Obavijesti

Promo sadržaj

Erste Plava liga: Trčimo, skačemo i bacamo već deset godina!

Erste Plava liga: Trčimo, skačemo i bacamo već deset godina!

Na Erste Plavoj ligi školarci imaju priliku pokazati svoje talente, natjecati se protiv vršnjaka i biti usmjereni prema klubovima i bavljenju sportom pod stručnim vodstvom

U Osijeku 5. svibnja starta deseta sezona Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj. U proteklih devet godina je na natjecanjima Erste Plave lige sudjelovalo više od 32.000 školaraca te više od 60.000 roditelja, trenera, profesora, navijača i drugih pobornika ovog projekta.

Kao najveće natjecanje takve vrste u Hrvatskoj, Erste Plava liga ima veliko značenje za lokalnu, ali i nacionalnu atletiku. Na Erste Plavoj ligi školarci imaju priliku pokazati svoje talente, natjecati se protiv vršnjaka na atletskim borilištima uz suce i mjeritelje rezultata te biti usmjereni prema klubovima i bavljenju sportom pod stručnim vodstvom.

Školarci od 1. do 6. razreda i ove će godine trčati, skakati i bacati u devet gradova i natjecati se u atletskim disciplinama primjerenima njihovom uzrastu – u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. U finalu Lige održat će se i utrka mješovitih štafeta za najstarije uzraste.

Kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige 2022

  • OSIJEK – četvrtak, 5.5. -  Srednjoškolsko igralište Osijek
  • KNIN – srijeda, 11.5. -  Stadion NK ''Dinara''
  • ZADAR – četvrtak, 12.5. -  SC Višnjik
  • MAKARSKA – subota, 14.5. -  Gradski sportski centar
  • PULA – srijeda, 18.5. -  SRC Veruda
  • RIJEKA – četvrtak, 19.5. - Stadion Kantrida
  • ČAKOVEC – četvrtak, 26.5.  - SRC Mladost
  • VUKOVAR – petak, 27.5. - Atletski stadion Vukovar
  • ZAGREB – četvrtak, 9.6.  - Atletski Stadion ŠRC Mladost

Finale Lige održat će se 11. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – 72. Memorijala Borisa Hanžekovića. Nastup na kultnom atletskom stadionu s najvećim svjetskim zvijezdama i najboljim hrvatskim atletičarkama i atletičarima poput Sandre Perković i Sare Kolak velik je motiv, ali i nezaboravno iskustvo za sve mališane koji sudjeluju na Erste Plavoj ligi.

Online prijava na natjecanje moguće su na službenoj web stranici Erste Plave lige.

Organizator natjecanja je atletski klub Pro Sport uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Boris Hanžeković Memorijala.

Sponzori lige su Erste Bank, Erste Leasing, Erste Plavi mirovinski fondovi, Wiener osiguranje, 24 sata, Joom Boos i Jadrolinija.

Erste Plava liga je projekt Atletskog kluba Pro Sport koji je pokrenut u svrhu promicanja sportskih vrijednosti i usvajanja karakternih osobina među djecom, popularizacije atletike, sporta i rekreacije općenito, poticanja zdravog natjecateljskog duha, psihofizičkog razvoja djece kao i zabavnog provođenja slobodnog vremena uz tjelesnu aktivnost.

Važnost približavanja atletike kao i sporta općenito djeci osnovnoškolskog uzrasta prepoznali su i naši ambasadori - najbolji hrvatski atletičari i atletičarke Blanka Vlašić, Sandra Perković, Sara Kolak, Paola Borović, Stipe Žunić i Ivan Horvat.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.