Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatski proizvod dominira: Otkrijte koji je najpopularniji dodatak prehrani za imunitet

Hrvatski proizvod dominira: Otkrijte koji je najpopularniji dodatak prehrani za imunitet

Prošla nas je godina naučila mnoge lekcije, a najznačajnija je ona o važnosti brige za zdravlje. Naš imunitet prvi je saveznik u borbi za očuvanje organizma od bolesti, no zimi, kad su učestalije gripe i viroze, moramo mu pružiti dodatnu potporu

Zdrav imunološki sustav presudan je za zaštitu organizma od bolesti, a njegova uloga posebno je važna u hladnijim razdobljima godine, kad vrebaju virusi i bakterije. Hladan i suh zimski zrak u kombinaciji s nedostatkom sunčeve svjetlosti negativno utječe na našu sposobnost da se obranimo od respiratornih infekcija. Iako je snaga imuniteta dijelom nasljedna, naše životne navike presudne su za njegovo normalno funkcioniranje. 

Kako pomoći imunitetu?

Pod životne navike ubraja se prehrana, ali i način na koji se nosimo sa stresom, količina sna i fizička aktivnost. Mnoga su istraživanja pokazala da stres, osim na mentalno, utječe na fizičko zdravlje, pa je važno poduzeti korake koji će nam pomoći u upravljanju stresom. Primjerice, to može biti šetnja, masaža, meditacija ili neki hobi. Osim toga, za zdravlje je važna tjelovježba jer se tijekom fizičke aktivnosti oslobađaju i endorfini, koji smanjuju razinu stresa.

Sličan utjecaj na organizam kao stres ima nedostatak sna. Tijekom sna u organizmu se odvijaju procesi koji mu pomažu u obnavljanju, zato ne zaboravite na svojih minimalno sedam sati sna na dan.

Prehrana ima neprocjenjivu ulogu za naš organizam. Ona treba biti podijeljena u manje obroke više puta na dan. Vrlo je važan i izbor namirnica, treba konzumirati one poput svježeg sezonskog voća i povrća, cjelovitih žitarica i posnog mesa (piletina, puretina i sl.) ili ribe, koje će tijelu osigurati dovoljne količine nutrijenata, vitamina i minerala. Međutim, zimi nam je manje dostupno svježe voće i povrće, pa nam tad pomažu dodaci prehrani.

Najpopularniji dodatak prehrani u 2020.

Tijekom 2020. godine mnogo smo naučili o važnosti zdravlja i funkciji imuniteta. Kad je riječ o dodacima prehrani za imunitet, u hrvatskim je ljekarnama već godinama najprodavaniji proizvod Imunosal, a sada su to potvrdili i službeni podaci tvrtke IQVIA (IQVIA Market Viewer Croatia, 2020.), koja u distribucijskoj mreži prati promet dodataka prehrani prema ljekarnama. Time je jedan hrvatski proizvod potvrdio svoju dominaciju i u odnosu na poznate međunarodne brendove.

Imunosal dodaci prehrani za imunitet sadrže jedinstvene kombinacije sastojaka koji pridonose funkciji imunološkog sustava, metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti. Primarni sastojak većine proizvoda je beta-glukan. Riječ je o visokopročišćenom beta-(1,3/1,6)-D-glukanu iz stanica kvasca (Saccharomyces cerevisiae), koji je vrlo učinkovit, siguran za korištenje, nema vremensko ograničenje primjene te nema nuspojava.

Proizvodi su i dodatno obogaćeni vitaminima, mineralima te posebno odabranim nutrijentima, među kojima se ističe koenzim Q10. Uz obavezne vitamin C i cink, u većini proizvoda nalazi se i brendirani vitamin D3V®, a riječ je o prirodnom kolekalciferolu iz biljnog izvora. 

Imunosal linija trenutno se sastoji od sedam proizvoda namijenjenih različitim potrebama i životnoj dobi. Najpoznatiji proizvod su kapsule Imunosalkoje se ističu s 900 mg beta-glukana u dnevnoj dozi. Za stariju populaciju u ponudi su kapsule Imunosal Senior, kod kojih je povećana količina koenzima Q10, važnog upravo u zrelim godinama, kad ga naš organizam ne proizvodi dovoljno. Za one najmlađe tu je Imunosal Junior sirup, a za školarce tekući dodatak prehrani Imunosal. Najnoviji proizvod na tržištu su kapsule Imunosal C-1000, koje su nastale zbog potražnje kupaca za snažnim vitaminom C, ali koji dolazi u kombinaciji s pojačanim dozama i ostalih vitamina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve