Promo sadržaj

Komentari 0

Kako (i zašto) morate redovito čistiti kožu lica

Kako (i zašto) morate redovito čistiti kožu lica

Naše lice svakodnevno je izloženo negativnim utjecajima iz okoliša koji ga dodatno opterećuju

Nečistoće koje se tijekom dana nakupljaju na licu onemogućavaju funkcioniranje prirodnih zaštitnih mehanizama te sprječavaju pravilno djelovanje aktivnih sastojaka iz proizvoda za njegu kože.  Kada ne čistimo kožu, na njoj se gomilaju i odumrle stanice koje začepljuju pore i onemogućavaju da koža izbacuje toksine na površinu i upije aktivne sastojke iz kreme, a redovito i dosljedno čišćenje kože važno je i zato što očišćena koža sporije stari

To osnovni razlozi zašto ne smijete preskakati čišćenje kože lica, bez obzira na to koliko se umorni i jeste li taj dan nosili make-up ili ne.

Matematika čišćenja lica - 3 x 2

Lice trebate čistiti najmanje dva puta dnevno: ujutro - jer se nečistoće nakupljaju i tijekom noći te navečer - nakon cjelodnevnog izlaganja negativnim utjecajima iz okoline. Čišćenje kože treba uključivati tri koraka: čišćenje, toniziranje i hidratiziranje. Odolite napasti da preskočite tonik jer uklanja zaostale nečistoće te dodatno hidratizira kožu do njenih najdubljih slojeva. Nikako nemojte zaboraviti hidratizirati kožu - iznutra. Ako u organizam ne unosite dovoljno tekućine, ni najbolja hidratantna krema vam neće biti od pomoći.

Koji preparat odabrati za najbolji učinak?

Gel će najučinkovitije ukloniti nakupljenu masnoću, dnevnu prljavštinu i preostalu kozmetiku na masnoj koži. Preporučuje se osobama s masnom kožom jer u sastavu gotovo nema masnoća, dobro se pjeni i prikladan je za njegu kože uz blago masiranje.

Mlijeko za čišćenje savršeno je ako imate osjetljivu i suhu kožu jer je istovremeno čisti i štiti te se ne mora ispirati s vodom koja dodatno isušuje kožu.

Micelarne otopine imaju blagu formuli, a njihova je tajna u tome što ne uklanjaju prljavštinu fizički već sadrže aktivne sastojke koji poput magneta izvlače nečistoću iz najdubljih slojeva kože a da pritom ni najmanje ne narušavaju njenu prirodnu pH-ravnotežu.

Koji je sljedeći korak za njegu lica?

Sljedeći korak do bolje njege vodi vas do dm-a, i to do terminala Svijeta prednosti na kojem trebate skenirati svoju active beauty karticu i u zamjenu za 50 bodova te preuzeti knjižicu Prava ljepota zaslužuje pravu njegu! s više od 30 kupona za 30 % popusta pri kupnji proizvoda za njegu lica Uz kupone, dobit ćete i veliki vodič za njegu dm Lijepa koža uz čiju pomoć ćete saznati koji novi preparati, tretmani i trendovi vladaju beauty svijetom i koje trikove slavni koriste za besprijekornu kožu i brojne druge savjete za najbolju njegu.