Obavijesti

Promo sadržaj

Germania sport u anuliranju ugljičnog otiska

Germania sport u anuliranju ugljičnog otiska
1

Savez izviđača Hrvatske, agencija Hearth i Hrvatske šume, organizatori projekta CO2mpensating by planting, podijelili su Certifikate kojim se tvrtkama potvrđuje sudjelovanje u projektu te najavili nove aktivnosti u 2022. godini, a jedan od partnera projekta je upravo Germania Sport. U Germaniji gdje je jedan od osnovnih postulata poslovanja društvena odgovornost i održivi razvoj, upravo je ekologija središnja tema 2022. godine.

CO2mpensating by planting je prvi hrvatski program nadoknade emisija ugljičnog dioksida, a kroz proces certifikacije se definira broj posađenih sadnica i količina ugljičnog dioksida koji će se nadoknaditi, a sve ovisno o razini onečišćenja pojedine djelatnosti. 

Osim Germanije u projektu sudjeluju i brojne druge društveno odgovorne tvrtke: Coca Cola, Raiffeisenbank, E.ON, PwC, L'Oreal, Porsche Hrvatska... 

Do sada je kroz projekt održano 17 akcija pošumljavanja i to u zagrebačkom naselju Demerje, šumi Žutica u Ivanić Gradu, Turopoljskom lugu u Velikoj Gorici i na otoku Čiovu. Ukupno je u akcijama sudjelovalo čak 1500 volontera Šumoboraca, a posađeno je 26 000 sadnica. Uz akcije sadnje organizirane su i edukacije po školama na temu klimatskih promjena i važnosti šuma. Održane su 24 radionice u 11 škola. 

Aktivnosti se nastavljaju i u ovoj godini i to još intenzivnije s ciljem sadnje oko 60 000 sadnica na brojnim lokacijama.  

Iz Hrvatskih šuma zahvalili su svim partnerima na sudjelovanju i naglasili kako Hrvatske šume godišnje posade  9 milijuna sadnica, ali da je upravo svaka sadnica koju dođu posaditi volonteri izuzetno vrijedna jer pomaže u podizanju svijesti o važnosti šuma i brizi za okoliš. 

Savez izviđača Hrvatske najavio je da se kreće s novim akcijama pošumljavanja, a tijekom ožujka na području šume Marča u Kloštar Ivaniću i šume Žutica u Ivanić Gradu volonteri Šumoborci su posadilii 25 000 novih sadnica. Na jesen će se akcije pošumljavanja organizirati i širom Hrvatske.  U akcijama pošumljavanja sudjelovat će učenici osnovnih i srednjih škola, izviđači, zaposlenici partnera projekta te brojni drugi volonteri. 

U današnje vrijeme nekontroliranih klimatskih promjena, svi smo obavezni dati doprinos njihovom smanjenju, i pojedinci i tvrtke. Iz toga razloga smo izuzetno ponosni na sudjelovanje u ovom projektu, a nakon Boranke je sudjelovanje u CO2mpensating by planting bio prirodan slijed održivog razvoja Gemanije. Koliko god su posađene sadnice u sklopu projekta bitne, tolika je bitno i podizanje svijesti i edukacija o pitanjima ekologije.“, istaknula je Kristina Džigurski, menadžerica korporativnih poslova u Germaniji. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura