Obavijesti

Promo sadržaj

Inspiracija za ručak: Omiljeno jelo svakog školarca dobilo je svoju zdraviju varijantu!

Inspiracija za ručak: Omiljeno jelo svakog školarca dobilo je svoju zdraviju varijantu!
9

Da fino može biti itekako zdravo, dokazali su mnogi školarci u okviru projekta 'Budi chef škole'. A osim odličnih recepata, u završnici projekta mogli smo vidjeti pripremu zdravih jela od proizvoda Cekin Kids bez E brojeva

Panirano meso, mnogima znano kao "pohanci", složit će se svi, jedno je od djeci najdražih jela. Mnogi će mališani s osmijehom potvrditi da bi ih mogli jesti svaki dan koliko su fini, ali naravno da to ne bi bilo najzdravije. Upravo je s tim na umu Cekin razvio recepturu za zdraviju varijantu ovog ukusnog jela.

Tako su Cekin Kids panirani pileći Popsići, Dinosi i Školica pečeni u struji vrućeg zraka, nemaju aditiva, konzervansa, pojačivača okusa i alergena te ne sadržavaju palmino ulje. Spravljeni s mnogo ljubavi, brige i znanja, sa smanjenim udjelom soli i bez dodatnih bojila, ovo je jedini certificirani antibiotic free dječji asortiman na tržištu. To znači da se u uzgoju mesa kao sirovine za ove proizvode niti u jednoj fazi ne koriste antibiotici. Također, za proizvodnju svakog proizvoda iz asortimana Cekin Kids upotrebljavaju se isključivo najkvalitetnije sirovine na bazi filea pilećih prsa, što ih čini zdravijima i nutritivno bogatijima.

Najljepši tanjurići s Cekinovim pohancima

A u to koliko su samo zdravi i fini mogli su se uvjeriti mnogi školarci u finalu projekta "Budi chef škole" u Rougemarin Parku u Zagrebu, gdje su u CEKIN korneru dobili priliku sudjelovati u kreativnoj radionici "Najljepši tanjurić" by Cekin Kids. Zadatak je bio dekorirati jelo na tanjuru te su za to, osim zdrave varijante njima omiljenih proizvoda - Cekin Kids paniranih pilećih Popsića, Dinosa i Školice bez E brojeva, na raspolaganju imali raznovrsno povrće, poput salate, graška, mrkve, brokule, cvjetače, rajčica i slanutka. Bila je to na kraju najšarenija izložba tanjurića s proizvodima Cekin Kids!

Tijekom pažljive pripreme svojih tanjurića natjecatelji su radoznalo slušali edukativni govor o važnosti zdrave i nutricionistički uravnotežene prehrane te su se svim silama trudili ne pojesti neki od proizvoda Cekin Kids. Naime, prije nego što su mogli degustirati svoja predivno dekorirana jela, prezentirali su ih poznatim chefovima Marinu Medaku i Mati Jankoviću

Medak i Janković morali su se suočiti s uistinu teškim zadatkom jer je od dvadesetak izloženih tanjurića trebalo odlučiti koji će dobiti titulu najljepšeg. Naposljetku su odabrali tri pobjednice, koje su, osim vrijednog priznanja za svoje kreativne vještine, dobili poklon pakete s proizvodima Cekin Kids. A nakon što su ponosne pobjednice preuzele nagradu i fotografirale se sa simpatičnim chefovima, sve je s izloženih tanjurića u trenu nestalo!

Zdravi zalogajčići

Izuzev paniranih pilećih filea, u CEKIN korneru su se mogli gricnuti još neki djeci najdraži prehrambeni proizvodi. Iz zdrave linije Cekin Kids na raspolaganju su bile Pileća šunkica, Pileća najposebnija salamica i Pileća paštetica, a osim djece, teško su im mogli odoljeti i njihovi roditelji. Zbog toga je pladanj na štandu bilo gotovo nemoguće do kraja napuniti!

Pokraj štanda djeca su energiju i zdrave nutrijente dobivene iz linije proizvoda Cekin Kids mogla potrošiti na Cekinovu toboganu, penjalici i ljuljačkama, a oni umjetničkog duha mogli su zabavu pronaći u Cekinovu kutku za bojenje i crtanje

Pobijedile su zdrave palačinke!

Ipak, glavni događaj, zbog kojeg su se svi okupili na finalu ovogodišnjeg projekta "Budi chef škole", bio je odabir najboljeg zdravog i ukusnog jela za školski obrok te proglašenje chefa škole. Osim prestižne titule, pobjednici su osvojili party za svoj razred, vrijedne poklon pakete te privilegij da vide svoje jelo na školskom jelovniku.

Prema ocjenama dječjeg žirija, zdrave palačinke od mrkve, jogurta i dimljenih pilećih prsa, pripremljene u trećem cooking showu powered by Cekin Kids, najviše su oduševile nepca malenih degustatora, ali ako je suditi prema reakcijama svih okupljenih, oduševljenja nije nedostajalo ni kod drugih osnovnoškolaca, roditelja, stričeva, teta, baka i djedova!

Kad su kročile na pozornicu, odnosno u prostor za kuhanje, talentirane su kuharice, autorice ovog recepta - Iva Petričević i Leona Ribić, najprije ogulile mrkve i narezale dimljena pileća prsa. U to su zatim umiješale jogurt, ulje i jaja te su ih sjedinile s mješavinom suhih sastojaka: kukuruznim brašnom, glatkim pšeničnim brašnom, solju i praškom za pecivo. Za bolji okus dodale su i malo origana te poslužile ispečene palačinke s dvije žlice jogurta. Mnogi su tražili palačinku više!

Uz Ivu i Leonu iz OŠ Milka Cepelića, Vuka, svoja su jela u Rougemarin Parku pripremili finalisti Jana Dolić te Vito Juraić. Sva su se djeca tog dana u divnom prostoru Rougemarin Parka, uživajući u prekasnom sunčanom danu te kulinarskim umijećima velikih i malih kuhara, super provela!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci
PROMO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci

Stručnost i iskustvo Pronatal grupacije dostupni pacijentima iz Hrvatske, Slovenije i Italije

'Automobil  zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'
PROMO

'Automobil zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'

Među onima koji se, između ostalog, zalažu za stvaranje naprednih rješenja u području održive mobilnosti je i slovenska tvrtka Avant Car
Baby boom u Slavoniji i Podravini
PROMO

Baby boom u Slavoniji i Podravini

Već imaju jasličku, vrtićku i predškolsku grupu, a očekuju još dvadesetak prinova koje će dohraniti i pustiti u prirodu. U Dravskoj priči u Virovitičko-podravskoj županiji nikad nije dosadno