Obavijesti

Promo sadržaj

Etika u marketingu: Kako struka može osigurati poštenu, pristojnu i istinitu komunikaciju

Etika u marketingu: Kako struka može osigurati poštenu, pristojnu i istinitu komunikaciju

Kolika je odgovornost influencera za javnu riječ, je li komunikacija zelenih praksi autentična i kako se obraćati djeci ključne su teme online konferencije ICC-ja Hrvatska i HGK

Odgovorno i održivo poslovanje nije prolazni trend, već jedini način kako je moguće poslovati. Tvrtke moraju dati svoj doprinos rješavanju problema društva i gospodarstva, poput klimatskih promjena i nejednakosti. Važan indikator koliko poslovna zajednica i organizacije prepoznaju i ispunjavaju svoje obveze je i način na koji pristupaju komunikaciji o svojim praksama.

Komunikacijska struka je u tom procesu ključna kontrolna točka, kroz primjenu pravila najbolje prakse i samoregulaciju. Međunarodna trgovačka komora prve je etičke smjernice takve vrste kreirala još 1937. godine, a kodeks se redovito ažurira u skladu s razvojem tehnologije i novih oblika komunikacije kako bi komunikacija bila u skladu sa zakonom te poštena, pristojna i istinita.

Kako regulirati suradnju i komunikaciju influencera, jesu li sve priče o „zelenim“ praksama autentične i kako se obraćati posebno osjetljivim skupinama poput djece i mladih – teme su konferencije Social Responsibility in Marketing u organizaciji Međunarodne trgovačke komore (ICC) Hrvatska i Hrvatske gospodarske komore, koja će se održati 26. listopada online.

Konferencija je namijenjena svim akterima komunikacijskog ekosustava: čelnim ljudima industrije, stručnjacima za marketinško komuniciranje i oglašavanje te regulatorima. Vodeći specijalist radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak i zdravstveni influencer, Natko Beck, koji je proglašen komunikatorom godine 2020., jedan je od govornika na temu influencer marketinga. Radi se o osobama u koje javnost ima veliko povjerenje da progovaraju o određenim pitanjima, stoga njihov odabir i način komunikacije nose posebnu odgovornost.

U kontekstu sve većeg zamaha klimatskih akcija na globalnoj razini, uključujući kolektivne napore vlada i poduzeća da ublaže prijetnje klimatskih promjena, važna je stavka i kako organizacije komuniciraju takve aktivnosti i prakse. Svoja iskustva na konferenciji podijelit će i direktor korporativnih poslova i održivosti za Adria, Coca-Cola HBC Bruno Jelić.

U dijelu konferencije posvećenom odgovornom oglašavanju prema djeci, predstavnica HURA-e Aleksandra Đermanović održat će prezentaciju o najboljim praksama oglašavanja prehrambenih proizvoda djeci i mladima. Voditeljica Odjela za partnerstva UNICEF-a  Hrvatska Lidija Gamulin dat će svoj doprinos raspravi o izazovima digitalnog marketinga i oglašavanja prema djeci i mladima kao posebno osjetljivim skupinama te će predstaviti smjernice za digitalni marketing koji poštuje i promiče prava djece.

Konferencija će se održati online, a više informacija o programu i načinu prijave dostupno je OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!