladnjaci nove generacije dolaze s ugrađenim pametnim tehnologijama zahvaljujući kojima je hrana dulje svježa i zdrava, pa će vam se samim time investicija u pametni hladnjak dugoročno isplatiti. 

Razlog više za nabavu novog hladnjaka je taj što pametna tehnologija pamti najčešće vrijeme u koje otvarate vrata svojeg hladnjaka, pa unaprijed samostalno spušta temperaturu u hladnjaku za 1 ili 2°C kako bi se spriječio šok koji nastaje kad val toplog zraka iz prostorije uđe u vaš hladnjak i ubrza kvarenje hrane. Tako se održava stalna temperatura u hladnjaku i uređaj se samostalno brine o tome da vaša hrana ostane što dulje svježa i puna hranjivih sastojaka.

Moderni hladnjaci s opcijom zamrzavanja, poput hladnjaka GardenFresh iz tvrtke Gorenje, imaju posebne ladice za različite namirnice i koriste tehnologiju No Frost, koja sprečava neželjeno lijepljenje zamrznute hrane. Zahvaljujući tome, u zamrzivaču se ne sakuplja led po hrani niti po stijenkama zamrzivača. Uz pomoć ove revolucionarne tehnologije zauvijek ćete se riješiti omraženog leda koji izgleda neuredno, zauzima prostor, a usto često ima neugodan miris.

Moderan dizajn i poboljšane tehnološke karakteristike

U razvoj ovih pametnih hladnjaka uloženo je mnogo tehnološkog znanja kako bi se ostvarili optimalni uvjeti čuvanja hrane. U to je uključena i napredna tehnologija MultiFlow 360°, koja oponaša prirodni proces ionizacije da bi se osigurala što dulja svježina pohranjenih namirnica. Drugim riječima, negativno nabijeni ioni generirani su u hladnjaku i oni neprestano osvježavaju zrak. Tako stvaraju svojevrsnu prirodnu mikroklimu koja će biti optimalno okruženje za svježu hranu.

Na kraju recimo samo da nove generacije kombinacija hladnjaka i zamrzivača više ni ne izgledaju kao što su izgledale nekad. Danas je riječ o pažljivo dizajniranim modernim uređajima koji dolaze u različitim bojama, pa svatko može pronaći boju ili nijansu koja će se najbolje uklopiti u izgled njegove kuhinje. U konačnici, nove generacije kombiniranih hladnjaka/zamrzivača najbolji su saveznik kad je riječ o čuvanju hrane, koja će dulje ostati svježa i hranjiva i s kojim će vaše potrebe za domaćim sladoledom iz kućne radinosti te drugim hladnim slasticama uvijek biti zadovoljene. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura