Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 8

Inflacija na vrhuncu: Evo što danas možete kupiti za 1 kunu

Inflacija na vrhuncu: Evo što danas možete kupiti za 1 kunu

Nekad smo za jednu kunu mogli kupiti dvije žvakaće gume, običnu ili kemijsku olovku ili barem grejp. No danas, kad je stopa inflacije veća nego ikad, za jednu kunu ne možete dobiti čak ni glavicu luka

VIDEO

Uputite li se u dućan po osnovne namirnice kao što su kilogram kruha, litra mlijeka, brašno, šećer, jaja i suncokretovo ulje, izračunali smo da ćete ukupno potrošiti 87 kuna i 94 lipe, a ove biste namirnice još prošle godine platili upola manje. S obzirom na galopirajuću inflaciju i najavu porasta cijene energenata, odlučili smo provjeriti što se danas u Lijepoj Našoj može kupiti za, ni više-ni manje, nego jednu kunu. 

I obična olovka skuplja od kune…

S obzirom na to da nova školska godina tek počinje i da se ovaj tjedan u školske klupe vraća malo više od 400.000 učenika, prvo smo krenuli istraživati koliko košta školski pribor. Donedavno smo u bilo kojoj knjižari običnu grafitnu olovku mogli platiti kovanicom od 1 kune. Međutim, to više nije moguće. Danas jedna obična olovka košta čak 1 kunu i 80 lipa, a kemijske olovke ipak su malo jeftinije, pa njihove početne cijene kreću od 1,60 kuna.

Tu, dakle, nismo imali sreće. No još nas je više iznenadilo to što ćemo na većini prodajnih mjesta za najobičniju gumicu izdvojiti najmanje 5 kuna, a cijene mina za punjenje tehničke olovke penju se i do 10 kuna po pakiranju. 

School,Supplies,On,Black,Board,Background.,Back,To,School,Concept

Pa ipak, daleko od toga da se za 1 kunu ne može kupiti baš ništa! Putem jednog popularnog domaćeg oglasnika, primjerice, za 1 kunu možete kupiti jednu maramicu za skidanje voska nakon depilacije, konjski gnoj, kao i ambalažu za 30 jaja, jedan crijep, staklenu cijev, jednu pelenu za odrasle, pa čak i kupaonski ormarić sa svjetlom, i to u odličnom stanju. 

Manje od pola grejpa, ali ne i jedno jaje

Kad je riječ o hrani, kreativnost je službena valuta budući da ćete, ako ciljate na to da potrošite 1 kunu, morati svoj budžet udružiti s nekim lovcem koji se nalazi na sličnom zadatku. Uzmimo, primjerice, pomfrit. Za 1 ćete kunu dobiti točno 143 grama zamrznutoga krumpira ili, u prijevodu, malo manje od 10 krumpirića. Nakon pomfrita, izračunali smo da iz staklenke krastavaca, koja u prosjeku košta 13,99 kuna, za 1 kunu možete dobiti maksimalno dva mala kisela krastavca, a za istu cijenu možete dobiti i četvrtinu grejpa! 

Young,Woman,In,A,Medical,Mask,Looks,Shocked,At,A

Bili smo uvjereni da ćemo na tržnicama ipak proći bolje s obzirom na to da smo još prošle godine kod kumice na placu za 1 kunu mogli kupiti jedno jaje. Danas za isti iznos možete dobiti pola jajeta. Slična je situacija i s lukom, pa ne očekujte da ćete za taj iznos dobiti više od pola glavice najjeftinijeg luka. A pitate li se koliko za 1 kunu možete dobiti suncokretova ulja, ne ciljajte na više od pola decilitra. S pozitivne strane, za kunu čak i u ovim teškim vremenima možete kupiti jednu cijelu šljivu, vrećicu čaja iz pakiranja ili jednu malu bananu.

Najviše nas je, priznajemo, na kraju, razveselilo to što kultna žvakaća guma Čunga lunga i dalje košta manje od jedne kune. Premda, i ona je poskupjela, i to s 50 na 59 lipa! 

TV programi za jednu kunu!

Premda lista proizvoda i usluga koje možete kupiti za 1 kunu nije osobito dugačka, dobra je vijest ta da 1 kunu još možete dobiti pregršt kvalitetnog TV programa. Naime, TOTAL TV ima posebnu akciju povodom povratka djece u školske klupe, pa promotivni paket možete platiti kovanicom od jedne kune. A ni izbor nije zanemariv budući za taj skromni iznos možete birati između čak tri paketa: Osnovnog, Premium i Mix paketa.

U Osnovnom paketu tako za 1 kunu dobivate 116 TV programa, od kojih je 55 u HD rezoluciji, satelitski HD prijamnik i instalaciju, a za istu cijenu u Premium paketu očekuje vas čak 127 TV programa, od kojih je 65 u HD rezoluciji. U ovom paketu, također, za kunu dobivate satelitski HD prijamnik kao i instalaciju, ali i dodatne programe kao što su CineStar TV Premiere HD, HBO i Club X. A odlučite li se za Mix paket, možete uživati uživati uz fantastične programe, u super brzom internetu te neograničenim pozivima prema svim fiksnim i mobilnim mreža u RH bez naknade za uspostavu poziva. Ponudu Mix paketa možete pogledati ovdje

Young,Soccer,Fan,Man,Watching,Football,Game,On,Television,At

Zašto TOTAL TV?

Uz TOTAL TV paket dobivate dodatnih 150 domaćih i stranih HD i SD televizijskih i radijskih programa s tri satelita. I to besplatno! Ova usluga dostupna je bilo gdje u Hrvatskoj, a uz kupnju TOTAL TV paketa, osim besplatne opreme i instalacije, besplatno je servisiranje tijekom cijelog trajanja ugovorne obveze. TOTAL TV jedini je ponuditelj ovog tipa usluga koji donosi dokumentarne emisije, sav sportski sadržaj u okviru osnovnog paketa, najatraktivnije programe iz regije i svijeta, ali i zabavne programe za cijelu obitelj. Svoj TOTAL TV paket možete ugovoriti ovdje ili pozivom na broj 0800 9700.

Dodatnu ćete prednost tijekom ovog promotivnog razdoblja ostvariti i preporukom TOTAL TV-a prijateljima ili obitelji! Za svakog novog pretplatnika vaš će mjesečni račun za usluge ove platforme iznositi samo 1 kunu. Dakle, koliko realiziranih preporuka, toliko i mjesečnih naknada za 1 kunu. Sve se odvija brzo i jednostavno uz obrazac koji je dostupan ovdje.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pozivamo vas u Zagrebačko kazalište mladih na premijeru predstave Anđeo od leda
PROMO

Pozivamo vas u Zagrebačko kazalište mladih na premijeru predstave Anđeo od leda

Čitanje kazališta u četvrtak, 25.travnja 2024. u 18:00 sati, dvorana Polanec

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...