Promo sadržaj

Komentari 0

King Cross Jankomir certificiran za upravljanje higijenom od strane TÜV Austria

King Cross Jankomir certificiran za upravljanje higijenom od strane TÜV Austria

TÜV AUSTRIA certifikat za izvrsne higijenske i sigurnosne standarde uručen je trgovačkom centru KING CROSS JANKOMIR

Higijena i sigurnost uvijek su bili glavni prioritet u KING CROSSU. S početkom pandemije korona virusa, higijenski koncept je dodatno ojačan. Uzorne mjere koje se provode u KING CROSS-u sada su certificirane prema novom standardu higijenskog upravljanja koje donosi renomirani TÜV AUSTRIA, s posebnim osvrtom na trenutnu pandemiju virusa Covid-19. Novi standardi odnose se na zajedničke zone trgovačkog centra, uključujući sanitarne čvorove i urede Uprave centra. KING CROSSOM upravlja SES Spar European Shopping Centers, tržišni lider na području velikih trgovačkih centara u Sloveniji i Austriji.

SES-ov trgovački centar KING CROSS JANKOMIR: visoki higijenski standardiDrago nam je i važno da je KING CROSS prvi trgovački centar u Zagrebu kojeg je vodeća međunarodna tvrtka za ispitivanje standarda TÜV AUSTRIA certificirala zbog provođenja visokih higijenskih mjera. Od početka pandemije cilj nam je bio ponuditi posjetiteljima najbolju moguću zaštitu za vrijeme boravka u našem centru”, kaže Katja Hlup, Voditeljica centra KING CROSS JANKOMIR.

Uspješan završetak postupka certificiranja od strane TÜV AUSTRIA

Dvostupanjska revizija tvrtke TÜV AUSTRIA uključivala je pregled dokumentacije sustava upravljanja i procjenu trgovačkog centra nasumično na licu mjesta, tijekom koje je u praksi također pozitivno potvrđena usklađenost s dokumentiranim higijenskim mjerama. "Pandemije i njihovi učinci ne mogu se spriječiti certificiranjem, ali standard upravljanja higijenom TÜV AUSTRIA ima velik nacionalni i međunarodni značaj kao neovisni proces i skup uputa za rješavanje problema u ekonomski zahtjevnim vremenima", Klaus Mlekus, voditelj prodaje u certifikacijskoj tvrtki TÜV AUSTRIA i dodaje: "Sveobuhvatni higijenski i sigurnosni standardi koji su implementirani u trgovačkom centru KING CROSS JANKOMIR, a u koje smo se mogli uvjeriti i na licu mjesta, izvrstan su primjer kako posjetiteljima pružiti najvišu moguću razinu sigurnosti."

 

Izvrsni higijenski koncept u KING CROSS-u

Provedba higijenskih standarda u KING CROSS-u znatno je ojačana i dodatnim

osobljem. Opskrba svježim zrakom u trgovačkom centru povećana je i do 100 posto. Sve dodirne točke poput brava, rukohvata, pultova, tipkovnica bankomata, kao i zahodi - dodatno se čiste i dezinficiraju češće nego prije. Usklađenost s mjerama poput

minimalne udaljenosti od dva metra, nošenja zaštite za usta i nos te dezinfekcije ruku, u KING CROSS-u se komuniciraju, “vide” i “čuju” putem širokog spektra komunikacijskih kanala.

Posjetiteljima je na raspolaganju dovoljan broj dispenzera za dezinfekciju. Higijenske mjere također se provode u prostorijama Uprave centra. Uz to, sredinom ožujka za zaposlenike je omogućen pristup radu od kuće kako bi radili u podijeljenim timovima. Većina se sastanaka odvija putem interneta ili putem telefona, a mnogi administrativni postupci su digitalizirani. Kako bi se u hitnim slučajevima brzo utvrdilo kontakte zaraženih, uvedeno je i vođenje popisa kontakata.

 

O standardu higijenskog upravljanja TÜV AUSTRIA

Certifikat sustava upravljanja koji je posebno razvio TÜV AUSTRIA za higijenski sektor, a koji se sve više bavi pandemijom virusa Covid 19, pruža najvišu razinu sigurnosti. Najveća austrijska tvrtka za ispitivanje, inspekciju i certificiranje oslanja se na svoju

dugogodišnju stručnost u području higijene i sustava upravljanja te je na temelju toga razvila standard koji uzima u obzir nacionalne uvjete i normativne zahtjeve. To posebice nudi industrijama s brojnim kontaktima s kupcima, priliku da neovisno tijelo provjeri higijenske koncepte kako bi spriječilo širenje virusnih bolesti. Certifikacijski dokumenti o primjeni sveobuhvatnih higijenskih i sigurnosnih standarda, kontinuirano se ocjenjuju i po potrebi dorađuju. Grupa TÜV AUSTRIA s podružnicom TÜV AUSTRIA HRVATSKA d.o.o. zastupljena je i u Hrvatskoj.