Obavijesti

Promo sadržaj

I ljepotica i zvijer – igraće prijenosno računalo koje je osvojilo svijet

I ljepotica i zvijer – igraće prijenosno računalo koje je osvojilo svijet
4

Serija prijenosnih računala ROG Zephyrus objedinjuje odlične performanse, prenosivost i inovativan dizajn

Iako su igraća prijenosna računala uglavnom namijenjena manjoj ciljnoj grupi, računalo ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) moglo bi to promijeniti.

ROG Zephyrus serija već godinama predstavlja vrh ponude tvrtke ASUS u segmentu za ljubitelje video igara, ali je postala i prvi izbor kupaca kojima igre nisu u prvom planu, već im treba moćan, ali relativno lagan uređaj za obavljanje različitih zahtjevnih poslova.

Neočekivano elegantno i kompaktno

Već je na prvi pogled jasno kako ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) nije obično igraće računalo. Izrađeno je od aluminija strojnom obradom CNC pa izgleda veoma elegantno, ali istovremeno i robusno. S ovim prijenosnim računalom bez problema možete otići na važan poslovni sastanak i nitko vas neće gledati začuđeno ni smatrati neozbiljnim. Na poklopcu je traka pod kojom je osvjetljenje LED koje možete podešavati odgovarajućim softwareom što je zgodan način za personalizaciju prijenosnog računala. Dostupno je u dvije boje – tamno sivoj i platinasto bijeloj. Posebno impresioniraju kompaktne dimenzije. Iako ima ekran dijagonale 16 inča, teži samo 1,85 kg, dok mu je debljina nevjerojatnih 15 mm. Zna li se kako u najjačoj konfiguraciji može imati procesor Intel Core Ultra 9 i grafičku karticu NVIDIA RTX 4090, postaje jasno koliko je inženjerskog truda bilo potrebno uložiti. Trenutno na tržištu nema igračeg prijenosnog računala jednake dijagonale ekrana koji mu može parirati debljinom.

Ekran koji je savršen za igranje, ali i multimediju

Kada ga uključite, pažnju će vam privući fantastičan ekran OLED raskošnih boja, velike rezolucije (2560 x 1600 px), frekvencije osvježavanja od čak 240 Hz i vremena odziva od samo 0,2 ms, što će igrači posebno cijeniti. Kupujete li ga zbog posla koji uključuje obradu fotografija ili videa, obradovat će vas podatak da ekran ima certifikat PANTONE i raspon prikaza boja 100% DCI-P3 pa ga mogu koristiti i profesionalci kojima je vjeran prikaz boja neophodan. Zephyrus G16 prvo je igraće prijenosno računalo ASUS koje ima ekran OLED, a gledanje filmova na njemu pravo je zadovoljstvo. Budući da emitira 70% manje štetnog plavog svjetla od standardnih ekrana, mnogo je zdraviji i prijatniji za oči.

Ogromna snaga i odlično hlađenje

Već smo spomenuli kako računalo GU605 ima veoma moćan procesor i grafičku karticu pa se s pravom postavlja pitanje koliko je efikasno hlađenje. Uzimajući u obzir različitu potrošnju i zagrijavanje različitih grafičkih kartica, tvrtka ASUS hlađenje je prilagodila svakoj konfiguraciji. Svima je zajedničko hlađenje procesora tekućim metalom, što omogućava znatno niže temperature i bolje performanse u odnosu na prijenosna računala s klasičnom termalnom pastom. Varijante s najbržim grafičkim karticama imaju i isparivačku komoru za maksimalno efikasno hlađenje, dok ostale varijante imaju čak tri ventilatora. Prijenosno računalo opremljeno je filterima koji sprečavaju prodor i nagomilavanje prašine u kućištu pa se i zbog toga računalo manje zagrijava i duže traje.

Raspoloženi za zabavu?

Zvučnici se u opisu prijenosnih računala obično spomenu u jednoj rečenici, a ponekad i potpuno izostave. Bio bi grijeh tako nešto napraviti kada je u pitanju Zephyrus G16 jer ima impresivan zvuk koji stvara čak šest zvučnika (četiri duboko tonska i dva visoko tonska). Teško je naći prijenosno računalo koje ima bolji audio sustav pa ćete zaista uživati u muzici i filmovima, a tek kad ga čujete uživo, shvaćate koliko je zvuk računala GU605 zaista dobar.

Udoban rad i dobra autonomija

Touchpad računala Zephyrus G16 zaista je ogroman i precizan pa je rad znatno olakšan čak i kada nemate miša pri ruci. Tipke imaju velik hod i udobne su za tipkanje, čak i pri dužem radu. Iako se od igraćeg prijenosnog računala ne očekuje dugotrajan rad s napajanjem iz baterije, računalo GU605 i tu prijatno iznenađuje, za što je zaslužna baterija velikog kapaciteta (90 Wh) i moderni procesor s umjetnom inteligencijom radi optimizacije potrošnje.

Koliko košta ovo čudo?

ROG Zephyrus G16 (GU605) vrhunsko je prijenosno računalo koje svojim karakteristikama može zadovoljiti potrebe širokog kruga naprednih korisnika. Dostupno je u nekoliko različitih konfiguracija velikog raspona cijena. Zanima li vas točan iznos, gdje ga možete kupiti i cjelovite specifikacije, pritisnite OVDJE i provjerite.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.