Obavijesti

Promo sadržaj

Jesenski dani ne moraju biti tmurni! Saznajte kako

Jesenski dani ne moraju biti tmurni! Saznajte kako
4

Iako jesen označava rastanak s mnogima najdražim godišnjim dobrom, ljetom, ona nam donosi i pregršt prilika za uživanje. Apsolutni smo obožavatelji jeseni, a uz nekoliko naših savjeta nadamo se da ćete to postati i vi. Krenimo zajedno u avanturu!

1. Budite turist u svome gradu

 Sigurni smo da postoje lokacije u vašem mjestu stanovanja koje još niste otkrili, kao i one na kojima baš jako dugo niste bili. Iskoristite lijepe dane za šetnju i zamislite da ste turist. Odaberite rutu ili dio u kojem nikada niste bili i istražite sve detalje. Upoznajte slavne ličnosti rođene u vašem gradu, pročitajte legende i posjetite mjesta uz koje se vežu. Možete osmisliti i svoju vlastitu rutu sa zanimljivim detaljima (ruta najboljih kolača, ruta najljepših stabala, ruta strašnih priča – ideja imamo pregršt). Podijelite na društvenim mrežama i poneki detalj o svojoj ruti, možda inspirirate i druge. Boravite na svježem zraku, protegnite noge i uživajte u jesenskim zrakama sunca. Nedostajat će vam kada krene prava zima. Stoga, iskoristite svaki trenutak.

 2. Uživajte u knjigama

 Slobodno vrijeme možete iskoristiti i za čitanje knjiga. Sve koji do kraja godine ili do isteka zaliha kupe nove Huawei FreeBuds Pro bežične slušalice, na dar dobivate audio knjigu našeg popularnog znanstvenika Igora Rudana „Očekujući vatre“ koja donosi njegova razmišljanja o izazovima 21. stoljeća, a novim korisnicima vrhunskih bežičnih slušalica će biti dostupna u domaćoj aplikaciji Book&Zvook koju je moguće preuzeti iz AppGallery trgovine. Kako bi preuzeli audio knjigu, korisnici trebaju preuzeti Book&Zvook iz AppGallery trgovine i registrirati se sa svojom mail adresom. Nakon toga, u postavkama je potrebno odabrati „Iskoristi promo kod“ te unijeti serijski broj svojih novih FreeBuds Pro bežičnih slušalica (nalazi se na pakiranju). Knjiga „Očekujući vatre“ potom će ih dočekati u njihovoj audioteci.

 3. Isprobajte nova jela

 Jesensko vrijeme može biti poprilično kreativno. Izbor sezonskih namirnica je fantastičan, a miris ukusne hrane u prohladnim danima prija još i više. Imate li popis recepata o čijem iskušavanju već dugo razmišljate, sada je pravo vrijeme da ih isprobate. Nedostaje li vam vremena za svakodnevno kuhanje i isprobavanje, uvedite jedan dan u tjednu kada kuhate nešto sasvim drugačije. Recimo tematski petak! Posvetite ga nacionalnoj kuhinji pojedine zemlje i svakog tjedna pripremite njihovo najpoznatije jelo. Pustite si i najpoznatije glazbene izvođače iz svake od tih zemalja i pretvorite običan jesenski dan u jedno sasvim novo iskustvo. Iznenadit ćete se koliko s vremenom učite ne samo o gastronomiji pojedine zemlje, već i o njenoj povijesti i kulturi. Nedostaje li vam inspiracije, pretplatite se na newsletter NY Timesa ili zavirite na Tasty.

 4. Fotografirajte i učite

 Prema nekim izračunima, Amerikanci svakoga dana naprave oko 20 fotografija, Europljani dosta manje, tek 4,9, a prosječan čovjek ih ima 630 pohranjenih na svome telefonu. Kamere na našim pametnim telefonima su spektakularne, a uz malo dodatne edukacije u fotografiranju možemo postati sve bolji. Na internetu možete pronaći brojne savjete i tutoriale, kao i različite grupe i zajednice u kojima se postavljaju tjedni izazovi. Uratke komentirate zajedno s drugim članovima grupe i tako zajednički radite na usavršavanju svojih vještina. Krenite s osnovama – postavkama svjetline na sunčan i oblačan dan, kako snimiti kvalitetnu fotku u sumrak, a onda prijeđite na kadriranje, potom dodajte i malo kreativnosti. Vjerujte nam da za nekoliko mjeseci nećete moći prepoznati svoje fotografije koliko će postati dobre.

 5. Opustite se uz bojanke

 Da, zvuči pomalo šašavo, ali bojanke za odrasle su hit već nekoliko godina. Za njihovo ispunjavanje potrebno je odvojiti samo malo vremena i pri ruci imati paket bojica, flomastera ili pastela. Sve je veći broj ljudi koji kažu da im bojanke pomažu u nošenju sa svakodnevnim stresom, lošim raspoloženjima i anksioznošću te da predstavljaju izvrstan način opuštanja. Možete za početak skinuti s interneta šablonu ili dvije da vidite odgovara li vam ova aktivnost uopće, a ako vam se svidi, dobra vijest je da je izbor bojanki za odrasle na tržištu jednostavno fenomenalan. Potaknite svoju kreativnost, zaigrajte se bojama i u svakodnevicu unesite nešto sasvim novo. Dok ispunjavate bojanke, možete uživati u audio knjigama ili super glazbi uz vaše nove Huawei FreeBuds Pro bežične slušalice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura