Obavijesti

Promo sadržaj

HPB Poslodavac Partner: Ulaganje u razvoj zaposlenika za buduće izazove i uspjehe

HPB Poslodavac Partner: Ulaganje u razvoj zaposlenika za buduće  izazove i uspjehe
1

- Po četvrti put HPB potvrdila status Poslodavca Partnera kao institucija koja brine o zaposlenicima i ulaže u znanje

Hrvatska poštanska banka i ove je godine nositelj certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja kojeg konzultantska kuća SELECTIO već petnaestu godinu dodjeljuje kompanijama u Hrvatskoj i regiji s izvrsnim praksama u upravljanju ljudskim resursima.

HPB je ovaj certifikat stekla četvrti put zahvaljujući dobro organiziranoj i kvalitetnoj funkciji upravljanja ljudskim resursima koja je strateški partner biznisu. Certifikacijski tim pohvalio je i visoka ulaganja HPB-a u usavršavanje i razvoj zaposlenika.

Zaposlenicima HPB-a omogućene su brojne stručne edukacije neophodne za razvij znanja, praćenje trendova i usvajanje novih vještina kao i prilike za dodatno usavršavanje. Provedbom inicijative za internu mobilnost „Gibajmo se“ kompanija omogućava sustavni razvoj i napredovanje zaposlenika te potiče razmjenu znanja i brže učenje važno za osobni razvoj i napredak u karijeri čime Banka jača kapacitete za učinkovitu prilagodbu tržišnim promjenama. Tijekom 2019. proveden je transformacijski projekt HPB 2.0 s ciljem prepoznavanja potencijalnih nositelja promjena u organizaciji i njihove dodatne edukacije kako bi znanjem i idejama snažno doprinijeli kulturi inovacija i kvaliteti poslovanja.

HPB je u postupku certifikacije potvrdila stalnu brigu za dobrobit zaposlenika i ravnotežu poslovnog i privatnog života. U kompaniji je iznimno aktivna grupa HPB Sport, a zaposlenicima su na raspolaganju pogodnosti za kulturne i sportske aktivnosti kao i dopunsko zdravstveno osiguranje, sistematski pregledi te psihološko savjetovanje prema potrebi. Pilot projekt Fleksi, kao jedna od inicijativa za veću fleksibilnost zaposlenika, omogućio je određenom broju djelatnika rad od kuće, a u krizi uzrokovanoj pandemijom COVID-19 pokazao se kao izvrsna priprema za brzu i efikasnu organizaciju takvog rada za sve u Banci čiji je opis posla to dopustio.

Budući da je misija HPB-a stvaranje uvjeta za bolji život u Hrvatskoj, veliku važnost imaju društveno odgovorni projekti među kojima se izdvajaju suradnja s UNICEF-om na programu Čuvari djetinjstva, podučavanje školaraca i brojne volonterske akcije. Banka podržava razvoj i jačanje uloge žena u gospodarstvu i društvu te kao institucija s više od 50% žena na rukovodećim pozicijama među svojim direktoricama ima tri dobitnice priznanja Future Leaders kojeg dodjeljuje Women in Adria.

Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a i Lucia Ana Tomić, v.d. direktora Ureda za upravljanje ljudskim resursom primili su certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

Stvaramo snažnu i održivu organizaciju, a to jedino možemo s kompetentnim i zadovoljnim zaposlenicima, spremnima na izazove i brze promjene kakve zahtijeva tržište. Strategija HPB-a koja se temelji na znanju i korištenju novih tehnologija usmjerena je na podršku ekonomskom rastu i prosperitetu Banke te našeg društva u cjelini. Ustrajni smo u jačanju HPB-a kao institucije koja ima potencijal stvarati nove vrijednosti za svoje klijente, zaposlenike, dioničare i za cijelu Hrvatsku. Certifikat Poslodavac Partner još je jedna potvrda da idemo u pravom smjeru“, izjavio je Badurina.

Ponosni smo što smo i ove godine nositelji certifikata Poslodavac Partner kao priznanje za trud koji ulažemo kako bismo optimizirali i unaprijedili procese upravljanja ljudskim resursima, a istovremeno nam pruža smjernice za daljnji napredak,“ dodaje Tomić.

Trenutno je 58 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.