Promo sadržaj

Komentari 0

Dunjin dnevnik: Jedna odlična subota

Dunjin dnevnik: Jedna odlična subota

Subota. Sat ne zvoni, kroz zavjese probijaju sunčeve zrake i naravno, padaju mi izravno na oči. Polako otvaram oči, pokušavam vidjeti koliko je sati. Uh, ništa ne vidim bez naočala

Dok sam se ustajala stala sam Feliksu na rep. I taj mačak se svuda nađe gdje ne treba. Čudim se tišini u kući. Na trenutak sam se osjetila kao u onim američkim filmovima. Glavna glumica se budi, u kući nikoga, na ulici nikoga, na planeti Zemlji nikoga, kao da su svi nestali. Hm, u kući stvarno nema nikoga. Ni u kuhinji ni u kupaonici, televizor u dnevnom boravku nije upaljen, dvorište je prazno. A onda krajičkom oka ugledah šareni papir na frižideru. „Otišli smo na pecanje. Vidimo se krajem dana. Volimo te“.

U par sekundi izmijenila sam cijeli ringišpil emocija. Od toga da sam odahnula jer nisam u američkom horor filmu i da su svi živi pa do toga da sam potpuno zaboravila da je danas „Tata i sinovi - dan za pecanje.“

Upalila sam radio, pokupila novine ispred vrata, skuhala kavu, i ne, nisam zaboravila mačka. Dobio je svoju omiljenu hranu i dok se umiljato mazio oko mojih nogu listala sam novine. Volim pročitati novine. Ah, ipak sam ja žensko i nije da me ne zanima kakva je situacija s Harryem i Meghan i da li su se Jennifer Aniston i Brad Pitt ipak pomirili. No, ovaj put pažnju mi je privukao članak o književnim novitetima. Meni omiljena novinarka raspredala je na dvije strane o hrpi dobrih knjiga koje su taman izašle iz tiskare. Hej, pa ovdje ima stvarno zanimljivih naslova, a ja jednostavno nemam vremena za obilazak knjižara po gradu.

Feliks je zamijaukao, a ugodan muški bariton na radiju veselo je najavljivao Interliber, sajam knjiga na Zagrebačkom velesajmu i pozivao sve knjigoljubce da ga posjete.

U glavi mi je samo zabljeskalo. Interliber, slobodna subota, knjige! Ni sama na znam kojom brzinom sam otipkala Sonjin broj i nadala se da neće imati izgovor tipa moram Frana voditi na utakmicu, a Emu na balet.

I nije, i ona je razmišljala o Interliberu. Ne moram vam reći da smo za sat vremena već bile na Zagrebačkom velesajmu i veselo krstarile između štandova upijajući čarobnu atmosferu, uživale u mirisima novih knjiga i šarenilu naslovnica.

Sa rukama punim knjiga sjele smo na savršeni cappuccino razmjenjujući utiske. Moram priznati bio je ovo jedan dobar dan, jedna odlična subota. Dečki su otišli na pecanje, a ja na svoj najdraži godišnji događaj - Interliber.

A sad odoh čitati, a vi si zabilježite da je Interliber od 9. do 14. studenog, ulaz je slobodan uz predočenje covid potvrde ili negativnog brzog testa koji možete obaviti ispred Zagrebačkog velesajma, a s obzirom na sve mjere koje su poduzeli zasigurno je zdravstveno najsigurnije mjesto za shopping u gradu. A sve novosti možete saznati i na www.zv.hr i na društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.