Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Dušan Kovačević otkrio: Kako smo oteli Wu-Tang Clan?

Dušan Kovačević otkrio: Kako smo oteli Wu-Tang Clan?
1

“Može se reći da smo ih doslovce oteli na ruti između Stockholma i Helsinkija” - rekao je Dušan Kovačević, osnivač Exita i Sea Stara. Tako počinje bez sumnje najuzbudljivija festivalska priča godine

VIDEO

Turneja “Bogovi rapa” objavljena je početkom godine. Po izvornom planu Wu-Tang Clan je trebao od 10. do 27. svibnja proći 11 stanica od Velike Britanije i Irske preko Francuske, Njemačke i Nizozemske sve do skandinavskih zemalja. U tamošnjim metropolama bukirane su grandiozne arene, a gust raspored nije otvarao puno prostora za bilo kakva dodavanja. Sve dok nije došao poziv iz EXIT-a.

“Nazvao sam njihovog agenta i objasnio da im je mnogo bolje da tih par dana između dva koncerta provedu na sunčanom Jadranu nego u skandinavskoj hladnoći i uz put prirede na Sea Staru, verujemo, najbolji koncert na čitavoj turneji” – otkriva Dušan Kovačević

Pregovori su trajali jako dugo, međutim argumenti organizatora, izuzetan ugled kojeg EXIT uživa među agentima i menadžmentima brojnih glazbenika te iskustvo i sjećanja na nastup koji je Wu-Tang imao na Petrovaradinskoj tvrđavi bili su izuzetno jaki aduti.

“U ovakvim situacijama potrebno je biti fleksibilan i razumjeti potrebe benda. Oni su izričito odbili putovati redovnim linijama, pa smo morali osigurati luksuzni VIP privatni jet. i to ne bilo kakav, već najluksuzniji moguć, kakvih u svijetu ima svega par stotina, s preko 50 mjesta u biznis klasi, predviđen za potrebe posebnih klijenata, s vrhunskom udobnošću i uslugom. Također, osigurali smo im vrhunsku produkciju s glavnih pozornica EXIT festivala i superioran dizajn pozornice na kojoj će nastupiti, još napredniji nego prethodne godine“ – dodaje Kovačević.

U povijesti glazbe i pop kulture malo je kolektiva koji mogu stati u istu rečenicu s Wu-Tang Clanom, pogotovo jer njihova glazba, stav i kreativnost zvuče svježe i uzbudljivo i za nove generacije. Turneja „Bogovi rapa“ koja slavi 25 godina epohalnog izdanja „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)“, zajedno sa sjajnim dokumentarcem „Of Mics And Men“ i istoimenim EP-em, kao i nakon što im je rodni Njujork dodelio cijeli kvart na matičnom Staten Islandu pokazuju da 2019. bend i dalje dominira najjačim žanrom na planeti. U takvoj situaciji EXIT-ov tim uspio je izboriti se da bend dođe na Sea Star festival. Ipak, to nije sve. 

„Ono što oni još ne znaju je da će se u potpunosti zaljubiti u Istru“ – zaključuje Dušan Kovačević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve