Obavijesti

Promo sadržaj

Hoće li Goričani ostati bez ZET-a? Samo je jedan izlaz iz ovog problema

Hoće li Goričani ostati bez ZET-a? Samo je jedan izlaz iz ovog problema
3

Prljavi autobusi, gužva, netočan vozni red i bezobrazni vozači čine ovu autobusnu liniju „linijom pakla“, a građani Velike Gorice bi uskoro mogli ostati i bez nje

Vožnje autobusnom linijom 268 Glavni kolodvor (Zagreb) – Velika Gorica često su pod povećalom javnosti. Razlog je nedostatak kvalitete usluge – od autobusa u lošem stanju, gužvi, nepridržavanja voznog reda, pa i epidemioloških mjera, sve do bezobraznih i neprofesionalnih vozača. Zbog svega navedenog ta se autobusna linija naziva „linijom iz pakla“.

Putnici se često žale na stanje autobusa ističući kako ne zadovoljavaju osnovne kriterije prijevoza.

Po ljeti su zaključani prozori i uključeno grijanje, a po zimi nas hlade klimom. Kada na sve nadodate i vozača koji ima ispade prema nama putnicima, zapitate se jesmo li mi ZET-ov eksperiment?“ – rekao je jedan od svakodnevnih korisnika linije. Napominje kako je pisao ZET-u o problemima te da mu svaki put odgovore da će provjeriti o čemu je riječ, ali sve ostaje na obećanjima.

Problemima s linijom 268 nema kraja

Osim neadekvatne usluge, postoje brojni drugi problemi koji muče Velikogoričane. U samo jednoj godini ukinuto je 29 polazaka na liniji 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 14 polazaka s Glavnog kolodvora i 15 iz Velike Gorice. Uz ukidanje linija, godinama se već ne poštuje ni vozni red. Još jedan problem koji se veže uz prijevoz, odnosno ZET, je i garaža za autobuse koja se nalazi u centru Velike Gorice, preko puta robne kuće, u stambenom naselju. Pored toga što je zapravo smetnja i što je neugledna, garaža u centru grada proizvodi i nepodnošljivu buku, pogotovo u ranim jutarnjim satima.

Nadalje, od prošle godine, nije potpisan ugovor o dugoročnoj suradnji između Velike Gorice i Grada Zagreba, odnosno ZET-a, iako su i V. Goricom i Zagrebom upravljale iste stranke - HDZ I MB 365.

Stoga postoji realna opasnost da Goričani ostanu bez javnog prijevoza jer sadašnja vlast godinama ignorira ovaj problem.

Kako izaći iz zapetljane situacije?

Izborom Ive Jelušića za gradonačelnika koji će napokon uvesti red!

Odmah po promjeni vlasti u Zagrebu morat ćemo sjesti s kolegama koji će dobiti povjerenje da upravljaju Zagrebom, pa onda i ZET-om, i dogovoriti dugoročno i kvalitetno rješenje za Veliku Goricu i naše stanovnike. To će se rješenje temeljiti na poštenom i fer odnosu, da se usluga za naše građane koji putuju u Zagreb na posao, u školu ili zbog drugih potreba ne smije razlikovati u odnosu na one koji putuju iz Sesveta ili nekih drugih rubnih dijelova Zagreba. U suradnji sa ZET-om i Gradom Zagrebom također moramo izmjestiti garažu za autobuse na prikladnije mjesto, a tu vrlo potentnu lokaciju moramo iskoristiti za druge i bolje sadržaje koji će biti na korist građanima.“ – poručuje Ivo Jelušić u svome programu.

NE DOPUSTIMO DA GORICA OSTANE BEZ ZET-A! UVEDIMO RED!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.