Obavijesti

Promo sadržaj

Izvještaj Xinhua istraživačkog centra ističe doprinos Kine upravljanju ljudskim pravima

Izvještaj Xinhua istraživačkog centra ističe doprinos Kine upravljanju ljudskim pravima

Društvo za istraživanje ljudskih prava Kine i Xinhua institut, istoimeni istraživački centar Xinhua News Agencije, objavili su izvještaj o praksi Kine i njezinom doprinosu globalnom upravljanju ljudskim pravima u utorak

Izvještaj pod nazivom "Za zajedničku vrijednost i dostojanstvo čitavog čovječanstva -- Kina: Praksa i doprinos globalnom upravljanju ljudskim pravima" objavljen je globalno putem relevantnih web stranica, periodičkih publikacija i društvenih medija.

Sastoji se od četiri dijela: "Praksa Kine u sudjelovanju u globalnom upravljanju ljudskim pravima," "Doprinos Kine promicanju razvoja svjetskih ljudskih prava," "Kineska mudrost koja obogaćuje oblik civilizacije ljudskih prava" i "Plan Kine za unaprjeđenje globalnog upravljanja ljudskim pravima."

Izvještaj sveobuhvatno i sistematski pregledava i predstavlja praksu Kine i njezin doprinos globalnom upravljanju ljudskim pravima od osnivanja Narodne Republike Kine, posebno od 18. nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine.

Izvještaj navodi da je Kina odgovorna akterka u pitanjima ljudskih prava u Ujedinjenim narodima, aktivno sudjeluje u globalnom upravljanju ljudskim pravima, nastoji promicati zdrav razvoj međunarodne stvari ljudskih prava, postajući tako duboki sudionik međunarodnih mehanizama, sukonstruktor pravila upravljanja, aktivni zagovornik razmjena i suradnje, te ključni promotor promjena u upravljanju, navodi izvještaj.

U procesu razvoja svjetskih ljudskih prava, Kina nije stranac, već stalni praktičar, stoji u izvještaju.

Izvještaj navodi da je Kina konkretnim akcijama postavila čvrste temelje za unaprjeđenje zaštite globalnih ljudskih prava, osigurala sigurno okruženje za zaštitu globalnih ljudskih prava, čuvala pravičnost i pravdu u globalnom upravljanju ljudskim pravima i poticala razmjene i međusobno učenje između različitih civilizacija ljudskih prava, čime je značajno doprinijela razvoju svjetskih ljudskih prava.

U svjetlu velikih povijesnih postignuća u području ljudskih prava u Kini, izvještaj karakterizira razvojni put ljudskih prava Kine kao imajući četiri karakteristične značajke, a to su: usmjerenost na čovjeka kao bitni dio nastojanja u ljudskim pravima, autonomija u praksi ljudskih prava, sveobuhvatnost u promicanju ljudskih prava i održivost u razvoju ljudskih prava.

Izvještaj navodi da Kina, uz dosljedne napore u unaprjeđenju vlastitih ljudskih prava, također poduzima konkretne akcije za promicanje veće pravičnosti, pravde, razuma i inkluzivnosti u globalnom upravljanju ljudskim pravima.

Vođena konceptima solidarnosti i suradnje, promicanja razvoja, multilateralnog upravljanja, inkluzivnosti i međusobnog učenja, Kina neprestano doprinosi kineskom mudrošću i planom za unaprjeđenje globalnog upravljanja ljudskim pravima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?
PROMO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?

Tehnološke inovacije poput pametnih gradova imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti slovenskih gradova. Te inovacije mogu pomoći u uštedi energije, poboljšanju sigurnosti i kvaliteti života

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje
PROMO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje

Iz Bobisa pozivaju: "Pridružite se Bobisu i gradu Splitu, u utorak 7. svibnja, na splitskim Prokurativama i budite dio povijesti dok slavimo ovogodišnju Sudamju i 75 godina legendarnog Bobisa.“
Odmorite se u njegovanom vrtu
PROMO

Odmorite se u njegovanom vrtu

Robotska kosilica brine se za uređenje okoliša što znači da možete uživati ​​u miru i tišini tijekom vikenda i usredotočiti se samo na opuštanje