Obavijesti

Promo sadržaj

Doživite jesen na Bilogori

Doživite jesen na Bilogori
13

Kako iskoristiti sunčanu nedjelju u listopadu? Odgovor se skriva nedaleko Bjelovara.

Zadnjih nekoliko kišnih dana, pa onda prohladna jutra i mraz, samo su neki od znakova kako je jesen naveliko zakucala na naša vrata. Takvo vrijeme samo je mamac da skuhate neku toplu juhicu, ogrnete se dekicom i ostanete doma. No mi vam donosimo ideju kako iskoristiti, po najavama meteorologa, sunčanu nedjelju 9. listopada 2022., jer se u Velikom Trojstvu, nedaleko Bjelovara, održava manifestacija 5. Jesen na Bilogori.

Jesen je godišnje doba u kojem se na neki način zbrajaju rezultati i pokazuje ono najbolje od ovogodišnjeg uroda. Tako će biti i ove nedjelje od 10 do 17 sati na prostoru Etno okućnice u Velikom Trojstvu (Braće Radić 66) Ondje će brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge žena, ali i kreativci izložiti i ponuditi ono najbolje od svojih proizvoda.

Za posjetitelje je organizirana izložba malih životinja, jahanje poni i terapijskih konja. Otvoren etno postav s tradicijskim ruhom s uporabnim predmetima bjelovarsko-bilogorskog kraja. Vjerujemo kako će posebna atrakcija biti dolazak slikovite povijesne konjičke postrojbe Bjelovarski graničari husari 1756. koji će upriličiti svečanost otvorenja manifestacije.

Za mališane su se pobrinuli članovi udruge Mali olimpijac koji organiziraju sportske igre na temu jeseni, drže predavanja o prehrani, ali će i podučiti djecu kako od plodova jeseni napraviti najzabavnije ukrase. Osim toga Društvo naša djeca Veliko Trojstvo i Kulturna udruga Tonska organiziraju brojne likovne i kreativne radionice.

No osim izložbenog prostora, sve posjetitelje očekuje i cjelodnevni zabavni program na kojem će nastupiti domaće snage, Tamburaški sastav Sjećanja i članovi KUD-a Veliko Trojstvo, a središnji događaj je nastup popularnih Tragova.

Za zaljubljenike u fotografiju organizirana je izložba fotografija sa 6. BiloKLika, tako ćete moću upoznati bilogorsku gastronomiju kako bi otkrili što je kvargl ili kovrtanj.

Ako još niste isplanirali nedjelju, donosimo vam kratke upute kako doći na ovu manifestaciju. Veliko Trojstvo je nekih desetak minuta udaljeno od Bjelovara, a brzom cestom ste u Bjelovaru za nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba, tako da nakon jutarnje kave, ili je možete popiti negdje usput, dolazite u brežuljkasti bjelovarsko-bilogorski kraj. A stoljetne šume prekrivene šarenim bojama jeseni otkrit će vam ljepotu i tajnovitost Bilogore.

13
| Foto: Stipe & Božo Boščić

Možda ipak neki novi kraj volite istraživati biciklom. Onda je 2. Jesenska biciklijada koja u 10 sati kreće iz Bjelovara prema Velikom Trojstvu prilika da u ugodnoj vožnji s blagim usponima, u kojoj možete uživati sa svojim mališanima, uživate u prelijepoj prirodi. Ako vam je ipak draže pješačenje organiziran je Jesenski cipelcug. Planinarenje kreće u 9 sati iz šume Lug.

Za sve posjetitelje osiguran je i besplatan prijevoz iz Bjelovara prema Velikom Trojstvu. Za one koji dolaze svojim automobilima osiguran je besplatan parking, kao i ulaz na sve izložbe i događanja.

Neka vama Veliko Trojstvo ove nedjelje bude izbor za obiteljski jesenski izlet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura