Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Edo Maajka i film Quo vadis, Aida? zatvorit će ovogodišnje 15. izdanje Festivala tolerancije

Edo Maajka i film Quo vadis, Aida? zatvorit će ovogodišnje 15. izdanje Festivala tolerancije

Posljednji dan festivala ne propustite vrhunski filmski i glazbeni program. Sav program je besplatan za posjetitelje.

Posljednji dan Festivala tolerancije posjetitelje očekuje vrhunski filmski i glazbeni program, a kao i prethodnih dana, sav program je besplatan, a kako biste osigurali svoje mjesto na vrijeme, dođite ranije i narukvice za ulaz preuzmite na lokacijama. 

Tako će na programu od 18.00 sati moći pogledati film Spaceboy. Stigavši u novi grad s tatom, Jim, daroviti jedanaestogodišnjak sudjeluje na prirodoslovnom natjecanju s novom razrednom kolegicom Emmom. Jim je nagovara da potajno izgrade pravi balon na zrak. U želji da ostvari očev san i otputuje u svemir, Jim je uvlači u avanturu koja ih zbližava.

Nakon Spaceboya, posjetitelje očekuje koncert Ede Maajke. Edu Maajku ne treba posebno predstavljati, regionalno je poznati reper čije pjesme govore o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu i ljudima općenito. Edo će sa svojim bandom sastavljenim od vrhunskih instrumentalista (Yogi Lonich, Mario Rašić, Toni Starešinić i Mirsad Dalipi) nastupiti od 20.00 sati na Bundeku.

Od 20.30 na programu je crna komedija Planet. Film istražuje suvremeno siromaštvo, žensku žudnju i uvijek složene odnose majki i kćeri. Kći je prisiljena vratiti se kući nakon očeve smrti, gdje se iznova povezuje sa svojom ekscentričnom majkom, trudeći se da zadrže privid srednjestaleškog života dok im prijeti deložacija.

Čast da zatvori filmski dio festivala pripala je filmu Quo vadis, Aida?, redateljice Jasmile Žbanić. Film prati prevoditeljica za UN u gradiću Srebrenici. Kada srpska vojska preuzme grad, njezina se obitelj nađe među tisućama građana koji traži sklonište u UN-ovom kampu. Upoznata s pregovorima, Aida ima insajderski pristup ključnim informacijama koje mora prevoditi. Što čeka njezinu obitelj i narod – spas ili smrt? Koji potez povući?

Ovogodišnje 15. izdanje festivala zatvorit će međunarodno poznati DJ Ludvig koji je globalno zapažen ka skladatelj, producent i tekstopisac projekta Ludvig & Stelar, s izdanjima na prestižnoj glazbenoj etiketi Cafe del Mar te samostalnim izdanjima za elitne izdavače kao što su PlattenBank, Baroque, Bonzai, Clinique i Toolroom.