Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatska dobiva jedinstveno mjesto zabave po uzoru na svjetske centre zabave!

Hrvatska dobiva jedinstveno mjesto zabave po uzoru na svjetske centre zabave!
4

Dalmaland će spojit vodene atrakcije sa tematskim cjelinama zabavnog parka!

Hrvatska dobiva jedinstveno mjesto zabave koji spaja tematske i vodene atrakcije po uzoru na svjetske centre zabave. Bazeni, tobogani, vodeni spustovi pridružiti će se već poznatom Jurskom svijetu, Svemiru, Piratskom zaljevu i Divljem Zapadu u sadašnjem Fun Parku Biograd i spojiti vožnje na atrakcijama, tematsku zabavu sa kupanjem. Hrvatska će s ovakvim jedinstvenim zabavnim svijetom biti uz bok samo nekoliko zemalja u Europi i svijetu.  

U Fun parku Biograd počinje izgradnja vodenog parka i vodenih atrakcija cjeline nazvane Dalmaland.  

Dana 15.06.2022. na svečanom postavljanju kamena temeljca predočili su mnogobrojni uzvanici iz županije, općina, turističkih zajednica, hotela, sponzora , predstavnici Erste banke, predsjednik HGK Zadarske županije gospodin Denis Ikić, predstavnik Zadarske županije gospodin Ante Vukašin i gradonačelnik grada Biograda na Moru gospodin Ivan Knez, dok je blagoslov vodio don Frane Šindija mladomisnik u Biogradskoj župi. 

Projektanti vodenog parka i izvođači građevinskih radova su hrvatske firme, dok  će same vodene atrakcije postavljati svjetski poznata firma Polin Wateparks koja je do sada konstruirala tobogane za preko 50 svjetskih vodenih parkova.  

Predviđeni kraj radova i otvorenje Dalmalanda predviđa se za svibanj 2023.g.  

Izgraditi će se slijedeće atrakcije:  

Bazen na valove – bazen sa umjetnim valovima posebno je mjesto za uživanje i relaksaciju nakon adrenalinskih tobogana, svako malo dolazi plima i nosi sa sobom val za valom.  

Dječji vodeni tobogani i bazen u njemu se osigurano bezbrižno prskanje za najmlađe, sa vodenim topovima, toboganima i vodenim fontanama. 

Vodeni tobogani sa bazenom sastoje se od vodenih spustova različitih visina s mnoštvom svjetlosnih i zvučnih efekata u kojima će uživati cijela obitelj u sigurnim uvjetima na više od 2 kilometra staza. 

Bazen za skokove u vodu je prava vodena oaza zabave i smijeha za sve uzraste. 

Adrenalinski brzi tobogani looping rocket koji postiže nevjerojatnu brzinu od 12,56 m/s te windigo od 11.07 m/s .Bazeni će imati ugrađene toplinske pumpe za grijanje bazena. 

Za sezonu 2023.g. nabaviti će se i nova oprema, naime cijeli Fun park Biograd prijeći će na cash-less plaćanje narukvicama sa RFID čitačem. 

Cijela investicija vrijedna je 50,000.000,00 kuna, ulaganje će se izvršiti iz kreditnih sredstava Investicijskog  kredita Erste banke, osigurati će dodatnih 30 radnih mjesta tako da će broj zaposlenih u Parku biti 100 zaposlenika, od toga 30 stalno zaposlenih. 

S obzirom na veliku sezonalost turizma i vrućine unutar ljetnog perioda bilo je potrebno iskoristiti poziciju u samom centru dalmatinske obale što će zasigurno povećati prihode i lokalnih poduzeća od hotela, ugostiteljskih i privatnih obrta te dovesti Zadarsku županiju u sam vrh posjećenosti turista, kako domaćih tako i stranih, a obzirom na mediteransku klimu i veliki broj sunčanih dana i povećati duljinu trajanja sezone! 

Proširenje sa vodenim parkom biti će korak u viziji stvaranja jedinstvene zabavne zone Fun paka Biograd, a uz dosadašnje cjeline Svemir Divlji Zapad i Piratski dio i Jurski svijet vodeni park Dalmaland stati će uz bok najvećim centrima zabave te osigurati vrhunski provod kakav ne postoji u ovom dijelu Europe. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 92 eura, među kojima su kupon za Wolt od 20 €, Lidl kupon od 15 €, Horizont Shop kupon od 15 € te mnogi drugi

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!
U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza
PROMO

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza

Jeste li kad čuli za tihi i održivi luksuz? Ante Vrban, nagrađivani arhitekt iz Šibenika, predviđa da će upravo ti pojmovi postati budućnost u izgradnji.