Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 1

Izgleda kao normalna trgovina, ali u nju ne možete ući. Saznajte kako funkcionira 'dark store'

Izgleda kao normalna trgovina, ali u nju ne možete ući. Saznajte kako funkcionira 'dark store'
5

Q-commerce industrija predstavlja novu dimenziju u razvoju e-trgovine, a u okviru njezina poslovanja često su prisutne trgovine zatvorenog tipa ili 'dark stores'. Otkrijte što ovaj koncept podrazumijeva i kakav benefit ima za vas

Q-commerce, quick commerce ili brza trgovina, najveći uzlet doživjela je u vrijeme lockdowna, a danas je uvelike prisutna na hrvatskom tržištu. Riječ je o poslovnome modelu e-trgovine koji je vođen brzom isporukom na zahtjev. Primjerice, kad nešto naručujete putem klasične e-trgovine, proizvod obično stiže na vaša vrata u roku od 3 do 7 radnih dana. U slučaju brze trgovine vrijeme čekanja broji se u minutama jer tvrtka nastoji isporučiti naručene artikle unutar sat vremena od slanja narudžbe. 

Upravo je tech tvrtka Wolt među predvodnicima ove nove i brže ere online trgovine, a kako bi korisnicima osigurala optimalno iskustvo kupnje, otvara sve više trgovina zatvorenog tipa ili "dark storesa". Vjerojatno ste i vi već naišli na neki Wolt Market u gradu, ali u njega niste mogli ući. Naime, koncept "dark store" trgovine podrazumijeva da proizvode možete naručiti isključivo putem platforme za dostavu, u ovom slučaju aplikacije Wolt za iOS ili android.

No u Woltu nisu stali samo na klasičnom online supermarketu nego su otvorili dvije dodatne trgovine, s elektroničkom robom i opremom za dom

Sve što vam zatreba

Prvi Wolt Market u svojoj je ponudi imao 2500 artikala, a danas Woltov najveći "dark store" ima gotovo 5000 različitih proizvoda; od namirnica za svakodnevnu uporabu do specijaliziranih proizvoda za posebnu prehranu (bez laktoze, bez glutena i slično) te egzotičnog voća, poput peruanskih jagoda i marakuje. Prisutan je na šest lokacija u tri grada, a to su Zagreb, Rijeka i Split

Unutar tih trgovina možete pronaći sve, od osnovnih namirnica, svježih pekarskih proizvoda, kozmetike i higijene, pa do egzotičnog voća i povrća te sezonskih artikala kao što je oprema za ljeto. U asortimanu su također dostupne igračke za najmlađe te društvene igre

Čak i ako vam se dogodi da vas prijatelji iznenada posjete nedjeljom, a vi nemate ništa spremno, Wolt Market pobrinut će se da barem jedna trgovina uvijek bude otvorena nedjeljom. A kako biste pri kupnji u Wolt Marketu uštedjeli, pratite kataloge jer vas ondje čekaju atraktivne promocije, besplatna dostava i učestala darivanja.

Noviteti u ponudi 

U želji da kupcima omogući širinu izbora, Wolt je otvorio još dvije "dark store" trgovine, koje su trenutno dostupne isključivo u Zagrebu. Riječ je o specijaliziranim trgovinama Wolt Electronics i Wolt Home, a u nastavku saznajte što vas čeka u njihovoj ponudi.

Wolt Electronics

Pokvarile su vam se slušalice, ali vam se po vrućini ne da do trgovine ili ne možete čekati do sedam radnih dana na klasičnu dostavu? Wolt Electronics novi je "dark store" u okviru Wolt Marketa koji će vam na jednome mjestu omogućiti kupnju slušalica, tipkovnice, ostale opreme za računala, uredskih potrepština i mnogo toga drugoga, s dostavom u roku od pola sata

Ovaj "dark store" otvoren je u studenom 2022. godine, njegova je posebnost iznimna usluga i brzina dostave koja nema premca na tržištu, a tu su i odlične promocije koje možete iskoristiti kako biste uštedjeli koji euro.

Wolt Home

Novootvoreni "dark store" u okviru Wolt Marketa je i Wolt Home. Riječ je o najnovijem projektu koji je zaživio sredinom lipnja, a u trgovini Wolt Home možete pronaći sve za opremanje i dekoraciju doma, poput polica, kupaonske galanterije, kuhinjskog inventara, umjetnog cvijeća i mnogo drugih stvari. 

Ako vam se dogodi da ste zaboravili godišnjicu, rođendan ili neki drugi dan koji se obilježava darivanjem, Wolt Home je spas u zadnji čas. Osim spomenutih artikala, u ponudi možete pronaći mirisne svijeće, kuhinjska pomagala, ručnike za apartmane, okvire za slike, ogledala, košare za rublje, dekorativne stoliće i drugi mali namještaj.  

Iskoristite prednosti Wolta

Naručivanje putem aplikacije Wolt vrlo je praktično i nudi niz pogodnosti. Bez obzira na to jesu li vani visoke ljetne temperature ili hladni zimski uvjeti, Woltovi kuriri dostavit će proizvode do vrata vašeg stana, tako da ne morate izaći ni do ulaza u zgradu.

Shvatite li pri kraju radnog vremena da ste prilično gladni, a kod kuće vas ne čeka topli obrok, napravite prednarudžbu i odaberite vrijeme u koje želite dostavu. Primjerice, 10 minuta prije nego što napustite radno mjesto i krenete doma.

Želite li nešto sami skuhati, ali ne znate što, možete posjetiti Coolinariku i ubaciti proizvode izravno u Wolt košaricu. Čak ni vaši kućni ljubimci neće ostati gladni budući da je i za njih ponuda raznovrsna.

Wolt će vas spasiti i u situacijama u kojima na Valentinovo, Majčin dan ili Dan žena zatrebate neki prekrasan buket ruža ili tulipana. Pritom je najbolje to što Wolt dostava traje do 23 sata, ili do ponoći, kad je većina drugih trgovina zatvorena. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
VIDEO

Velika analiza zadovoljstva zaposlenika u 2023.
PROMO

Velika analiza zadovoljstva zaposlenika u 2023.

“Da ja vodim ovu tvrtku, donosile bi se drugačije odluke”: Hrvati su na poslu najzadovoljniji suradnjom s kolegama, ali nisu lojalni svom poslodavcu

U Našicama otvoren inovativan i jedinstven Pedagoški šumski centar „Šumski Radoznalci“
PROMO

U Našicama otvoren inovativan i jedinstven Pedagoški šumski centar „Šumski Radoznalci“

Pedagoški šumski centar „ŠUMSKI RADOZNALACI“ je jedinstveni Centar u Hrvatskoj, lociran u srcu prirode, u Našicama. To je mjesto gdje djeca, u manjim skupinama, iskustveno uče kroz igru u prirodi, u okruženju predivnih šuma i cvjetnih livada.
Favbet novom inicijativom pomaže boksačkim klubovima diljem hrvatske
PROMO

Favbet novom inicijativom pomaže boksačkim klubovima diljem hrvatske

Podrška lokalnim klubovima za rast I razvoj mladih boksačkih talenata