Obavijesti

Promo sadržaj

Kako tehnologija pomaže u ranom otkrivanju neuroloških odstupanja kod novorođenčadi

Kako tehnologija pomaže u ranom otkrivanju neuroloških odstupanja kod novorođenčadi
2

Pridružite se konferenciji Setcor XDay 2.0

Tehnološke inovacije pokreću napredak društva u cjelini, a u današnje vrijeme te inovacije stižu sve brže i brže. Toliko brzo da ih je ponekad teško sve pratiti. Zato je tu XDay 2.0. Ova konferencija donosi najvažnije teme i trendove iz svijeta clouda i tehnologije, predstavljene iz perspektive stručnjaka i poslovnih lidera.

A koje su to inovacije koje mijenjaju svijet? Upravo će na to pitanje dati odgovor prvi panel konferencije - Game Changers: Pametne Aplikacije Koje Mijenjaju Svijet.

Panel će se baviti inovativnim tehnologijama koje oblikuju našu budućnost, s posebnim fokusom na znanost, medicinu i obrazovanje. Primjerice, jedna od tema će biti projekt TIS grupe pod nazivom SENDD koji predstavlja revolucionarni korak u medicinskoj dijagnostici, koristeći moć umjetne inteligencije za rano otkrivanje neuroloških odstupanja kod novorođenčadi. Ova inovativna tehnologija ne samo da pruža pravovremenu intervenciju i skrb za najmlađe, već također otvara vrata za bolje razumijevanje i pristup liječenju neuroloških stanja. SENDD je primjer kako tehnološki napredak može imati duboki i pozitivan utjecaj na društvo, pružajući roditeljima i medicinskim stručnjacima alate koji mijenjaju živote. Organizator konferencije, ICT tvrtka Setcor, pruža ključnu infrastrukturu za ovaj projekt, potvrđujući važnost kvalitetne IT infrastrukture u ostvarivanju tehnoloških inovacija.

Uz to, panelisti će se osvrnuti opširnije na to kako tehnologija mijenja društvo, kako aplikacije poput e-indeksa i inovativnih uređaja za registraciju olakšavaju rad obrazovnih institucija, te općenito na softvere koji nemjerljivo olakšavaju upravljanje kompleksnim poslovnim sustavima.

Tko su panelisti koji čine razliku?

Tomislav Strgar, voditelj Odjela umjetne inteligencije iz spomenute TIS GRUPE, koji ima više od 15 godina iskustva u ICT-u na različitim tehničkim poslovima. Zatim Anita Gaković, direktorica IT tvrtke Setmed, koja više od 25 godina vodi velike projekte i upravlja IT timom koji razvija i implementira nove sustave u obrazovanju i zdravstvu, te sustave za poslovno upravljanje. „Na našoj razvojnoj okolini eUniApp, koja trenutno sadrži više od 50 aplikacija, uspješno su digitalizirani poslovni procesi cijelog niza naših poslovnih partnera, a trenutno intenzivno radimo na razvoju HealthPlus aplikacije za koju vjerujemo da će pružiti značajan iskorak u informacijskim sustavima u segmentu zdravstva“, istaknula je Gaković koja vrlo dobro poznaje važnost tehnologije u medicini.

Uz njih će biti i Ozren Digula, voditelj informatičke službe na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb, te Ivan Kovač, voditelj odjela za isporuku i razvoj usluga u Setcoru i certificirani stručnjak za upravljanje informacijskom sigurnošću.

Ne propustite priliku sudjelovati na ovom iznimnom događaju i saznati više o tehnologijama koje mijenjaju svijet. Prijavite se na Setcor XDay 2.0 na poveznici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci
PROMO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci

Stručnost i iskustvo Pronatal grupacije dostupni pacijentima iz Hrvatske, Slovenije i Italije

'Automobil  zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'
PROMO

'Automobil zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'

Među onima koji se, između ostalog, zalažu za stvaranje naprednih rješenja u području održive mobilnosti je i slovenska tvrtka Avant Car
Baby boom u Slavoniji i Podravini
PROMO

Baby boom u Slavoniji i Podravini

Već imaju jasličku, vrtićku i predškolsku grupu, a očekuju još dvadesetak prinova koje će dohraniti i pustiti u prirodu. U Dravskoj priči u Virovitičko-podravskoj županiji nikad nije dosadno