Obavijesti

Promo sadržaj

Kako zaštiti zdravlje tijekom ekstremnih vrućina koje su pred nama?

Kako zaštiti zdravlje tijekom ekstremnih vrućina koje su pred nama?
3

Toplinski val stigao je u Hrvatsku, a stručnjaci upozoravaju na povećanu mogućnost dehidracije

Toplinski val koji već danima hara Europom zahvatio je i Hrvatsku, a ekstremne vrućine koje nas očekuju sljedećih nekoliko dana za sobom nose i nepovoljan utjecaj na naše zdravlje. Kako bismo se zaštitili od toplinskog udara, stručnjaci podsjećaju na važnost unosa dovoljne količine tekućine u organizam. Pri tome se savjetuje izbjegavanje napitaka koji sadrže kofein, alkohol i visok udio šećera jer doprinose dodatnom gubitku tekućine iz tijela. Prirodna mineralna voda najbolji je saveznik u borbi protiv vrućina jer sadržava stabilan mineralni sastav i optimalnu pH vrijednost. 

Voda čini oko 60% ukupne mase odrasle osobe, a gubitak samo jednog postotka tekućine u našem tijelu može se nepovoljno odraziti na naše zdravlje uzrokujući glavobolju, razdražljivost i manjak koncentracije. Nedostatak veće količine tekućine u organizmu dovodi do grčeva u mišićima, vrtoglavice, slabosti i dehidracije. Zbog toga zdravstvene ustanove podsjećaju kako je vodu potrebno piti i kada ne osjećamo žeđ jer je njezina pojava već prva naznaka blage dehidracije.  

No, važno je i kakvu vodu pijemo za zaštitu zdravlja tijekom vrućina. Primjerice, prirodna mineralna voda Jana sadrži minerale poput silicija te ima idealan omjer kalcija i magnezija koji su bitni za izgradnju vezivnog tkiva, njegu kože te optimalan rad našeg organizma. Takav mineralan sastav čini Janu jedinstvenom, a njezina konzumacija sigurno će pomoći u rashlađivanju tijekom vrućih dana koji su pred nama. Podsjetimo još jednom, odgovarajući ukupni unos vode za odrasle osobe iznosi 2L dnevno za žene, te 2,5L za muškarce.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura