Obavijesti

Promo sadržaj

Idealan auto za nju i njega u svakoj prilici: Suzuki SX4

Idealan auto za nju i njega u svakoj prilici: Suzuki SX4
3

Mali gradski automobili nazivaju se ženskima, limuzine su za direktore, terenci za pustolove, a samo su crossoveri posve unisex automobili

Spajajući karakteristike gotovo svih klasa automobila tako da preuzimaju njihove vrline, a izbjegavaju mane, crossoveri već godinama osvajaju kupce vrlo različitih životnih stilova, bez obzira na dob i spol. Uz već opjevanu fleksibilnost i multifunkcionalnost novi Suzuki SX4 S-Cross doista je unisex model koji nju osvaja na jedan, a njega na drugi način, dok je omjer cijene i kvalitete razlog koji podjednako cijene i ona i on.

Elegancija i robusnost

Originalni S-Cross iz 2006. godine izašao je iz radionice slavnog Giugiara, a tradiciju vrhunskog dizajna nastavlja i novi model koji uspješno spaja eleganciju i robusnost. Fluidne linije karoserije i sofisticirani dizajn unutrašnjosti, pomislit će ona pri pogledu na S-Cross, dok će se on zagledati u sasvim novu prednju masku s izraženom rešetkom hladnjaka koja ostavlja dojam snage i moći te otkriva avanturistički duh ovog automobila.

Prostranost i zabava

Za razliku od gradskih mališana s kojima se zbog ograničenog prtljažnika već i osrednji shopping pretvara u logističku noćnu moru, vlasnici S-Crossa nemaju takvih problema, shopping ili godišnji odmor svejedno, jer kabina osigurava smještaj za pet odraslih osoba, a prtljažnik od 430 litara spremno prihvaća svaki hir zahtjevne vlasnice. Ako je potrebno, on može i značajno narasti preklapanjem stražnje klupe (cijele ili u omjeru 60:40).

Od prostranosti, dečke će više zainteresirati pomični panoramski krov koji osigurava jedinstvenu atmosferu u kabini, osobito pod vedrim noćnim nebom. Uz svjetlost mjeseca možete doživjeti romantičnu večer i u kabini vlastitog automobila.

Gumb – rješenje sa svaki problem

Sigurno ste mnogo puta poželjeli da možete neki problem riješiti pukim pritiskom na gumb, a upravo to vam pruža novi S-Cross. Uz automatski način rada u tzv. normalnoj vožnji, vozačice će osobito cijeniti mogućnost da si u slučaju snijega mogu olakšati upravljanje pritiskom na gumb Snow.

Vlasnik S-Crossa muškog spola ponajviše će uživati nakon što pritisne gumb Sport jer će njegov automobil odjednom poprimiti karakter sportskog automobila. I njoj i njemu bit će, međutim, drago što za ekstremne uvjete off-road vožnje postoji gumb Lock koji će im riješiti mnoge probleme u tako zahtjevnom načinu vožnje.

Sigurnost i za vozače i pješake

Sigurnost je podjednako važna svim vozačima bez obzira na spol i dob, a novi Suzukijev crossover i tu ima jake adute. Radarski automatski sustav kočenja (RBS) detektira vozilo ispred vas i ako procjeni da postoji mogućnost sudara šalje upozorenje vozaču, ako se vjerojatnost sudara poveća aktivira pomoć pri kočenju, a u krajnjem slučaju sam aktivira kočnicu i tako izbjegava sudar. Automobil dolazi s ESP sustavom koji povećava stabilnost vozila, zatim sustavom nadzora tlaka u gumama (TPMS) te opremljen s čak sedam zračnih jastuka. Dodatnu sigurnost jamči TECT koncept lagane karoserije koji u slučaju naleta pomaže zaštiti pješake, a sigurnost putnika ničim nije narušena jer je S-Cross na testovima sigurnosti osvojio 5 zvjezdica Euro NCAP.

Dinamična, ali štedljiva vožnja

Dva posve nova benzinska motora, 1.0 Boosterjet od 112 KS i 1.4 Boosterjet turbo od 140 KS, muški dio populacije razveselit će dinamičnim voznim karakteristikama, dok će već provjereni dizelski 1.6 motor i nju i njega fascinirati podatkom o potrošnji – 4,1 litara na 100 prijeđenih kilometara uštedjet će vam mnogo novaca pa će S-Cross vrlo brzo postati isplativa investicija. Svi spomenuti motori dolaze uz 6-stupanjski mjenjač, a ako se odlučite za automatik, dobro je znati kako ćete ovdje upoznati prvi automatski mjenjač koji ne generira veću potrošnju goriva od manualnog.

Cijena

I za kraj, još jedna posve unisex kategorija – jedinstven omjer cijene i kvalitete. Naime, ponuda počinje već od 116.174 kn za bazni benzinski model s pogonom na 2 kotača u GL paketu opreme, koji sadrži klimu, 7 zračnih jastuka, ABS i ESP kočnice, tempomat, prednje i stražnje električne podizače, daljinsko središnje zaključavanje, radio s Bluetoothom, električno podesiva zrcala i mnogo druge opreme. Već sljedeći model sadrži multimediju i još pregršt dodatnih detalja te košta 129.290 kn. Ostatak ponude čini niz kombinacija modela i paketa opreme, no svima im je zajedničko da pružaju najbolji mogući omjer uloženog i dobivenog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zašto kupiti energetski učinkovit hladnjak?
PROMO

Zašto kupiti energetski učinkovit hladnjak?

Kad kupujemo novi kućanski uređaj, nadamo se i očekujemo da će trajati desetljećima. Ne samo zato što takva kupnja podrazumijeva veći trošak, već i kako bi se izbjeglo stvaranje elektroničkog otpada i onečišćenje planeta.

Njega zovu kad procuri: „Cijevi su stare, rade se ilegalne kanalizacije“
PROMO

Njega zovu kad procuri: „Cijevi su stare, rade se ilegalne kanalizacije“

Vlasnik hitnih intervencija za odštopavanje začepljenja otkriva u kakvom su stanju instalacije po hrvatskim kućanstvima
Trendovi u čišćenju doma
PROMO

Trendovi u čišćenju doma

Trendovi s kojima su nas upoznali TikTok i YouTube mogu pomoći da pronađete motivaciju za čišćenje svojeg doma. Možda vam se i svide pa postanu nova omiljena rutina kod kuće...